Schoolvoorbeeld van een voedselallergie.
Wat ik je zou aanraden is een voedseldagboek bijhouden, hierin schrijf je:
-wat je hebt gegeten
-hoe laat je dit hebt gegeten
en als je een allergische reactie hebt gehad, vermeld je erbij hoe laat je deze reactie kreeg en wat de symptomen waren.
Als je dit een tijd volhoudt, bijvoorbeeld 2 maanden, kun je een beetje gaan puzzelen met etiketten. Welke stof zat in alle producten waarvan je een reactie kreeg, in welke mate zat het erin, etc.
Het is veel werk, maar het is wel een aanrader.
Ook even mee naar de huisarts, hij kan je doorverwijzen naar een allergoloog voor een allergietest en eventueel een diëtiste. Als je nog vragen hebt over allergieën/allergietesten etc, pb me gewoon hoor! Heb zelf een pinda-allergie en een epi-pen, dus weet er aardig wat vanaf. 
Edit: In de reactie boven me lees ik iets over peper. Volgens mij zit dit niet in vla
Zou zelf eerder denken aan een bepaald conserveermiddel..