Klinkt heerlijk Sanne!
Mooie jas Kelpie! En mooi lijstje!
Gisteren was mijn treatday, ik zal mijn lijstje maar niet delen
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
mosterdsoep, carpaccio, pasta pesto met kip, lamsrack, duivelse gamba's (2x
) oosterse noodles en creme brulee op
oh ja, en een fles wijn
vanochtend ontbijt overgeslagen, had nog helemaal geen trek. En toen moesten we nog even de stad in om schoenenterug te brengen. Spontaan (en met lege maag) gaan lunchen, veel te veel....
Ik had niet veel geks dit weekend, alleen gisteren verliep niet helemaal als geplanned. Meegeweest naar een uitwedstrijd van de rugby, daar in de kantine moeten lunchen (tosti en broodje knakworst
) en mijn avondeten was niet lekker dus dat heb ik na een paar happen aan de kant gezet en ook maar weer 2 tosti's gemaakt
Aria_zz schreef:Ik ben terug en ga opnieuw aan de slag met gezond eten. Deze week grote inkopen doen.
Rest van de week wel netjes.
was bij de Lidl in de aanbieding, ben benieuwd of het een beetje te eten is
Moet nog steeds mijn groentesoep opmaken.
) (400 kcal denk ik)Maanlicht schreef:Tomatensoep vind ik het makkelijkste wat er is. Meestal snij ik alle tomaten in kwarten, snijkant naar boven op een bakplaat met wat peper en een paar hele knoflooktenen ertussen (met vel). Dan in de oven voor 30/40 minuten. een (paar) ui(en) fruiten in een soeppan met wat olijfolie. Knoflooktenen van de bakplaat halen en de tomaten in de soeppan. Knoflooktenen even laten afkoelen en uitknijpen boven de soeppan. (Kokend) water en bouillonblokjes erbij. Een scheut ketjap manis om de zurigheid van de tomaten wat op te heffen (suiker kan ook). gedroogde kruiden naar wens toevoegen zoals oregano, tijm, gerookt paprikapoeder, cayenne, chilipeper of Italiaanse kruiden. De hele boel pureren. Eventueel creme fraiche of gesneden peterselie toevoegen. Het is wel lekker als de soep licht pittig is, dus je kunt naar smaak peper of chilipoeder toevoegen. Klaar.

De bloemkoolsoep van Emma maak ik ook wel eens, alleen dan met alleen kerrie en chilipoeder als specerijen. En ik maak m wel met een bouillonblokje. Heerlijk beetje pittig!