Oude polsbreuk blijft probleem

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Reusje0504

Berichten: 1434
Geregistreerd: 30-10-12
Woonplaats: Deventer

Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 21:25

Hallo bokkers,

In september 2013 ben ik van mijn verzorgpaard afgevallen en heb toen mijn pols gebroken. Dat was een lastig breukje maar na 8 weken gips was het volgens de rontgenfoto's weer goed. Pijn heb ik echter nog maanden lang gehad en heb daarvoor fysio gehad.

Maar nu is het probleem dat mijn pols pijn blijft doen af en toe. Ik heb er minder kracht om en hij is snel overbelast. Nu is het zelfs zo erg dat het richting aangeven in de auto al een pijnscheut geeft (mijn linkerpols dus).

Herkent iemand dit of heeft iemand tips wat ik hiermee kan? Ik ga regelmatig naar de fysio voor andere problemen en hij neemt af en toe ook mijn pols mee in de behandeling, maar het blijft terugkomen!

Ik zeg heel bewust paardenhoofd, ik wil de paardenliefhebbers onder ons niet voor de kop stoten.. - Herman Finkers


Aidenn

Berichten: 457
Geregistreerd: 20-06-14
Woonplaats: Buitenland

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 21:28

ik heb zelf een jaartje geleden ook mijn pols gebroken, is goed genezen maar ik hou ook nog van die pijnscheuten, maar nu ik een goede polsbrace gebruik is het stukke minder , misschien even overleggen met je fysio

How to nurture a flame, and raise it to a blaze

Zwerte

Berichten: 5525
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Alteveer

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 10:26

Ik heb vroeger een middenhandsbeentje gebroken gehad en hield erg veel pijn. Ik ben daarvoor naar de fysio geweest, eentje gespecialiseerd in handen. Na een half jaartje trainen was ik van de pijn af! Af en toe komt het nog opzetten, het raakt wel snel overbelast maar verder heb ik er geen last meer van en ook nauwelijks krachtverlies. Wat daar wel voor nodig is, is actief blijven met mijn armen en handen.
Bij de fysio lag de nadruk meer op armspieren trainen dan op mn hand of pols. Eerst vond ik dat vreemd, maar het helpt echt. Dus als je daar nog weinig aan doet, zou ik dat adviseren.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid

vuurneon
Berichten: 49885
Geregistreerd: 17-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 10:28

Komt volgens mij vaak voor. Fysio kan helpen, manier die Zwerte aangereikt kreeg komt mij ook bekend voor. Dan vangen de armspieren op waardoor de pols minder hoeft als het ware. Ik heb er zelf nooit wat aangedaan verder, zat het gewoon uit en na verloop van jaren voelde ik het steeds minder en nu helemaal niet meer.

Het weer had bij mij er ook invloed op en als ik het been veel belastte. Kon dan precies nog de oude breuk aanwijzen. Maar nu jaren later is het helemaal over.

Zwerte

Berichten: 5525
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Alteveer

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 10:43

Er was mij uitgelegd in jip en janneketaal hoe die pijn komt. Je hand en pols bestaan uit tig kleine botjes, allemaal bij elkaar gehouden met kleine peesjes en spiertjes. Een breuk verstoort het evenwicht en geeft ook een klap aan die structuren. Ook als het bot goed herstelt is, is er best kans dat die spiertjes en peesjes dus nog continu overbelast zijn. Dit is ook voelbaar als een beetje zeurende pijn, maar vooral ook scherpe pijnscheuten bij beweging. Die overbelasting kan je dus opvangen met de rest van je armspieren, waardoor die ook kunnen herstellen. Gevoelig zal het altijd wel blijven, maar zoiets moet grotendeels opgelost kunnen worden, je moet er geen dagelijkse last van hebben.
Ik ging dus ook naar het handencentrum, er zijn fysios in gespecialiseerd omdat je handen en polsen dus zo vreselijk veel botjes en dingetjes hebben. Een gewone fysio heeft er meestal toch wat minder verstand van (werd mij vertelt).

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid

Munnie

Berichten: 2185
Geregistreerd: 14-09-07
Woonplaats: Uden

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 11:09

Ik heb een oude breuk in mijn hand en ga soms echt kapot van de pijn.. heb een soort van atrose gekregen en heb weer een doorverwijzing opgehaald om naar een ziekenhuis te gaan gespecialiseerd in orthopedie.

Hier in het ziekenhuis kreeg ik te horen niks aan te doen gewoon Door gaan..

Maar fysiotherapie kan dus wel degelijk helpen zoals ik het hier hoor?

Janneke2
Berichten: 11984
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 12:32

Ja, google op 'handtherapie'.

En bedenk: peesblessures bij de mens worden vaak onderschat.
Voor paarden kunnen ze dodelijk zijn. - Behandel je hand dus "als een echte penny" alsof je een paard bent met een peesblessure.
Een peesblessure kan heel erg goed genezen en van het littekenweefsel hoef je echt geen last te hebben, maar je moet wel weten hoe en wat.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Zwerte

Berichten: 5525
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Alteveer

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 12:41

Bij mij dachten de huisarts en de arts die de foto beoordeelde ook dat er weinig aan te doen zou zijn. Helemaal omdat het dus een oude breuk was, toevallig goed geheeld want ik heb er nooit iets aan gedaan. Toen mn hand een jaar na het ongeluk nog pijn deed was ik maar eens naar de huisarts gegaan. Er zat toch een handencentrum in de buurt dus ach dacht de huisarts, kan geen kwaad om te proberen.
Daar hoorde ik meteen veel positievere geluiden. Het wordt veel onderschat en vaak afgedaan met "leer er maar mee leven", terwijl er dus heel vaak best wel flinke verbetering kan worden bereikt! Gevoelig zal het altijd wel blijven, maar die dagelijkse pijn is dus meestal helemaal niet nodig!
En zoals we allemaal weten, duurt herstel van pezen gewoon vreselijk lang! Maar met geleidelijk opbouwen en genoeg rust is er veel haalbaar.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid

Reusje0504

Berichten: 1434
Geregistreerd: 30-10-12
Woonplaats: Deventer

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-15 13:27

Bedankt voor jullie reacties! Een handspecialist fysio en bijbehorende oefeningen klinken goed! Misschien dat mijn fysio toch meer verstand heeft van mijn rug en benen! Ik ga eens zoeken naar een dergelijke specialist. Voor nu heb ik het vannacht ingetaped om het wat rust te geven maar als het zo overbelast is zou een brace misschien wel handig zijn tegen het draaien etc. Goede tips in ieder geval! Bedankt!!

Ik heb inderdaad trouwens ook dat het weer er af en toe mee te maken heeft, hoge luchtvochtigheid lijkt het bij mij erger te maken!

Ik zeg heel bewust paardenhoofd, ik wil de paardenliefhebbers onder ons niet voor de kop stoten.. - Herman Finkers

verootjoo

Berichten: 24837
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Oude polsbreuk blijft probleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-15 13:29

ik zou idd naar een goed handencentrum gaan waar fysio's werken die gespecialiseerd zijn in handen. Dat is echt een vak apart binnen de fysiotherapie. Het is nl niet zo dat een fysio van alles in het lichaam enorm veel verstand heeft.

[o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie