Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
miramii schreef:@Kimnes dat snap ik! Het weekend is sowieso vaak lastiger doordat je dan meestal een ander ritme hebt. Ik snap je vraag overigens niet helemaal, wat bedoel je precies?
Citaat:Absoluut niet
- Suiker
- dingen met te veel koolhydraten
speltmeel
- meel met meer koolhydraten dan 4 gr per 100 gr
- bier, alcohol, wijn
- fruit (met uitzondering van bepaalde rode vruchten
- peulvruchten
- sportdrank
- pasta, rijst, quinoa, aardappelen, couscous, koek, brood
- kant en klaar dingen (bijna altijd te veel kh of suiker)
- vruchtensap
BiBiQ schreef:Aardbeienijs:
Ik heb zo'n alleshakker keukenmachine. Daar doe ik eerst de diepvries aardbeien in. Die hak ik helemaal fijn tot het een soort van poeder is.
Dan een vloeibare zoetstof erbij en de vloeibare nog te kloppen slagroom. Weer even mixen tot het een stevige massa is. En smullen maar!![]()
En die 2e is inderdaad een soort choco mousse. Hij is wel wat compacter en heul machtig. Maar ook erg lekker. Zonder mascarpone kan trouwens ook.
Etagere was wel voor 2 volwassenen en een kind trouwens. Heb 'm niet helemaal alleen leeg gegeten
Citaat:Ingrediënten (7-8 broodjes)
- 3 eieren
- 100 gram roomkaas of volle kwark
- theelepel bakpoeder
- mespunt zout
Werkwijze
- Splits de eieren.
- De roomkaas/kwark goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt.
- In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder.
Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden!
- Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
- De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.