Langdurige hoofdpijn klachten

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
roooooss

Berichten: 1976
Geregistreerd: 07-09-12

Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-13 20:40

Na lang twijfelen heb ik toch besloten om medebokkers om hulp te vragen...


Zo'n 3 1/2 geleden( 27 november ) ben ik van mijn verzorgpony afgevallen. Hij was die dag erg gespannen, toen hij minder gespannen was en ik hem al losgewerkt had dacht ik dat ik wel een galopje zou kunnen doen. Dus ik galoppeerde aan, dat ging goed dus toen ook even op de andere hand geprobeerd dat ging in het begin ook prima. Totdat een fazant opvloog en er raar geluid maakte. Hij schrok er heel erg van en begon veel harder te galopperen en daarnaast veel te bokken achter elkaar. Toen hij rustiger werd zat ik er gelukkig nog op maar gallopeerde hij nog omdat ik hem nog niet terug kon krijgen, ik was mijn beugels verloren en ik zat niet helemaal recht in het zadel, net toen ik recht wilde gaan zitten gaf hij nog een bok na die ik zeker niet had verwacht en viel best hard af. Ik viel op mijn hoofd (linksonder) en op aan de linker kant net iets hoger dan mijn heup.
Na de val had ik direct erg veel hoofdpijn en zat zeker 10 minuten op de grond. Maar toen de hoofdpijn verminderd was, was ik vast beraden om weer op te stappen.
De rest van de dag had ik verder geen last van hoofdpijn gehad.

De volgende dag toen ik wakker werd deed echt letterlijk alles pijn aan de rechter kant, dus besloten om een dag thuis te blijven van school.
De dag daarna had ik alleen nog last van mijn nek en hoofdpijn, mijn moeder ging die vrijdag toevallig langs de Homeopaat en ze zei dat ik wel mee kan omdat het wellicht mij kon helpen.
Dus ik meegegaan en had iets mee gekregen dat de herstel van alles zal versnellen op een natuurlijke wijze. Dit moest ik ik 5 dagen achter elkaar in nemen dan weer 2 dagen niet en dan opnieuw weer 5 dagen achter elkaar.
Dit de hele tijd netjes gedaan maar het hielp eigenlijk gewoon niet.
Ik had nogsteeds dagelijks hoofdpijn, ik stond ermee op en ging ermee slapen.

Ondertussen was ik ook in behandeling bij de Fysiotherapeut, maar dat heeft eigenlijk nog geen hulp gehad.

We zijn 1,5 week geleden langs de dokter geweest om te kijken of ze konden helpen, maar hun hadden mij doorverwezen naar een neuroloog. Mijn moeder contact gehad met de neuroloog maar hun vonden de situatie niet belangrijk genoeg dus hoefden we ook niet bij hun langs gekomen.

Ongeveer 2,5 week na mijn val begon ik soms last te krijgen van plotselinge hoofdpijn steken in mijn voorhoofd en mijn schouders.
Van de hoofdpijn steken in mijn voorhoofd heb ik op het moment geen last meer van. Maar wel nogsteeds last van mijn schouders.

Sinds deze week zijn de klachten ( last van mijn nek, schouders en hoofdpijn) verergerd.

Mijn school lijd heel erg onder de hoofdpijn en zorgt voor concentratie problemen.
Het huiswerk maken lukt gewoon niet door concentratie problemen en toetsen zijn al helemaal een ramp.
Begin dit schooljaar was ik al niet zo goed begonnen en het ging net weer een stuk beter en stond bijna allemaal voldoende's. Maar voor sommige vakken stond ik nog niet helemaal een voldoende, het leren was natuurlijk erg lastig met alle hoofdpijn en concentratie problemen. Maar ik heb toch mijn uiterste best gedaan. Ik had laatst een wiskunde toets en deze was best belangrijk voor mijn cijfer. Hier heb ik dus uiteraard heel erg hard voor geleerd en geoefend. Op school altijd alle opdrachten gemaakt, in de lessen goed meegedaan. Naast school nog extra geoefend. De avond ervoor nog extra geoefend, in de bus die ochtend onderweg naar school nog doorgelezen, op school nog doorgelezen. Naar mijn gevoel had de toets echt goed moeten komen aangezien ik het zo goed bergreep.
Eenmaal de toets voor me wist ik echt niets terwijl ik 10 minuten daarvoor nog de stof had doorgenomen. De hoofdpijn kwam ook langzamerhand weer opzetten. De toets werd eigenlijk een totale ramp.

Op het moment ben ik veel thuis omdat mijn klachten zo erg zijn dat het niet mogelijk is om naar school toe te gaan.
Ik heb zoveel last van mijn schouders en hoofdpijn en daarnaast nog mijn nek. Op het moment doe ik helemaal niets en lig de hele dag in bed omdat het dan nog redelijk te doen is. Ik sport ook niet meer wat ik zelf erg vervelend vind.
Ook ben ik nog onder behandeling bij de Fysiotherapeut en moet ik dagelijks oefeningen doen voor mijn nek.
Rond een uur of 5 ben ik al zo moet dat ik het liefst wil gaan slapen, dit na een dag rust)


Mijn situatie is eigenlijk vanaf het begin nog helemaal niets veranderd, ik kan eigenlijk wel zeggen dat het verergerd is.
Ik word er zo moe van en weet niet wat ik er mee aan moet.
Is hier iemand die dit herkend?

Anima Del Cacciatore Z v. Air Force HH x Oramé x Nimmerdor x Voltaire In opleiding
Trijntje Op rust
[PP] [VOLG] Anima weer in training!


Jorinda

Berichten: 13083
Geregistreerd: 01-05-10
Woonplaats: Groningen

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 22:02

Ik kan in het verhaal niet terug vinden dat je nog een keer naar de huisarts bent geweest, dus dat zou ik zeker nog een keer doen. ;)

roooooss

Berichten: 1976
Geregistreerd: 07-09-12

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-13 22:15

Het klopt inderdaad dat ik niet nog een keer naar de huisarts ben geweest. Deze week zal nog moeilijk lukken, maar ik zaliss aan mijn moeder vragen of ze even contact met dr huisarts willen leggen.

Anima Del Cacciatore Z v. Air Force HH x Oramé x Nimmerdor x Voltaire In opleiding
Trijntje Op rust
[PP] [VOLG] Anima weer in training!

Limitless

Berichten: 2518
Geregistreerd: 08-04-06
Woonplaats: In my head

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 20:01

Ik loop zelf al 2,5 jaar met chronische druk in mijn hoofd en loop ook bij een neuroloog. Voor mij haalt het helaas weinig uit omdat er geen vindbare oorzaak is (heb het van de een op de andere dag gekregen met steken), en ik ken het probleem van ziek zijn en niks kunnen als het echt erg is. Daarnaast, schaf een NASA hoofdkussen aan waar je nek voldoende rust in krijgt. Sinds 2/3 weken is daardoor de verkrampte spier in mijn nek, enigszins tot rust gekomen..

Laat je niet afschepen en blijf klagen bij de neuroloog, hoofdpijn is niet goed en kan een teken zijn dat er echt iets niet goed zit! Daarnaast, zeker gezien het feit dat je op je hoofd terecht bent gekomen.. laat hamer op een goed neurologisch onderzoek dmv een CT/MRI-scan en overigeonderzoeken. Plus; voldoende rusten.

*edit: zag dat je al een verwijzing had
Laatst bijgewerkt door Limitless op 21-12-13 20:06, in het totaal 2 keer bewerkt

lucifertje


Berichten: 4564
Geregistreerd: 08-03-06
Woonplaats: in ut stedje van lol en plezeer

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 20:05

Wat ik begrijp uit je verhaal heb je al een doorverwijzing naar de neuroloog. Bellen voor een afspraak en niet een te uitgebreid verhaal ophangen. Helemaal niet instemmen dat het niet belangrijk genoeg is!
Gebruik je wel pijnstilling voor je hoofdpijn, buiten dat van de homeopaat?

[o] :¨·.·¨:
`·.Lucifer B+9 Eindstand
Vegas L1+2 Eindstand, 24 mei 2013...

Iris82


Berichten: 37242
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 20:13

Al eens naar een chiropractor geweest? Misschien zit er een wervel scheef.

Poking Stick: [o] , about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people or a kerstman who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

roooooss

Berichten: 1976
Geregistreerd: 07-09-12

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-13 20:39

Zelf gebruik ik geen asperine's of ibuprofen.
Dit omdat ik van mening ben dan het gebruik van pijnstilling niet de oplossing is op het probleem. Daarnaast heb ik het wel eenmalig geprobeerd maar beide werkten niet.

Anima Del Cacciatore Z v. Air Force HH x Oramé x Nimmerdor x Voltaire In opleiding
Trijntje Op rust
[PP] [VOLG] Anima weer in training!

linnie050

Berichten: 9131
Geregistreerd: 20-04-11
Woonplaats: Gelderland de veluwe

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 20:42

Ik zou zeker naar de huisarts gaan en naar een chiroprakter en anders zet alles op de foto of door de scan.
Zoveel mogelijk uitsluiten.
heel veel sterkte en hoop dat je hoofdpijn snel verdwijnt dat er een oplossing voor komt.

hesterve

Berichten: 1705
Geregistreerd: 14-10-05
Woonplaats: scherpenzeel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 20:46

Als je zo hard op je hoofd gevallen bent is het zeker niet ondenkbaar dat er iets scheef zit. Ik zou naar een osteopaat of giropractor gaan om t na te laten kijken. Wie weet kunnen ze je zo van je probleem af helpen!

23/05/15 Timon geboren
Kerstmuts

Kirsten_S

Berichten: 1154
Geregistreerd: 28-12-06
Woonplaats: Almere

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 23:35

Eerst foto's dan pas verder kijken. Je had meteen naar het ziekenhuis gemoeten en niet blijven rijden de volgende keer. Nek en hoofdpijn is niet goed als je gevallen bent. Laat niemand aan je 'prutsen' voor je duidelijkheid heb en zeg dit ook tegen je huisarts. Dat je klachten ernstiger worden en je sociale leven verstoord raakt hierdoor, dan stuurt hij je echt wel door voor foto's en anders os het een slechte huisarts. Sit zijn geen klachten die je met een korreltje zout moet nemen.. Ik wens je heel veel sterkte en neem voldoende rust, waarschijnlijk heb je een (zware) hersenschudding gekregen en dat heeft heel veel rust nodig!!

lucifertje


Berichten: 4564
Geregistreerd: 08-03-06
Woonplaats: in ut stedje van lol en plezeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-13 11:43

roooooss schreef:
Zelf gebruik ik geen asperine's of ibuprofen.
Dit omdat ik van mening ben dan het gebruik van pijnstilling niet de oplossing is op het probleem. Daarnaast heb ik het wel eenmalig geprobeerd maar beide werkten niet.


Het is geen oplossing nee, maar het kan het wel dragelijker maken! Ligt er ook aan hoeveel je hebt ingenomen en hoe vaak. Medicijnen werken niet acuut.

[o] :¨·.·¨:
`·.Lucifer B+9 Eindstand
Vegas L1+2 Eindstand, 24 mei 2013...

roooooss

Berichten: 1976
Geregistreerd: 07-09-12

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-12-13 21:25

Ik gebruik eigenlijk nooit ibuprofen of asperines. Ook na een langere tijd gaf het geen verlichting.
De laatste dagen weinig last van schouders en nek meer gehad. Wel nogsteeds hoofdpijn. Voor dinsdag middag heb ik weer een afspraak staan bij de fysiotherapeut.

Anima Del Cacciatore Z v. Air Force HH x Oramé x Nimmerdor x Voltaire In opleiding
Trijntje Op rust
[PP] [VOLG] Anima weer in training!

Yvank_

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-08-05

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-13 21:27

Ik ken je verhaal helemaal. Ben bij neuroloog geweest heb zo'n beetje alle mogelijke scans gehad maar kwam niks uit. Bij mij kwam het ook na een van van paard.

Ben bij een chiropractor geweest en mijn nek bleek zo scheef dat die een zenuw afknelde wat die extreme hoofdpijn en in mijn geval flauw vallen veroorzaakte. Ze heeft alles helemaal op kunnen lossen en ben van alle klachten af! Fysiotherapeut hielp in mijn geval helemaal niets.

robert45
Berichten: 1730
Geregistreerd: 06-06-07
Woonplaats: groningen

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-13 21:32

kan even zo goed een hersenkneuzing zijn.

oftwel op naar de dokter en door naar een specialist als het allemaal zo ernstig is! nooit mee blijven rondlopen....

Kirsten_S

Berichten: 1154
Geregistreerd: 28-12-06
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-13 21:50

robert45 schreef:
kan even zo goed een hersenkneuzing zijn.

oftwel op naar de dokter en door naar een specialist als het allemaal zo ernstig is! nooit mee blijven rondlopen....


Indd... Maarja je kan het mensen moeilijk opleggen..

annibel

Berichten: 965
Geregistreerd: 20-07-08
Woonplaats: Gelderland..

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-13 21:56

Inderdaad laten doorverwijzen naar de neuroloog en daar door de scan..
Ik ben vorige week vrijdag van een paard gevallen recht op mijn hoofd, en ik was bewusteloos. Ik herken al jou klachten, en ik heb een hersenschudding..
Ik ben bij de huisarts geweest en moest meteen door naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis en moest allerlei onderzoeken; bloed, urnine een scan van mijn hoofd en nog wat dingen. Er kwam direct uit dat ik een hersenschudding heb, ik moest vooral de eerste paar dagen heeel rustig aan doen en veel rust nemen. Het kan een aantal weken gaan duren voor ik er helemaal vanaf ben..

Mij is vorige week in het ziekenhuis gezegd dat je tegen hoofdpijn geen aspirine mag nemen omdat daar bloedverdunners in zitten, je kunt het beste paracetamol nemen.

Sterkte en ik hoop dat je je snel weer beter voelt..

Als je met één vinger naar je paard wijst, wijzen er nog altijd 3 vingers naar jezelf.

Janneke2

Berichten: 11690
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-13 13:07

robert45 schreef:
kan even zo goed een hersenkneuzing zijn.

oftwel op naar de dokter en door naar een specialist als het allemaal zo ernstig is! nooit mee blijven rondlopen....


...mag het een onsje minder...???

Hersenschuddingen zijn tricky, maar doorgaans is er wel "een stukje weg" (je weet nog wel dat je aan het rijden was, maar het vallen zelf is weg) of ben je gedesorienteerd of moe.

Als er ""alleen maar"" hoofdpijn is, lijkt het me stug dat het zou gaan om de zwaardere vorm hersnekneuzing.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Janneke2

Berichten: 11690
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-13 13:18

roooooss schreef:
net toen ik recht wilde gaan zitten gaf hij nog een bok na die ik zeker niet had verwacht en viel best hard af. Ik viel op mijn hoofd (linksonder) en op aan de linker kant net iets hoger dan mijn heup.
Na de val had ik direct erg veel hoofdpijn en zat zeker 10 minuten op de grond. Maar toen de hoofdpijn verminderd was, was ik vast beraden om weer op te stappen.
De rest van de dag had ik verder geen last van hoofdpijn gehad.

Hoi Roos,
als gezegd: hersenschuddingen zijn tricky, maar ik begrijp hier uit, dat je de val zelf nog weet.

roooooss schreef:
De volgende dag toen ik wakker werd deed echt letterlijk alles pijn aan de rechter kant
I begrijp, dat je door de linkerdeur naar buiten ging en begrijpelijkerwijs op links landde. Dat het dan rechts zeer doet, is een neurologisch verschijnsel - en hoeft niet erg te zijn.

roooooss schreef:
Ondertussen was ik ook in behandeling bij de Fysiotherapeut, maar dat heeft eigenlijk nog geen hulp gehad.
Balen...!!!
Maar: wat denkt de fysio dat er aan de hand is - en wat doet hij/zij...?

roooooss schreef:
We zijn 1,5 week geleden langs de dokter geweest om te kijken of ze konden helpen, maar hun hadden mij doorverwezen naar een neuroloog. Mijn moeder contact gehad met de neuroloog maar hun vonden de situatie niet belangrijk genoeg dus hoefden we ook niet bij hun langs gekomen.
Vervelend dat ze niet op 1 lijn zitten!!
Twee weken hoofdpijn na een val geldt als te lang voor een ongecompliceerde hersenschudding (als het dat al is geweest) dus toch raar dat de neuroloog de zaak afhoudt.


roooooss schreef:
Ongeveer 2,5 week na mijn val begon ik soms last te krijgen van plotselinge hoofdpijn steken in mijn voorhoofd en mijn schouders.
Van de hoofdpijn steken in mijn voorhoofd heb ik op het moment geen last meer van. Maar wel nogsteeds last van mijn schouders.

Ja, dat kan. Maar wel typisch.
...van pijnlijke schouders kun je op den duur ook weer hoofdpijn krijgen (massage kan si evicieuze cirkel helpen breken.)

En wat het precies is...? Wellicht dat de chiropractor of de craniosacraal therapeut het kunnen verhelpen.

roooooss schreef:
Mijn school lijd heel erg onder de hoofdpijn en zorgt voor concentratie problemen.
Het huiswerk maken lukt gewoon niet door concentratie problemen en toetsen zijn al helemaal een ramp.

Balen!!
Pijn vreet idd aan concentratie en bij stress wordt het doorgaans nog erger.

roooooss schreef:
Ook ben ik nog onder behandeling bij de Fysiotherapeut en moet ik dagelijks oefeningen doen voor mijn nek.
Wat doe je precies...?
(Een manier om je nek rust te geven is bijv. je bekkenspieren aansterken.)
Je nek bewegen is som suitstekend, soms juist helemaal niet...

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

roooooss

Berichten: 1976
Geregistreerd: 07-09-12

Re: Langdurige hoofdpijn klachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-13 14:29

De fysiotherapeut zegt dat mijn spier in mijn nek enorm hard is
Dat het een spier is die ook bij je schouder zit en dat dus de last van mijn schouders maakt. De fysiotherapeut masseert de spier waardoor wat soepeler zou moeten worden.

De neuroloog zei dat het niet belangrijk was omdat ik niet misselijk ben/geweest en last van duizeligheid heb (gehad).

Ik moet als oefening rechteroor op rechter schouder zover mogelijk te doen voor 40seconden en dat ook zo bij de andere kant. Ook moet ik mijn schouders een beetje los maken door ze omhoog omlaag rondjes te laten draaien.

Anima Del Cacciatore Z v. Air Force HH x Oramé x Nimmerdor x Voltaire In opleiding
Trijntje Op rust
[PP] [VOLG] Anima weer in training!

Janneke2

Berichten: 11690
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-13 21:25

Hoi Roos,
wat de neuroloog zei klinkt mij in de oren als "het is geen hersenschudding".
Hoofdpijn kan nu eenmaal door heel veel verschillende oorzaken komen. De echte diagnose ( = een verhaal met kop en staart: hier komt nu de pijn van weg) is er nog niet.

Wat de fysiotherapeut zegt geloof ik grif, maar of het oorzaak is of gevolg is niet duidelijk. (Mogelijk voorkomt het masseren en rekken erger....)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _FD, AntjeM, capopjekop, Disconto_AF, donnar, Jessica_1998, Kirja, Kirsha, Linde99, meklabo, MoniqueT, Sjors__, Suuszels, xRoosss en 135 bezoekers