Maïs bestaat uit een kolf waarin ongeveer tussen de 750-1000 maïskorrels zitten. De korrels zijn lichtgeel, zacht, sappig en zoet van smaak. Maïs kan ook gepoft worden, zodat u popcorn krijgt. Wanneer we de korrel doorknijpen, komt er een witte vloeistof uit.
Maïs bevat 46% meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit zijn goede vetten die we in ons lichaam nodig hebben. Daar tegenover zitten er ook 15% verzadigde vetzuren in. Dit zijn ‘verkeerde’ vetten. In verhouding is dit dus een stuk minder dan de vetten die wel goed zijn. Verder bevatten de korrels vitamine B en magnesium. Ook bevatten ze veel vezels die goed zijn voor ons lichaam.
Maïskolven worden voornamelijk gegeten met gesmolten boter of zout. Zorg ervoor dat u dit zo weinig mogelijk toevoegt, want teveel vet en zout is niet goed. Maïs kan dus gegeten worden als groente, maar kan ook in een salade toegevoegd worden. Ook is er maïsmeel, wat gebruikt kan worden bij het maken van koekjes, gebak en brood. Duidelijk is dat de groentesoort het meest gezond is.
bron: http://www.watisgezond.net/page/2/
het valt dus best mee hoe slecht het is

