Nog meer bokker met coeliakie?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
e_horse

Berichten: 2907
Geregistreerd: 15-03-03
Woonplaats: Rustenburg

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-08 07:32

Hier nog een.

Bij mij is het via een dietiste vastgesteld (vies verhaal: ontlastingsonderzoek). Ik voelde me meteen een stuk beter toen ik glutenvrij ging eten.
Ik mag ook geen lactose/melkproducten: na een aantal weken lactosevrij ging mijn astma over!

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-04-08 16:39

Heb je dan ook meteen een officiele diagnose voor de belastingdienst (kun je een dot geld aftrekken he wel doen)? Is een dietiste een arts tegelijk?

Annemiek80

Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-08 17:27

Horse_ schreef:
Heb je dan ook meteen een officiele diagnose voor de belastingdienst (kun je een dot geld aftrekken he wel doen)? Is een dietiste een arts tegelijk?



Met deze vraag had ik de belastingdienst vorig jaar gebeld. Ze hebben een verklaring van een specialist nodig (als ze erom vragen tenminste, al had ik hem voor de zekerheid maar gewoon meegestuurd), huisarts was niet voldoende. Denk daarom niet dat de verklaring van een dietiste voldoende is voor de belastingsdienst

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-04-08 20:12

Daar doelde ik inderdaad op. Vind het zo zonde dat mensen geen officiele diagnose laten stellen. Volgens mij kon dat iig alleen door een internist/mdl arts.

Annemiek80

Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-08 21:04

Het nadeel is als je eerst aan een glutenvrij dieet begint zonder een diagnose en je wilt later toch een diagnose, bijv. om zekerheid te krijgen, bij een kinderwens (het genetische aspect van de ziekte) of voor de belastingdienst (het is toch een leuk bedrag wat je af kunt trekken), moet je jezelf letterlijk ziek eten voor je de diagnose officieel kunt stellen.

Horse, wat vind jij eigenlijk van de hoogte van het bedrag wat je af kunt trekken? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat namelijk echt niet kwijt ben aan mijn dieet. Ik doe gem. 1 x per 6 weken voor ong. 50 euro boodschappen (meel, pannekoekenmix, een koekje oid) en verder eet ik gewoon van nature glutenvrije alternatieven

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-08 09:38

Ik denk dat ik het wel haal. Als ik dit dieet niet zou hebben dan zou ik vast boodschappen doen bij de goedkope Lidl hier in de straat ipv bij de duurder AH hier verder weg (dus met auto) die wel zijn allergenen vermeld. Verder lukt dat brood bakken mij echt niet heb zo'n dure Panasonic hier staan. Ook al lukte het soms wel vond het brood niet te vreten. Eet in de ochtend muesli en banaan en in de middag een salade of van die broodjes van Schar. Niet goedkoop dus. Ook slik ik dure vitaminen. Van het AH huismerk waar ik dus boodschappen doe mogen we niet helaas dus neem de Supradyn. Omdat ik samenwoon vind ik het soms lastig 2 potjes te kopen (vb pasta) en veel risico op besmetting dus eten we dan allebei GV. Ook zal vakantie denk ik duurder zijn die goedkope all inclusive reizen hebben wij dus niets aan.

Annemiek80

Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 10:36

Ik vind mijn eigen brood ook niet zo lekker Knipoog , maar het andere gv brood ook niet echt, ik ben er wel meer aan gewend geraakt, maar kan af en toe nog door de grond gaan bij de geur van lekker vers niet gv brood.
Ik ontbijt wisselend met brood, muesli, brinti of tegenwoordig pannekoeken (mij bevalt de appel-kaneelmix van Orgran me zeer goed), lunch wissel ik met salades, warm eten, crackers, heel af en toe eet ik broodjes van Schar.
Pasta eet ik echt zelden, maar dat at ik voor het dieet ook zelden.

Vakanties:
Ik ben net terug Haha!
Ik ben een paar dagen naar Eurodisney geweest, hier kunnen ze 'gewoon' gv ontbijt verzorgen, brood van valporn (ook niet lekker Clown ), en je krijgt een cakeje en koekjes erbij die wel lekker zijn Vork. Verder zaten wij in Davey Crockett waar je dus zelf kunt koken, wat wij ook gedaan hebben. Uit eten in Disney kan eigenlijk alleen bij de wat duurdere restaurants.
Verder ben ik nog een weekje in Frankrijk op een boerderij geweest, eigen vakantiehuisje, dus ook zelf koken, we hebben een keer met de eigenaars meegegeten (Nederlanders) en dit ging goed.
Verder ben ik sinds het dieet in Finland en Engeland op vakantie geweest, dit zijn beide landen waar het niet geheel onbekend is, dus op zich goed te doen.
Dit jaar wil ik echter ook weer eens naar Azie en dat wordt wel lastiger maar niet onoverkomelijk omdat ik al weet waar naar toe en dus de situatie daar ken.

Rocamor

Berichten: 12039
Geregistreerd: 21-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 12:51

Nou, met een gv-vrij, maisvrij (meeste GV hebben mais als vervanger), melk(-producten)vrij en een kippe-eiwitvrij (en laten we de kruiden die ik niet mag dan maar even overslaan Knipoog ) dieet is het soms wel lastig. Aan de andere kant, wij zijn gewoon terug op de oude hollandsche kost (groenten, aardappels en vlees).

Ik mis de pasta's en rijstgerechten wel (rijst mag ik wel, maar in heeeeel veel kant en klare pakjes zit tarwe of een ander allergeen). Maar ik ga gewoon op zoek naar gerechten die nog wel mogen. Ik begin nu net een beetje met mijn horizon verbreden, eerst even wennen dan kijken wat wel allemaal kan.

Ik bak zelf mijn brood met rijstmeel en boekweit met sojamelk en de Lidlbroodbakker. Voor de lekker en het luchtige (zonder gluten wordt het een halve baksteen) doe ik er noten en/of rozijnen bij. Mijn BBM heeft een glutenvrijstand en hierdoor is mijn brood prima te eten (dit in vergelijking met het brood dat ik bakte met de BBM van mijn zusje (een hele dure)). Mijn brood is zelfs zo goed te pruimen dat mijn vriend eigenlijk liever mijn brood eet dan het gewone fabrieks- of bakkersbrood. Aangezien dat toch vrij prijzig is, doen we dat dus maar niet Knipoog

Verder kom ik veel in restaurants ivm mijn werk. 2,5 week in zeeland is goed gegaan. Hielden overal rekening mee. Maandag van der valk in zuid limburg, ben heel benieuwd hoe ze dat daar gaan doen.

Komende zomer vakantie in frankrijk en spanje, mijn BBM gaat zeker mee.

Aangezien ik mijn sociale leven niet teveel op zijn kop wil zetten, hebben wij ervoor gekozen zo min mogelijk dubbele potjes te koken.

Horse_ ga toch eens bij de lidl kijken, ze hebben er steeds meer (eigen ervaring) en in vergelijkig met de AH staat er toch vaker een allergeen op (bv op mijn suikerpinda's werd het vermeld dat er gluten in zouden kunnen zitten, bij die van de AH stond het er niet op, maar daar had ik wel last van, stond dus geen allergenen info op, maar de suiker was dus van glucose fructose van oa tarwe! Toch lekker om daar achter te komen).

Is het misschien leuk om een keer een meeting te houden? Kunnen we dingen van elkaar proeven en elkaar "helpen" met bepaalde zaken indien nodig!?

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-08 14:15

Die pakken pannekoekenmix van Orgran staan hier ook alleen nog niet gemaakt. Ben alleen totaal geen keukenprinces ben ik achter. Bak Haha! er niets van en vind het denk ik daarom ook niet leuk. Probeer wel eens wat en dan mislukt dat weer ook al volg ik de aanwijzingen op het pak op Verdrietig
Snap er niets van mijn zus zegt dan kan niet mislukken en dan mislukt het bij mij wel Bloos

Heb jij een lijst ofzo wat je bij de Lidl mag Rocamor? Of staat dit nu tegenwoordig ook op http://www.livaad.nl ? Al lang niet meer gekeken verwend geworden door de AH.

Stom he ik durf eigenlijk bijna niet uit eten en dus ook niet op vakantie. Pas 2x sinds mijn dieet (4 jaar geloof ik nu) uit eten geweest en vond het erg spannend. Beide keren was GV geen probleem maar dan werden er wel dingen aangeboden die ik niet vertrouwde. Zogenaamd kon alles GV??? Ben ik nou zo'n schijterd of gaat het bij jullie ook wel mis met uit eten gaan?

Meeting lijkt mij leuk. Ik woon in Schoonhoven ZH.

Anoniem

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 14:59

Hoe doen jullie dat dan met vakantie? Die wel gaan dan.
Het is geen ramp als ik een beetje gluten krijg, maar wel zo min mogelijk.
Gaan jullie uit eten? En wat doen jullie met brood etc

Up_to_Date

Berichten: 3232
Geregistreerd: 18-04-06
Woonplaats: Pannerden(gld.)

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:04

Ik zie net opeens dit topic voorbij komen..

Mijn nichtje is helaas ook de dupe geworden..
Ze is vorige week pas 1 jaar geworden. Ach gut
Ze at al sinds Februari ofzo niet meer, ze wilde alleen nog maar pap.
Veel langs de HA geweest maar verklaarde het kind gezond.
Inmiddels is Demi veel afgevallen, opgezette buik en een wit kleurtje.
Vorige week zijn ze eindelijk eens doorgestuurd en voor 90% is het zeker dat ze coeliakie heeft.
Nu volgen er nog wel verdere onderzoeken natuurlijk maar ze moet nu al beginnen met gluten vrije producten te kopen.

Anoniem

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:06

Nou, het is erg vervelend voor haar, maar ze weet ook niet wat ze mist
En je moet nu absoluut niet al beginnen met een glutenvrij dieet! Dat verpest het onderzoek!

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-08 15:07

Ach gossie zo'n kleintje en zo ziek. Gelukkig op tijd bij en inderdaad wat niet weet wat niet deert! Veel sterkte met je nichtje.

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-08 15:09

nielsd schreef:
Hoe doen jullie dat dan met vakantie? Die wel gaan dan.
Het is geen ramp als ik een beetje gluten krijg, maar wel zo min mogelijk.
Gaan jullie uit eten? En wat doen jullie met brood etc

Ik ben eerlijk gezegd nog maar 1 x naar het buitenland geweest sinds mijn dieet. Was (en ben) te moe om te gaan. Afgelopen zomer naar Zweden geweest. Daar hebben ze in supermarkten hele schappen vol GV. Ook lekkere broodjes en smaken Daim taarten die ze hier niet hebben Vingers aflikken

Anoniem

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:10

M'n zusje heeft ook coeliakie Ja.
Maar gelukkig in een lichte vorm

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-08 15:12

SmeeJ schreef:
M'n zusje heeft ook coeliakie Ja.
Maar gelukkig in een lichte vorm

Lichte vorm? Je hebt het of je hebt het niet..........

Anoniem

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:14

Horse: Dat is waar, maar ik heb bijvoorbeeld eigenlijk geen klachten van Coeliakie. Het enige is dat ik niet groei.
Toch is het met een biopsie vastgestelt dat ik het echt heb.
Maar als ik een gluut neem is dat heus niet zo erg.

Annemiek80

Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:32

Up_to_Date schreef:
Nu volgen er nog wel verdere onderzoeken natuurlijk maar ze moet nu al beginnen met gluten vrije producten te kopen.


Inderdaad wat Niels al zegt, ik hoop niet dat ze al op gv over is gegaan. Anders moet ze verplicht een periode gluten eten voor een biopt gedaan kan worden.

Rocamor schreef:
Voor de lekker en het luchtige (zonder gluten wordt het een halve baksteen) doe ik er noten en/of rozijnen bij. Mijn BBM heeft een glutenvrijstand en hierdoor is mijn brood prima te eten


Tegen het baksteeneffect gebruik ik fiberhusk (is bietenvezel volgens mij), hiervan is mijn brood behoorlijk verbeterd

Rocamor schreef:
ze hebben er steeds meer (eigen ervaring) en in vergelijkig met de AH staat er toch vaker een allergeen op (bv op mijn suikerpinda's werd het vermeld dat er gluten in zouden kunnen zitten, bij die van de AH stond het er niet op, maar daar had ik wel last van, stond dus geen allergenen info op, maar de suiker was dus van glucose fructose van oa tarwe! Toch lekker om daar achter te komen).


Dan kom je bij het codex probleem.
Iets wordt glutenvrij genoemd zodra het onder de codex valt (<20 ppm of zoiets, vraag me niet om de uitleg) ofwel er zit nog steeds gluten in maar in zeer kleine hoeveelheden. Tarwezetmeel en glucose van tarwe kan ik bijv. gewoon verdragen.
Ik eet wel grotendeels tarwezetmeelvrij ondanks dat ik het wel kan verdragen, dit omdat je anders misschien een 'stapel'effect krijgt als je teveel tarwezetmeel binnenkrijgt.
Glucose van tarwe heb ik geen last van en eet ik dus gewoon, dit valt onder de codex en daarom hoeft er dus op de verpakking niet te staan dat het gluten bevat.

Volgens de wet (volgens mij) moet er wel op de verpakking staan als het zetmeel wat gebruikt is van tarwe is.
Dan staat er: gemodificeerd zetmeel (tarwe), ook al staat er dan bijv. bij de AH wel een gv logo op.

@ Horse, in restaurants eet ik gewoon, al ga ik uit principe al niet naar de pizzaria, italiaan, chinees. Maar een 'normaal' restaurant gaat redelijk goed. Wel bel ik van te voren op, en hoor ik aan de telefoon wel of ze er bekent mee zijn, als ik merk dat een serveerster absoluut niet weet waar ze over praat vraag ik om een ander, of of ze wil overleggen met de kok. Ik stuur haar/hem ook rustig 4 x naar de keuken met vragen voor de kok.
Zelf kan ik aan de hand van de kaart wel bepalen wat ik kan eten, laat aan de kok vragen of de sauzen gv zijn, en of ze ze los van het hoofdgerecht kunnen serveren (zodat als ik het niet vertrouw ik nog altijd kan kiezen het wel of niet te nemen, zonder dat alles er al onder zit), ik vraag of ze schoon bestek willen gebruiken in de keuken, en vraag hoe de friet/gebakken aardappels klaargemaakt worden, vertrouw ik het niet, vraag ik of ze een aardappel voor me willen poffen met wat kaas en creme fraice (wat eigenlijk altijd kan).

Ik ben ook geen keukenprinses maar zoek recepten op via het coeliakieforum, zo heb ik al eierkoeken en kruidnoten/speculaasjes (zelfde deeg andere vorm Haha! ) gemaakt, vond ik al heel wat voor mezelf.
Die pannekoekenmix kun je gebruiken zoals je altijd pannenkoeken maakt, er moet echter veel meer vocht in als op de verpakking staat, ik gebruik zelf melk, waardoor je dus ook veel meer pannenkoeken uit een pak haalt (tussen de 15 en de 20 ipv 10 op het pak), als je de eerste keer het gaat maken gebruik dan ook maar de helft van het pak! De hoeveelheid melk 'meet' ik niet af, gewoon op gevoel, hoe dik ik mijn beslag wil hebben (ik houd nl niet van dikke pannenkoeken). De andere mix van Orgran, wit zakje, zonder extra smaakje, vind ik minder lekker als die met appel en kaneel, en worden de pannenkoeken erg droog van. Ook moet je de pannenkoeken op een hoog vuur bakken, snel draaien, ipv op een laag/medium vuur als op het pak staat, dit helpt ook voor de droogheid

Annemiek80

Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:34

Horse_ schreef:
Ik ben eerlijk gezegd nog maar 1 x naar het buitenland geweest sinds mijn dieet. Was (en ben) te moe om te gaan. Afgelopen zomer naar Zweden geweest. Daar hebben ze in supermarkten hele schappen vol GV. Ook lekkere broodjes en smaken Daim taarten die ze hier niet hebben Vingers aflikken


Daimtaarten hebben ze hier wel! Haha!
Bij de grote AH's en bij de Ikea, ook hebben ze van hetzelfde merk nog een aantal soorten, ik heb ze alleen nog niet geprobeerd

Annemiek80

Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:40

nielsd schreef:
Horse: Dat is waar, maar ik heb bijvoorbeeld eigenlijk geen klachten van Coeliakie. Het enige is dat ik niet groei.
Toch is het met een biopsie vastgestelt dat ik het echt heb.
Maar als ik een gluut neem is dat heus niet zo erg.


Zijn jouw antistoffen toen ook geprikt, en zijn ze nadien nog wel eens geprikt?
Jammergenoeg doet ook een enkele gluut al schade aan je darmen ook al merk je er niets van, van de schade die die enkele gluut doet heeft je lichaam een half jaar nodig voor het zich hersteld heeft, ook al merk je daar dus dan ook niets van. En met beschadigde darmen door blijven lopen doet meer schade aan je lichaam als je nu denkt (tekorten vitamines, mineralen, maar ook kan beschadiging zich omzetten in darmkanker, komt niet vaak voor, maar wel iets om rekening mee te houden)

Zelf ben ik ook iemand die niet ziek wordt van sporen van gluten, als ik al wat merk is het wat 'gerommel', hoewel ik daar ook wel eens aan twijfel omdat ik ook wel eens heftige diarree heb, maar kan ik ook niet vinden waar ik dan gluten binnengekregen zou moeten hebben (behalve de paarden?)

Anoniem

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 15:43

Dat is waar, ik heb inderdaad antistoffen, anders is het geen coeliakie. Ik houd mij goed aan het dieet, maar op vakantie oid ga ik heus niet alle restaurants controleren of er niet een spoortje van een gluut is. Dan is er maar een beetje schade.

Darmkanker is trouwens achterhaald, dat blijkt niet te kloppen dat dat een gevolg van coeliakie kan zijn.

wennie

Berichten: 2760
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-08 19:14

Woensdag krijg ik mijn uitslag. Dan weet ik of het coeliakie is of glutenallergie. Spannend....

Jan_ty

Berichten: 1081
Geregistreerd: 05-04-04
Woonplaats: Oost-Groningen

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-08 00:27

Ik zit eigenlijk met een probleempje..

Sinds een half jaar kom ik bij een mevrouw (homeopatisch), doet electroacupunctuur o.a.
Zij vertelde me dat ik ander brood moest gaan eten, dat ik niet tegen gluten kan.
Ik ben dat uiteindelijk gaan proberen, een glutenvrij dieet, zónder arts.
Dat vond ik niet zo'n goed plan, dus ik bij de huisarts informeren of mijn klachten aan voeding kon liggen. (klachten waren stoelgangproblemen, vermoeidheid, steeds meer ondergewicht, ik had het gevoel dat wat ik at, dat dat niet opgenomen werd, stemmingswisselingen)
Nou, volgens de huisarts had ik stress en kon het niet aan voeding liggen.
Ik durfde toen niet verder op gluten in te gaan, klapte een beetje dicht op dat moment.

Maar nu ben ik op eigen houtje met een glutenvrij dieet bezig, heb echt het idee dat het helpt, maar wil graag bevestiging. Ik wil graag weer naar de huisarts. Kan er nu wel een biopsie gedaan worden? Omdat ik al met een dieet bezig ben? Ik heb ook echt geen idee of ik het zo goed doe, dus ik moet wel naar de huisarts. Ben wel in 6 weken tijd 2 kilo aangekomen. ( ik was 55 kg en ben 1.77 meter lang, veel te weinig dus).
Wat denken jullie?

Rocamor

Berichten: 12039
Geregistreerd: 21-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-08 16:07

Voor wat betreft meeting, ik woon in de achterhoek, maar zit vrij vaak in Oosterbeek bij mijn vriend.

Ik ben weer terug van 2 daagjes Limburg. Van der Valk zal mij daar niet meer zien als klant. Aan de bediening ligt het niet. Heb hem uitgelegd wat mijn problemen zijn en wat ik graag zou willen zien. Hem gevraagd hoe zij hierin konden meedenken. Jongen was erg vriendelijk en behulpzaam. Heeft alles opgeschreven en doorgegeven in de keuken, van alles gevraagd enzo.

Het voorgerecht ging goed (denk ik), waren tomaten gevuld met garnaaltjes. Heb al het overige weggelaten. Helaas kreeg ik een ei erbij (en laat ik die net niet mogen), maar dat was mijn eigen fout, had dat niet gemeld (had ook niet gedacht dat ze zo innovatief zouden zijn in de keuken).

Als hoofdgerecht had ik een gebakken zalm besteld. Bewust gezegd dat ie naturel moest zijn en gebakken in wat olijfolie in een schone pan (omdat ik niet alleen GV moet eten, maar ook niet tegen vele andere zaken kan) Kan weinig mis mee gaan toch?!. Gevraagd of ze wat aardappeltjes konden bakken in een pannetje met olijfolie.

Hoofdgerecht werd gebracht, eerst voor collega, inclusief wat groenten (niet te hard blazen Knipoog ) en patat en aardappels. Jongen die eten bracht was een ander en hem gevraagd waar "mijn" aardappeltjes bleven. Hij vertelde dat dit mijn aardappeltjes waren. Heb (omdat die ober zo stellig was) toch 1 schijfje geprobeerd. Uiteraard kwam de ober terug met een nieuw schaaltje en duizend excuses. Deze aardappeltjes zagen er iets beter uit, maar nog niet "je van het". De zalm zag er mooi krokant uit. Ober er maar weer bij gehaald en gevraagd hoe dat ding zo mooi krokant kan zijn (paneermeel?) En inderdaad, naturel betekent voor dit hotel dus in de paneermeel. Heb hem vriendelijk verzocht dat stuk vis mee te nemen en een nieuwe te brengen, alleen gebakken in olijfolie, naturel en geen paneermeel, gebakken in een schone pan!!!! Daarna kwam weer een stuk vis, schitterend krokant, zonder paneermeel, maar ik vermoed dat dat ding toch gefrituurd is geweest in olie, daarna in een pan met olijfolie gemikt en hij kwam op het bord met een champignon eronder (dus niets schone pan).

Hoef vast niet te vertellen dat ik dat allemaal wel doorgegeven heb. Ben zo stom geweest het toch maar even te proberen, maar heb er wel last van gehad.

Dit hotel is mij dus kwijt als klant. Gelukkig zit er in de "buurt" nog een klein soort van familiehotel en dat wil ik de volgende keer proberen. Ben daar wel bekend, kom er al jaren (met tussenpozen) Zij zijn heel flexibel, hebben een hele goede keuken en die krijgen dus vooraf een heel duidelijke mail (had van der valk ook gemaild, maar die zeiden dat ik dat ter plaatse moest regelen).

Horse_

Berichten: 10284
Geregistreerd: 26-11-02

Re: Nog meer bokker met coeliakie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-04-08 16:03

Annemiek80 schreef:
Horse_ schreef:
Ik ben eerlijk gezegd nog maar 1 x naar het buitenland geweest sinds mijn dieet. Was (en ben) te moe om te gaan. Afgelopen zomer naar Zweden geweest. Daar hebben ze in supermarkten hele schappen vol GV. Ook lekkere broodjes en smaken Daim taarten die ze hier niet hebben Vingers aflikken


Daimtaarten hebben ze hier wel! Haha!
Bij de grote AH's en bij de Ikea, ook hebben ze van hetzelfde merk nog een aantal soorten, ik heb ze alleen nog niet geprobeerd

Weet ik heb er vandaag nog 1 op Vingers aflikken Alleen hebben ze in zweden meer smaken volgens mij