Tink89 schreef:Als je meer vet nodig hebt, zijn noten vaak optie 1, maar er zijn meer handige tips waarbij je aan je gewone maaltijden vet toevoegt: gril je groente met olijfolie of roerbak ze in olie ipv dat je kiest voor koken, stomen of rauw eten bijvoorbeeld. Of bak je aardappels in een beetje olie nadat je ze gekookt of gestoomd hebt (ook heel lekker met vegan mayo), kies voor vetter broodbeleg (vegan smeerkaas van violife, plantaardige kaas, notenpasta, houmous etc), mik op je pasta of salade wat extra plantbased feta of strooikaas en kies voor een wat vettere dressing.
Kleine toevoegingen of eetwissels, met al snel een paar honderd kcals in vet extra per dag.
Alleen die vlees- en zuivelvervangende producten zijn vaak super ongezond. Super bewerkt. Ik ben vegetariër (pescotariër eigenlijk) maar ik hoef al die bende echt niet. Krijg al hoofdpijn van al die hulpstoffen, vulmiddelen, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, anti klonter- en glansmiddelen en suiker en zout