

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Iolanthe schreef:Nou, ik hoop dat het nog wat betert, want omdat het tweede aan halve prijs was heb ik de Rainforest Shine (of zoiets) ook gekocht
MarlindeRooz schreef:Al eens geprobeerd onder de naam bakpoeder?![]()
Kan me niet voorstellen dat ze het niet hebben bij de AH.
_Ekenna schreef:MarlindeRooz schreef:Al eens geprobeerd onder de naam bakpoeder?![]()
Kan me niet voorstellen dat ze het niet hebben bij de AH.
Natriumbicarbonaat = zuiveringszout = dubbelkoolzure soda = baking soda. Natriumbicarbonaat produceert alleen koolstofdioxide als er een zuur of zuur vocht aanwezig is, dus bijvoorbeeld yoghurt, azijn of karnemelk. Is dit niet aanwezig dan zal het deeg niet rijzen.
Bakpoeder is natriumbicarbonaat waaraan een droog zuur is toegevoegd zodat je dat zelf niet aan het recept hoeft toe te voegen. Het bakpoeder dat in Nederland in de winkel te koop is, wordt zogenaamd dubbelwerkend poeder genoemd, dit wil zeggen dat het 2 rijzingen heeft, één meteen en de tweede pas tijdens het bakken. Het is dan ook van minder belang dat je het meteen in de oven zet.
Dus gewoon bakpoeder is niet zo'n strak plan..