Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

SusanH schreef:Een allergie is juist gevaarlijker als een intolerantie, van een voedselallergie kun je in shock raken (en overlijden) bijvoorbeeld bij pinda-allergie. Bij een intolerantie reageren je maag en je darmen, wordt je moe etc en kun je andere vaak vage klachten ontwikkelen. Waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat glutenintolerantie ongevaarlijk is. Ik kan mezelf trouwens ook een paar dagen behoorlijk beroerd voelen als ik per ongeluk iets met suiker binnen krijg.
.e_horse schreef:En beperk je inname van lactose (melk, kaas, yoghurt etc).
Lovely schreef:Ik denk dat je het een beetje te zwaar opneemt. Overal op internet worden de twee termen door elkaar gebruikt en hier op bokt dus ook. Eerlijk gezegd weet ik niet of een vorm van allergie tegen gluten bestaat zoals je die tegen pinda's, koemelk, ei enzovoort kan hebben.
Allergie komt in diverse vormen volgens anafylaxis.nl: atopisch syndroom: http://www.anafylaxis.nl/uitleg_ontstaan.htm
Lovely schreef:e_horse schreef:En beperk je inname van lactose (melk, kaas, yoghurt etc).
Dit is trouwens ook een redelijk nutteloos advies omdat melkproducten wel degelijk in je dagelijkse dieet thuishoren en met een bepaalde minimum hoeveelheid.
Voor betrouwbare (!) informatie zie: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/melk.aspx
Als je toevallig lactose-intolerant bent, dan is het verstandig om een andere manier te vinden om aan o.a calcium te komen.