Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly


Je bent vegetarier (met puntjes op de e, die ik even kwijt ben
) en niet vegetarisch.
odetteke schreef:Ik heb tussen mijn 10e en 13e alleen vlees gegeten/moeten eten in de hoop dat ik er van zou groeien, maar dat heeft niet echt gewerkt. Ik eet geen vis (logisch), gelatine, dierlijk stremsel, vitaminepillen etc. Ik vind Valess trouwens echt niet te eten, het smaakt veel te veel naar vlees!


.
P
Ze hadden al schandalig weinig ruimte maar nu kan er naar hartelust gepropt worden in de stallen.
, zal even weer dimmen.
.
als je die nog lust.
Vlees eten doe ik ook haast nooit, niet omdat ik het zielig vind, maar omdat ik er geen zin in heb. Alleen in pasta gerechten eet ik het wel, maar gewoon een stukje vlees naast mijn aardappelen? Nee, daar maak je mij niet gelukkiger van. Geef mij maar een extra lepel groente, dat vind ik veel lekkerder.
.
.
.
). Ben accuut gestopt met vleeseten toen mijn eerste paard geslacht moest worden. Dat is nu 8 jaar geleden. Vond het een tamelijk absurd idee dat andere mensen mijn paard aan het opeten waren... Nu lust ik geen vlees meer.Olympia96 schreef:Heeft iemand een goeie tip voor de vervanging van spekjes (in stampot)? Dat is het enige wat ik écht mis.....
ikjuh schreef:ik weet heel goed wat het verschil is , ik heb een dikke opleiding veehouderij achter de rug
Ik weet niet wat jij denkt hoor maar het vercshil tussen biologisch en niet biologisch is niet wel in de wei/niet in de wei. Wij hebben zelf wel de koeien zomer en winter op stal maar er hangt een ventialtor en de muren zijn half open gemaakt. Hier in de buurt lopen bijna alle koeien buiten en ik ken niet 1 biologische boer. Het verschil tussen biologische en niet biologische koeien is dat biologische koeien in andere stallen zitten (als je zoekt op potstal bij google vindt je er vast wel een plaatje van) en dat biologische koeien niet met peniciline behandelt mogen worden. Als zo'n koe ziek is mag ze dus alleen behandelt worden met biologische geneesmiddelen.
Verder is het einde van die biologische koeien natuurlijk ook de slacht, hoe wil je anders biologisch vlees krijgen.

en die is er bij normale agrarische industrie niet ranna schreef:Olympia96 schreef:Heeft iemand een goeie tip voor de vervanging van spekjes (in stampot)? Dat is het enige wat ik écht mis.....
Wat ik doe is van die stukjes (kleine reepjes) quorn en daar spekkruiden over. Smaakt niet helemaal hetzelfde maar als je er lekker veel olie en roomboter bij doet heb je gelijk een soort jus wat je bij door de stampot kunt doen zodat die was smeuïger wordt en niet in je keel blijft steken![]()
Wel erg off-topic maar een bokker in nood.....