Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Elisa2 schreef:Als ik eet wat jij eet..dan gaat het geheid mis.
Heb je weleens havermout geprobeerd? en idd langzame koolhydraten in combi met eiwitten en vetten.
2misty2 schreef:_eNelleke_,Geeft niks heel erg bedankt voor je antwoord en advies! Ik drink veel water en kruiden thee. 100% natuurlijk en cafeïnevrij.
MarliesV, dit is indd dagelijks. Vandaag krijg ik hem tot nu toe niet boven de 4.9 en heb al 5 dik belegde boterhammen gehad. 4 stukken chocola en een appel. Soms stijgt die enorm hard. Bv van de week met een plak ontbijtkoek. Dan gaat die naar de 8 en dan binnen een half uur zit die weer op de 3.3
In 2016 heb ik een opname gehad om te kijken of ik een tumor had in de alvleesklier. 72 uur niet eten. Mijn laagste waarde was 3 en dat was niet erg gaven ze aan. Dus conclusie niks gevonden.
Hoogendroog, op wat voor markers bedoel je dan? Ik laat nu ook veel testen via de privekliniek.
Jaji, de schildklier is meerdere malen getest ook uitgebreid. De laatste uitslag was op het randje. ( hij zou dan te laag zijn en snelwerkend zijn ) maar de waarde is nog goed. Soms heb ik het idee dat die het de ene keer wel goed doet en andere keer niet. Ik wil de uitgebreide test nogmaals een keer doen via de privekliniek maar ik denk dat de uitslag weer teleurstellend is.
NatasjaV, dat klopt maar zoveel hypo's per dag is niet gezond. Ook heel erg hinderlijk. Ik functioneer nog amper door alle klachten. Het belemmerd me hele leven.
hoogendroog schreef:TS; de markers waar ik destijds op getest ben, kan een internist je zo vertellen. Omdat mijn soort diabetes een soort auto-immuunziekte is (want dat is type 1), heb ik bepaalde stoffen in mijn bloed welke mijn nog aanwezige eigen insuline producerende cellen aanvallen en vernietigen. Maar ik denk niet dat jij diabeet bent, daar lijkt jouw ziektebeeld niet op. Als ik eet en niet spuit wordt ie veuls te hoog. Te laag (hypo) betekent bij een diabeet dat ie te veel insuline t.o.v. van glucose in zijn bloed heeft. Daarom is het zo moeilijk om als diabeet zijnde de schommelingen te voorkomen. Plus dat er nog zo veel andere factoren zijn die mijn bloedglucose-gehalte kunnen veranderen (hormonen, stress, warmte, kou, te vroeg opstaan, , medicijnen, bloeddruk, bepaalde voedingsmiddelen, te laat naar bed). Ik denk dat er nog winst valt te behalen in jouw eetpatroon.
2misty2 schreef:Elisa2 schreef:Als ik eet wat jij eet..dan gaat het geheid mis.
Heb je weleens havermout geprobeerd? en idd langzame koolhydraten in combi met eiwitten en vetten.
Wat bedoel je met wat ik eet? Advies is volkoren brood. Kaas. Pindakaas. Zilvervliesrijst enz.
Yoghurt enz kan ik lastig verdragen. Dat gaat bij mij niet goed helaas.
Ik ben al jaren aan het stoeien met allerlei eten maar heb het juiste blijkbaar nog niet gevonden.
Ik viel heel erg af. Woog begin dec nog 45.6 kilo. Ik ben nu 4 kilo aangekomen en zit weer op 50 kilo. Mijn BMI is nu goed maar er moet meer bij. Ik moet er tegen eten om aan te komen.. dus heb ook wel veel calorieen nodig anders kom ik er niet...
2misty2 schreef:Elisa2, oh, ik ken mensen diabetes en die geven juist aan volkorenbrood. Zijn langzame koolhydraten. Wel bevat het veel koolhydraten..Chocola schijnt ook ( de extreem pure ) een lage glycemische index te hebben. Appel en ontbijtkoek heb je gelijk in. Appel was even nood vandaag.
Maar ik heb al vele soorten voeding geprobeerd, denk een 15 jaar ofzo...
hoogendroog schreef:Je kunt ook een pseudo-hypo hebben. Als je bloedsuiker hoog was/is (hyper) en plotseling flink gaat dalen, heb je dezelfde klachten als bij een hypo, alleen is je bloedsuikerspiegel dan niet te laag.
_Nelleke_ schreef:Waarom ben je met dergelijke bloedwaarden eigenlijk op een suikervrij/diabetes dieet gezet? Ik heb juist het idee dat het daardoor nog erger kan worden.
Furrow schreef:Ik ken jullie systeem van mol dus helemaal niet in belgie berekenen we het anders. Maar ik heb een afwijking in mijn pancreas die teveel insuline aanmaakt als ik suiker eet. Dus de minste snelle suikers zijn voor mij zware hypos die tot comateuze waardes gaan. Was bij mij een toevallige ontdekking. Enige oplossing is dieet van geen fruit melk en alle andere snellere suikers pastas in volkorenvorm gemengd met veel vet plus pillen en ams laaste optie een groeihormoon spuit. Maar dat doet mij teveel denken aan dikbillen haha
Diabetes dieet heeft voor mij veel te veel suikers
2misty2 schreef:Furrow schreef:Ik ken jullie systeem van mol dus helemaal niet in belgie berekenen we het anders. Maar ik heb een afwijking in mijn pancreas die teveel insuline aanmaakt als ik suiker eet. Dus de minste snelle suikers zijn voor mij zware hypos die tot comateuze waardes gaan. Was bij mij een toevallige ontdekking. Enige oplossing is dieet van geen fruit melk en alle andere snellere suikers pastas in volkorenvorm gemengd met veel vet plus pillen en ams laaste optie een groeihormoon spuit. Maar dat doet mij teveel denken aan dikbillen haha
Diabetes dieet heeft voor mij veel te veel suikers
Bedankt voor je reactie! Dat klinkt pittig!! Bij mij is geen enkele afwijking gevonden. Ik heb al wel jaren de auto imuum ziekte sjogren. Alleen de artsen zeggen dat het er niks mee te maken kan hebben.
2misty2 schreef:Keet schreef:Al getest op hypoglycemie?
Ik weet niet hoe ze daar op kunnen testen, maar na een opname met 72 uur niks eten en de waarde niet lager dan 3 was hun conclusie dat ik ook geen hypoglycemie heb.