Glycemische index is sowieso nutteloos, dan moet je kijken naar de glykemische lading, daar heb je veel meer aan. Belangrijkste lijkt me om naar jou als persoon te kijken. Een actieve gezonde duursporter zal iets anders eten dan een flink gespierde krachtsporter en een vrouw met insulineresistentie heeft weer andere behoeftes. Er is niet 1 optie die goed is voor iedereen 
Eiwitten krijgt bijna niemand in nederland te weinig binnen, 0,8gr/kg is voor bijna iedereen voldoende, uitgezonderd de krachtsporters. Die 0,8 haalt vrijwel iedereen met de lappen vlees die we in NL gewend zijn.
En als antwoord op stamper: die weegschalen zijn inderdaad niet erg betrouwbaar. Ze werken met een kleine zwakstroom die de weerstand in het lichaam meet. Weerstand van vet is anders als van niet-vet. Stroom heeft echter als eigenschap de kortste weg te kiezen. Een weegschaal zal dus de kortste route van voet tot voet meten en slaat je borst en buik over. Verder is de kans op foutmarge heel groot, doordat je rekening moet houden met vocht in het lichaam e.d.