nessinator schreef:Pas wel op met glutenvrij. Als je er echt intolerant voor zou zijn had je dat onderhand wel gemerkt (zoek eens op coeliakie), maar een niet aan coeliakie lijdend mens kan niet goed zonder gluten: het verhoogt je kans op diabetes type 2!
...er is ook een stroming die stelt dat gluten voor niemand goed zijn: ze verhogen de doorlaatbaarheid van de darm/bloedbarriere (en de bloed/ hersenbarriere). (Dmv het openen van de tight junctions.)
Wat is het beschermingsmechanisme tegen diabetes II?
Wat vroeger 'ouderdomsdiabetes' heette, komt nu voor bij kinderen die niet 3x per dag een fatsoenlijke maatlijd eten en misschien eens een keertje een tussendoortje, maar bij wie de tussendoors en de koolhydraten in grote getale aangevoerd worden. "De pancreas is ook maar een mens" en heeft dus grenzen.
Citaat:
Eiwitten kunnen niet in glucose omgezet worden

Vet wel.
Doe maar niet.
Wat hier in huis cynisch 'het Bobby Sands dieet' is gaan heten - naar een verzetsstrijder die in hongerstaking ging en uiteindelijk stierf voor zijn idealen - maak je eerst je vetvoorraad op (die is daar voor) maar daarna begin je je spieren 'op te eten'.