Ibbel schreef:Polar schreef:Het probleem is dat je lichaam je nieuwe te lage calorie-inname als 'standaard setting' gaat zien, waardoor het daarna nóg moeilijker is om af te vallen.
Maar dan hebben we het over een té lage calorie-inname en wat dat voor jou is, weet ik niet.
Als dit echt zo zou zijn, hoe zit dat dan met mensen in landen die honger lijden vanwege extreme droogte, of na een natuurramp oid? Die worden - als de omstandigheden weer genormaliseerd zijn - toch niet allemaal (te) dik als ze weer 'gewoon' kunnen eten?
Na de hongerwinter van 44-45 werden de mensen toch ook niet allemaal veel te zwaar toen ze weer normaal gingen eten?
Ik zou echt wel eens het antwoord hierop van een arts/specialist of dietist willen horen, hoe ze dat verklaren.
Volgens mij is het gewoon zo dat je BMR naar beneden gaat naarmate je minder gaat wegen, en je daarom dus een lagere calorie-inname als 'standaard' gaat krijgen. En dat is nogal wiedes om 60 kg 'lijf' te onderhouden heb je 25% minder inname nodig dan om 80 kg te onderhouden.
Ze hebben wel onderzocht hoe gezond mensen waren in de oorlogsjaren. Er werd minder vlees, vet en suiker gegeten, en meer groenten, knollen, granen, en uiteraard minder.
Veel mensen waren toen dus gezonder.
In Britannie gingen veel mensen na de oorlog veel zoetigheid eten, hun kinderen kregen daar vervolgens gezondheidsproblemen van.
Wat je eet is dus niet alleen van invloed op jezelf, maar ook je eventuele kinderen.
De mens blijkt dus op hetzelfde als paarden en honden goed te gaan; karigheid.