linoleum schreef:Janine, je kan natuurlijk ook zelf je eten klaarmaken. Dan hoeven je ouders geen twee maaltijden te koken en heb jij alsnog wat jij zelf wil eten.
Of dat je de aardappels/pasta laat liggen of minder eet. Maar wel extra groenten neemt. Ben ook heel lang afhankelijk geweest van wat mijn moeder kookte, maar dat betekende niet dat je daarin nog steeds prima kan bepalen hoeveel en wat er op je bord komt.
Tsjah, een vierpits fornuis laat niet echt ruimte over om twee maaltijden te gaan koken. Zeker niet aangezien ik de laatste ben die thuis is en we gewoon altijd samen eten.

Mijn idee is dan inderdaad aardappels/pasta minderen. Sowieso eet ik nauwelijks gekookte aardappelen, waardoor ik op maandag/dinsdag vaak op 1400/1500 kcal kom.
Pasta wordt natuurlijk lastiger, maar ik kan altijd vragen om een wat royalere saus on the side, ipv er meteen door
