Bloemkool pizza, benodigd voor 1 bodem:
- 250 gr bloemkool roosjes.
- 200 gr (magere) geraspte kaas kaas
- Italiaanse keukenkruiden 1 theelepel
- 1 ei
- 40 gram belegen of oude geraspte kaas
Bloemkool roosjes rauw met de keukenmachine fijnmalen.
Dan 7 minuten afgedekt in de magnetron (GEEN WATER GEBRUIKEN!) het stoomt zichzelf gaar. Doe ondertussen bakpapier over de bodem van een taartvorm.
Als de bloemkool gaar is, deze goed in een theedoek uitpersen en dan mixen met (eerst) het ei, de kruiden en dan pas de 200 gram kaas. De kaas smelt, dus anders mixt het ei en de kruiden er niet goed doorheen.
[
Afbeelding ]
Doe dit mengsel in de taartvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Als het een mooi stevige bodem is, de 40 gram oude kaas er over, om een mooi korstje te vormen. In de oven op 180 graden tot de oude kaas een mooi korstje vormt dat is meestal binnen 25-30 minuten, even afhankelijk van je oven.
Haal de rand van de taartvorm af.
Dan begint het feest, ook voor kinderen erg leuk om te doen. Ik zet allemaal bakjes met verschillende groenten neer. Wat sowieso onderop gaat is tomaten pasta en dan de rest...
Ideeën:
- dunne schijfjes courgette (ik schaaf het af met een kaasschaaf)
- paprika blokjes in alle kleuren
- schijfjes tomaat
- ananas blokjes
- Champion schijfjes
- ham blokjes
- salami blokjes
- geraspte kaas
[
Afbeelding ]
Hier eten we met 2-3 personen van 1 pizza hoor, voor kinderen heb je genoeg aan 1 pizza per 4 kids. Het is machtig vullend en één grote groenten-bom. Kinderen vinden het vooral leuk en lekker als ze het zelf mogen beleggen, dat maakt het extra speciaal.