Veulen84 schreef:Morganlefay schreef:Moedermelk is wat anders dan koemelk.
De halve aardkloot en vooral de Oosterlingen is niet gebaat bij koemelk(iets met lactose intolerantie). Rauwe melk (ben van voor '60) was absoluut not done mede omdat er anders werd gemolken. De huidige melk is zo schraal en zo bacterievrij gemaakt dat daar de meeste mensen geen buikpijn meer van krijgen.
Lactose-intolerantie betekend dat je last hebt van lactose. Dat komt omdat je lichaam niet genoeg lactase (De tegenhanger) aanmaakt om al die lactose te verwerken. Echter in rauwe melk zit lactase. In supermarkt melk dan weer niet. Dat is er namelijk uit gehaald met verhitten. Een groot deel van de mensen met lactose-intolerantie verdraagt wel rauwe melk.
De reden dat wij 'oosterlingen' meer last hebben van koemelkallergie of lactose intolerantie heeft vooral veel te maken met de manier waarop we voeren. Dat heeft invloed op de samenstelling van de melk. Dat is de reden dat biologische melk of melk van gras gevoerde koeien beter smaakt en hier in het topic wordt aangeraden. Mais of soja gevoerde melk heeft een heel andere eiwit en melkzuur verhouding.
Als je veel melk drinkt (zoals ik bv) dan kan je het verschil in structuur goed proeven en voelen in je mond.
Oh en dit is nog een interessant artikel om eens te gaan lezen. Het is vrij duidelijk: http://www.vakbladdezelfkazer.nl/2015/0 ... auwe-melk/
Het voeren van maïs en soja heeft zeker effect op het gehalte van eiwit in de melk, maar als je echt verschil wil zien dan kan je beter naar de verschillende rassen kijken. Een Jersey of MRIJ heeft namelijk een veel hoger eiwit percentage in de melk dan een holstein koe.