Francis schreef:Yup, helemaal handig. Mag ik jullie dan de link geven naar een heel lekker gerecht (kan met rijs, met aardappels, pasta of een lekker vers (turks) brood. 't Is een recept bedoeld voor slowcooking dus ideaal voor de hooimadam/kist:
Ingrediënten voor 2 personen
• 1½ eetlepel zonnebloemolie.
• 1 appel (goudrenet of Jonagold) geschild en in stukjes gesneden.
• 2 grote uien.(in stukjes gesneden)
• 300 gram riblappen. (in vrij kleine stukjes gesneden)
• 2 tl kerriepoeder.
• 2 tl bloem.
• 200 ml runderbouillon (zelfgemaakt of neem een ½ blokje).
• Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
• 3 eetlepels Mangochutney.
• 40 gram Rozijnen
• 1 blik gepelde tomaten (400 gram),Snijdt de tomaten wat kleiner(of neem tomatenblokjes)
• 1 volle eetlepel citroensap.
• ½ tl chilipoeder (afhankelijk van hoe pittig je het wilt meer of minder)
Hulpmiddelen
BK-slowcooker, Koekenpan of wok. Schaaltje. Mes.
Voorbereiding
• Week de slowcooker 20 minuten in koud water.
• Braadt de appel en de ui in de olie op middelmatig vuur tot ze zacht zijn.
• Doe ondertussen de bloem in een kom en meng de kerriepoeder en peper/zout erdoor.
• Meng het vlees door de gekruide bloem.
Bereidingswijze
• Schep de ui/appel uit de pan en leg ze in het deksel van de slowcooker.
• Braad in dezelfde pan het vlees tot het lichtgekleurd is en voeg het appel/ui mengsel toe.
• Voeg de bouillon toe en breng tot het kookpunt.
• Voeg dan alle overige ingrediënten toe en breng opnieuw tot het kookpunt.
• Giet dan alles over in de slowcooker, dek af met het geglazuurde deksel.
• Zet in een koude oven van 175° C voor 2½ uur.
• Bij mij was de saus precies goed van dikte maar als hij wat dun is dan bindt je hem alsnog.
• Na 2½ uur was het gerecht gaar en het vlees kon je wegzuigen.
Serveertips
• Wij hebben het gegeten met macaroni en een eenvoudige tomatensalade vermengd met wat sjalotjes en een fijn gesneden augurk. Maar vele combinaties zijn natuurlijk mogelijk.
• Proef als de tijd bijna om is even of er voldoende kruiden inzitten en of het vlees gaar is.
Geplakt uit http://www.smulweb.nl/recepten/1367664/ ... slowcooker
Wauw ideaal!