Imuunsysteem faalt?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kelszz_

Berichten: 1647
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Emmer-Compascuum

Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-13 20:12

Hallo iedereen,

Omdat het me toch best wel dwars zit nadat dit alles in relatief korte tijd is gebeurd, wil ik het allemaal even van mij afschrijven, en zijn er misschien mensen die dit zelf mee hebben gemaakt en me gerust kunnen stellen?

Ik ben ongeveer twee weken terug met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Mijn ouders troffen mij op m'n kamer aan met 39,5 graden koorts en al ijlende. Huisartsenpost is opgebeld, deze hebben me helemaal doorgelicht maar durfde het niet aan mij thuis te houden. ( zie wegrollende ogen, spierspasmen etc) Zo ben ik met alle toeters en bellen 's nachts naar het ziekenhuis gereden, eenmaal op de spoedeisende hulp hebben ze bloed afgenomen en is er urine op kweek gegaan. Tevens is er thuis al een infuusgeprikt en kreeg ik eerst gewoon Nacl. Mijn temperatuur nam nog steeds niet af, maar eenmaal op de spoed eisende hulp kwam ik wel langzaam weer terug bij de wereld. Ik kan mij het hele ritje met de ambulance etc. niet meer herinneren, het is een grote warboel voor mij. In mijn bloed bleke flinke ontstekingswaardes te zitten, en daarnaast waren mijn witte bloedlichaampjes minimaal verhoogd, mijn lichaam vocht dus niet tegen de ontsteking die aanwezig was. Zo kreeg ik antibiotica over mijn infuus heen, viermaaldaags. En werd ik opgenomen op de interne geneeskunde, dit omdat ik klaagde over buikpijn, en dit duidde op mijn nieren aangezien ik deze streek aangaf. Zo gezegd zo gedaan, op naar de afdeling. Ik kwam op zaal terecht met drie andere mensen. Een raar gevoel hoor, je verwacht niet te moeten blijven, hebt helemaal niks bij je en daarnaast snap je niet zozeer waarom je daar ligt.

De dag erna hebben ze een echo van mijn nieren gemaakt, wat bleek dat deze er goed uitzagen. Mijn urine was ook in zeer goede conditie, maar waar zat die ontsteking dan? Mijn temperatuur bleef hoog in de 38 hangen, en wilde niet afnemen. Vele artsen gezien, vele onderzoeken. Op een gegeven moment namen de infectiewaardes in mijn bloed af, toen ik denk ik al drie dagen lag, mocht eindelijk het infuus eraf en mocht ik over op tablet. Om verdere oorzaken uit te sluiten naar de gynacoloog, kijken of die de buikpijn kon verklaren, ook dat bleek allemaal in orde wat voor mij een behoorlijke geruststelling was. Ik moest het weekend over blijven ter controle. Dat maakte dat ik zeven dagen in het ziekenhuis heb gelegen toen ze vonden dat ik weer naar huis mocht, ik was 'stabiel 'genoeg en mocht met veel leefregels naar huis (zie 3 x daags temperpaturen, nam deze toe dan weer een nieuwe opname, 2 x perweek bloed afgeven en absoluut niet uit huis). Ik heb deze regels keurig opgevolgt en zo heb ik twee weken thuis mogen vertroefen. Na die twee weken moest ik weer terug komen bij mijn internist. Ik slik keurig 4 maal daags m'n paracetamol 1000 mg en eigenlijk ging het allemaal wel goed. Op die twee kleine griepjes na die in die twee weken optraden.

Ik moest gisteren weer terug voor controle bij mijn internist. Bloed zag er nog steeds goed uit. Mijn ontstekingwaardes waren weer iets verhoogd maar nog niet zorgwekkend, temperatuur moesten we nog wel goed in de gaten houden want deze was nog steeds niet mooi laag. De arts in kwestie vroeg of ik de afgelopen maanden veel ziek was geweest. Ik kon hier geen ander antwoord op verzinnen dan: Ik heb een longontsteking gehad, hiervoor antibiotica, ik heb een ontsteking in mijn schouder gehad, hiervoor diclofenac en ik heb continu kleine infectie's een ontsteking in mn neus, een ontstoken vinger en ga zo maar door. Dit baarde mijn arts zorgen, hiervoor wilde hij een uitgebreid bloed onderzoek doen en een grootse imuuntest. Hiervoor komen nu volgende week donderdag mensen uit Groningen omdat Emmen dit onderzoek niet mag uitvoeren. Daarnaast worden deze onderzoeken weinig verricht. Het geen dat je bloed moet afgeven op de bloedpoli, en er wel vier mensen komen en ze aan bakkeleien zijn over welke code het nou is, en wat ze hiervoor aan bloed moeten opnemen baarde me toch zorgen. Ik heb ze gevraagd of er dan iets ernstigs met me aan de hand kan zijn, maar hier werd luchtig op geantwoord dat zij hierover niks mogen zeggen.

De arts heeft gezegd dat het een autoimuunziekte kan zijn, en er zelf ook een optie staat tot bepaalde soorten kanker. Nu ben ik hiervan behoorlijk geschrokken en maalt het een en ander toch door mijn hoofd heen. Het hoeft natuurlijk allemaal niet zo te zijn, maar wat als het wel zo is?

Ik wilde even mijn hart luchten en was opzoek naar een aantal lotgenoten .. dus wie herkent zich hierin?

Spirit drachtig van High Five US 2019
Nevada 17 mei 2018 van Metallsecricible
Berichten: 17324
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 20:16

Jeetje, wat heftig. Geen lotgenoten hier, maar ik wil je wel sterkte wensen!

Kom maar op met die kerstmuts op mijn hoofd!

belle_boef

Berichten: 5673
Geregistreerd: 13-02-08
Woonplaats: Drenthe

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 20:26

Jeetje Kelsey, dat is schrikken. :/

Murthul

Berichten: 16993
Geregistreerd: 19-12-10
Woonplaats: Almere

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 20:31

jeetje.. Da's schrikken zeg..

Geen lotgenoot hier, maar wel n dikke knuffel..

De Turtle.
No drama, no glory <3

Yvank_

Berichten: 14548
Geregistreerd: 30-08-05

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 20:39

Ik heb je volgensmij 2 week terug ofzo pb gestuurd maar je hebt echt exact dezelfde symptomen als mijn neefje. Elke probleem is natuurlijk verschillend maar naar jaren onderzoek heeft hij de ziekte van traps dit is een hele zeldzame auto-immuun ziekte met periode van onverklaarbare koortaanvallen in combi met hoge ontstekingswaarden. Hij is hiervoor onder controle van het UMCG aangezien ze in emmen er niets mee kunnen.

Succes iig!

Kelszz_

Berichten: 1647
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Emmer-Compascuum

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-13 20:46

secricible : heel erg bedankt, ik laat m'n hoofd ook niet hangen maar je schrikt toch ..
belle_boef : Ik wou dat het anders was helaas :..
Murthul : heel erg bedankt
Yvanka: ik heb het gelezen inderdaad, maar was iets te vol met mijn gedachtes om het een en ander erop te reageren sorry hiervoor. Nu je het zegt is het zeker iets wat ik in mijn achterhoofd houd en op ga schrijven om bij mijn arts onder woorden te brengen, omdat het bij mij ook inderdaad aanvalsgepaard gaat.

Spirit drachtig van High Five US 2019
Nevada 17 mei 2018 van Metall


RubyRed

Berichten: 2313
Geregistreerd: 05-07-10
Woonplaats: Rosmalen

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 22:48

Jeetje, heftig. Heel veel sterkte!

Voer geen oorlog, voer de eendjes.

Rebecca

Berichten: 53471
Geregistreerd: 27-05-06
Woonplaats: Joure

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 01:04

Dat is nogal wat , veel succes en sterkte hopelijk vinden ze wat en kwakkel je niet jaren.

Utopia 01-05-09 / 27-11-15 , de hemel heeft er een ☆ bij . Kerst 01-11-2007 / 13-08-2016 ☆ Nynke 15-05-2011 / 27-03-2018 ☆ Gone but not forgotten :* Syb 01-01-2011 / 05-04-2018 . Jane 01-07-2018 / 22-09-2018 :*

MissDD
Berichten: 684
Geregistreerd: 12-03-13

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 01:29

Wat heftig om zoiets mee te maken! Vooral het niet weten wat het is lijkt me eng. Gelukkig ben je bij het UMCG aan een goed adres, hopelijk vinden ze snel de oorzaak. Heb geen tips oid maar wil je wel heel veel sterkte wensen de komende tijd!

Kelszz_

Berichten: 1647
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Emmer-Compascuum

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 09:08

Rubyred : Heel erg bedankt!
takkie_muis : Dat is inderdaad wel een angst van me, ik ben net 19 jaar en vaak word het dan toch gegooid op iets simpels. Mijn angst is dus ook dat ik dan bijvoorbeeld over 10 jaar erachter kom dat het wel iets ergs is, en dat er dan nog weinig aan te doen is. Dit is ook de reden dat ik het een raar idee vind om toch een soort proefkonijn te zijn.
MissDD : Dat maakt het inderdaad heel eng, je weet niet wat er met je aan de hand is, maar je weet dat er wel iets 'goed' mis is. Ik hoop ook dat ze snel een diagnose kunnen stellen, dan weet je tenminste wat er aan de hand is. Heel erg bedankt!

Spirit drachtig van High Five US 2019
Nevada 17 mei 2018 van Metall


Quellian

Berichten: 27361
Geregistreerd: 21-04-03

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 12:48

Ik ben in 2010 opgenomen na een bezoekje aan de HAP met de mededeling: 'er zit iets in beide longen, je moet er rekening mee houden dat het kanker zou kunnen zijn'. Ik was vooral overstuur dat ik moest blijven, want ik had thuis een kleine van 10 maanden.

Bij mij hebben ze ook aan een auto-immuunziekte gedacht (veel verschillende specialismen artsen aan mijn bed gehad), maar uiteindelijk na veel (en pijnlijke) onderzoeken zijn ze erachter gekomen wat het was.

Misschien dat ze bij jou ook nog wat anders vinden? Ik hoop het, want een auto-immuunziekte is niet tof.
Sterkte ermee!

Masi1
Berichten: 201
Geregistreerd: 22-12-11
Woonplaats: Gorinchem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 13:11

Ik herken niet direct je klachten, maar wel je angsten.

Eind 2009 begon ik met kwakkelen. Veel moe en verder niet fit, maar niet echt de vinger op te leggen. Op een gegeven moment voelde ik een bult in mijn nek. Deze groeide in korte tijd behoorlijk door. Uiteindelijk bloed laten prikken en een echo laten maken. Uit het bloed kwam dat ik Pfeiffer had gehad en de echo wees op een vergrote lymfeklier. Hier zijn ze op door gegaan, bij de internist terecht gekomen voor verdere onderzoeken. Hier kreeg ik in combinatie met de klachten de prognose Lymfeklier kanker of een auto-immuunziekte. De bult heb ik laten verwijderen en kweken, dit bleek gelukkig goedaardig te zijn. Klachten verdwenen alleen helaas niet, deze werden steeds erger. Omdat ik me in een ander ziekenhuis had laten opereren trok de internist die de prognose gaf haar handen van mij af. Dossier gesloten.
Om je een heel verhaal te besparen (fout op fout door artsen en tussen wal en schip gekomen) bleek ik uiteindelijk in september 2010 inderdaad een auto-immuunziekte te hebben (diabetes type 1), met alle gevolgen van dien. Ik had ook infecties, maar daarbij ook veel dorst/veel drinken, mijn lichaam was compleet aan het verzuren.

Ik wil je niet bang maken, maar zorg dat ze je compleet binnenstebuiten keren. Als ik toen eerder de diagnose had gekregen, was mij een hoop bespaart gebleven. Gelukkig is inmiddels alles weer op de rit :)

Heel veel sterkte en succes! Hoop dat je gauw een diagnose krijgt.

Kelszz_

Berichten: 1647
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Emmer-Compascuum

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 21:55

Quellian : Ik hoop zelf ook niet op een autoimuunziekte of kanker of ook maar iets in die richting. Je word alleen op deze manier wel gedwongen om je ermee bezig te houden, en dat bezorgd me een onzeker gevoel. Ik ben 19 en nog lang niet klaar met mijn leven..

Masi1: Dit is weer iets waardoor ik mij niet zomaar weg laat sturen. Artsen zijn tegenwoordig helaas zo snel van 'het zit tussen je oren' of nemen je niet serieus. Ik snap ook dat het voor hun een geldkwestie word tegenwoordig met al die zorgpolissen. Mijn suiker is wel geprikt, en dit was 6,1 dus netjes. Gelukkig dan weer iets om me geen zorgen om te maken.

Spirit drachtig van High Five US 2019
Nevada 17 mei 2018 van Metall


Quellian

Berichten: 27361
Geregistreerd: 21-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-13 09:46

Ik was er ook nog niet klaar mee, ik was 28 en had een kind van 10 maanden :D
Ik was al 4 maanden ongelofelijk aan het kwakkelen en ik werd steeds door de HA weggestuurd met 'half Nederland is nu aan het kwakkelen' en uiteindelijk een bloedonderzoek waaruit lichte huisstofmijtallergie kwam en daarmee was de kous voor hem af. Op vrijdagochtend was ik bij hem op spreekuur en kreeg ik te horen dat ik ermee moest leren leven (ik vroeg me af of het normaal was om 's morgens wakker te worden omdat ik geen lucht kreeg, ja dat was volkomen normaal), zaterdagavond naar de HAP (omdat ik geen lucht kreeg en maar bleef overgeven) en weer naar huis met antibiotica en een puffer. Dinsdagavond weer naar de HAP, door naar de SEH, foto gemaakt en mocht gelijk 10 dagen blijven (waaronder de kerstdagen, de eerste kerst van mijn zoontje).
Ik heb echt super mazzel dat de arts die mij uiteindelijk heeft behandeld nog steeds mijn behandelend arts is, je wordt in elk geval serieus genomen, want hij heeft gezien hoe zuur ik het toen had.

Annebla
Berichten: 34
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: Hoorn

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-13 21:01

Hee!
Ik heb het waarschijnlijk niet zo erg als jij, maar sinds ik pfeiffer heb gehad is mijn immuunsysteem niet meer wat het was. Ik heb ook constant overal onstekingen. Pukkeltjes worden vaak ook een megaonsteking. Ook ontstekingen in mijn vingers etc etc. Heb zelfs een keer bloedvergiftiging opgelopen hierdoor, omdat de bacterie naar binnen was geslagen. Ik probeer nu mijn weerstand op te krikken door extra vitamines binnen te krijgen. In mijn bloed was er meerdere keren niets te zien naast de pfeiffer..


Ik ben heel benieuwd wat je uitslag is en ik hoop dat het geen immuunziekt!

work hard, play hard

Kelszz_

Berichten: 1647
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Emmer-Compascuum

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-13 21:46

Het vreet toch aan je, onbewust.
Je gaat ineens dingen doen die je normaal nog niet van plan was, alvast besluiten maken die misschien niet eens nodig zijn ..

Spirit drachtig van High Five US 2019
Nevada 17 mei 2018 van Metall


Anoniem

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-13 22:28

Pfff heftig! Ik hoop dat je snel uitslag krijg. Sterkte ts

AnnemiekvM

Berichten: 7584
Geregistreerd: 17-07-03

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 11:11

Heel veel sterkte. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid.

Wish it.... Dream it.... Do it!

timokyana

Berichten: 14103
Geregistreerd: 29-05-06
Woonplaats: klein durpke in NL, paardjes in belgenland.

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 11:14

Heel veel sterkte hopelijk snel wat duidelijkheid!

GentleZ

Berichten: 200
Geregistreerd: 05-08-07
Woonplaats: Veldhoven

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 14:29

Wat heftig.

Veel sterkte en succes donderdag!

Blog over mijn drie maanden durende avontuur op een ranch in Canada:
http://caitlin-canada.waarbenjij.nu
Van augustus t/m december 2015 in the USA studeren!! *\o/*

Rebecca

Berichten: 53471
Geregistreerd: 27-05-06
Woonplaats: Joure

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 22:18

Hoe gaat het allemaal?

Utopia 01-05-09 / 27-11-15 , de hemel heeft er een ☆ bij . Kerst 01-11-2007 / 13-08-2016 ☆ Nynke 15-05-2011 / 27-03-2018 ☆ Gone but not forgotten :* Syb 01-01-2011 / 05-04-2018 . Jane 01-07-2018 / 22-09-2018 :*

geerte

Berichten: 6101
Geregistreerd: 26-11-06
Woonplaats: Zeist

Re: Imuunsysteem faalt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 16:17

Jeetje wat een verhaal. Hoe gaat het nu met je?

Als je dit leest en je leest het nu nog steeds dan heb je het onderhand wel gelezen...
Hold the door.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie