
Ik heb nu de eerste 3 afleveringen gezien van de serie, vind het leuk om te kijken
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Ook niet ideaal om te knippen...
Die wil ik ook nog, misschien dat ik er binnenkort via marktplaats 1 koop. De buren hadden er ook nog 1 staan die ze niet gebruiken zeiden ze, maar ik wilde niet tijdens de 1e kennismaking al om hun regenton gaan vragen.
ik leeg ons tuinafval altijd op de hoop. Wel grappig!
Stefaaah schreef:Ik gebruik als "conditioner" een mengsel van appelazijn en water. Spray dat op m'n haar, laat het intrekken en dan weer uitspoelen. Het stinkt ontzettend hard onder de douche, maar eenmaal er uit, niet meer.
Maar ik twijfel heel hard of mijn conditioner überhaupt wel iets doet
Stefaaah schreef:Het is vooral "moeilijker" omdat je niet echt weet waar je over al hebt "gewassen". Met shampoo is dat duidelijk door het schuim, maar dat is nu niet. Dus ik denk dat ik daardoor stukken ben vergeten
Ja, het is écht schoon! (Behalve de stukken die ik vergat)
Vroeger hadden we ook een regenton, nu zit die "ondergronds" en is de WC, wasmachine + enkele kranen daar op aangesloten.
Diane_ schreef:Leuk dat je zoveel hergebruikt Freya!
Ik heb de wortel van de plant nog niet gevonden, maar ik denk dat ik hem niet bewust ga overplanten.
Wel grappig, bij de bakker neem ik altijd gebruikte zakjes mee voor het brood en zij doen er helemaal niet moeilijk over gelukkig. Soms ben ik in een winkel te laat met zeggen dat ik geen tasje wil en dan zit het al in een tasje voor ik het door heb. Baal daar achteraf dan zo van, haha.
.
Maar ik hoop wel dat jullie allemaal weten dat dierlijke producten 19% uitmaken van de CO2-uitstoot... Met name herkauwers die boeren en scheten laten (ja echt
) pompen een hoop de lucht in, gewoon omdat het er zo ontzettend veel zijn. Verder natuurlijk het transport (met vrachtwagens) en het gekoeld houden van vlees enzo. Soja dat als veevoer dient (echt, het rechtstreeks opeten is zoveel makkelijker).
), als in, regionaal moet prioriteit hebben over biologisch als je het goed wilt doen. En seizoensgebonden, dat vooral! Bekend voorbeeld: aardbeien die je koopt buiten het Hollandse seizoen hebben of in een loeiende kas gegroeid of komen vanuit Afrika of ze hebben tijden in een koelcel gelegen... Om maar te zwijgen van het feit dat ze een stuk minder lekker zijn buiten het seizoen
Verder herken ik het echt niet dat het voor je in een tasje wordt gedaan, hier vragen ze bijna altijd of je het wil en dan kan je gewoon zeggen van niet.

Blegh.
helaas heb ik het daar de komende tijd echt veeeel te druk voor (ondanks dat zo'n bak qua onderhoud echt verwaarloosbaar weinig werk is is het opzetten wel eventjes werk...). Nou ja, je kunt niet alles hebben.
verwarming staat altijd laag, huisgenootje en ik trekken meestal een trui aan of een dekentje om ons heen ofzo. Zodra de zon schijnt worden onze kamers ook echte broeikassen, zon de hele dag erop en veel ramen dus dat schiet op. Droger hebben we niet (duur), gooien heel af en toe eten weg (kan hier helaas geen groenafval scheiden...) en kleding repareren we, geven we weg (aan elkaar
) en we kopen weinig nieuws (want arme studenten)
. 
maar de opbrengst was vorig jaar niet zo'n succes, aardbeienplant werd ziek (bladeren krulden om en aardbeien waren al bruin en vergaan voordat ze een kleurtje kregen) en de komkommerplant leverde wel 3 (goddelijke!) mini komkommers op en de paprika welgeteld 0
andijvie is toen gedoneerd aan de kippen 
wij vriezen onze frambozen in, druiven, aardbeien; eigenlijk alles waarvan wij teveel krijgen van onze oogst om op te eten . Je kan ook aardbei pureren met de blender en dat dan in ijsblokhouders doen en dan invriezen. Ideale kleine porties voor bv een dessert of smoothie of gewoon als je zin hebt in gezonde aardbeienmoes! 