In een ander topic laatst stond ook nog de tip voor piccalilly saus of iets dergelijks? Dat zou ook erg mager zijn en lekker bij patat, maar ken 't zelf niet!
Thanks voor 't opzoeken Duke! Ik heb van een paar andere sites weer dat ze gewoon meetellen voor de 200 gram groente, en als ik vergelijk wat erin zit valt het me niet tegen, of wel? (Moet ik ze alleen wel rauw eten, dus misschien doe ik dat ook maar, vind ik ook niet vies)
Citaat:
Wat zit erin? Champignons (per 100 gram)
Kcal: rauw 12, gebakken 53
Vitamine A: rauw 0,0 mg, gebakken 1,5 mg
Vitamine C: rauw 4,9 mg, gebakken 1,5 mg
Natrium: rauw 8 mg, gebakken 270 mg
Kalium: rauw 425 mg, gebakken 410 mg
Calcium: rauw 8 mg, gebakken 4 mg
Fosfor: rauw 125 mg, gebakken 53 mg
Magnesium: rauw 11 mg, gebakken 12 mg
IJzer: rauw 1,2 mg, gebakken 53 mg
Vergeleken bijv met andijvie of aubergine (neem nu even twee willekeurige groentes hoor)
Citaat:
Wat zit erin? (per 100 gram gekookte aubergine)
Kcal: 16
Vitamine C: 4 mg
IJzer: 0,5 mg
Vezel: 2,5 gram
Wat zit erin? (per 100 gram rauwe andijvie)
Kcal: 10
Kalium: 300
Natrium: 25 mg
Calcium: 60 mg
Fosfor: 70