Toothless schreef:Een vrouw die ik ken is allergisch voor vis en in een restaurant was vis gesneden op dezelfde plank als haar vlees, haar keel zette op, ze heeft 5 dagen voor haar leven gevochten en het restaurant ging vrij uit.
Dit is zeer gemakkelijk te voorkomen. Het stuk vlees/vis uit de koelkast direct op een bord. Op dat bord bewerken: snijden, kruiden, etc. Vanaf het bord de pan in en het bord meteen naar de afwas.
Zoveel simpeler dan om de haverklap je snijplank in de vaat te doen.
Het vergt de aanschaf van een flink aantal borden dat prettig werkt en dat is alles. 
En als ik bijvoorbeeld 5 kilo vlees in blokjes moet snijden voor een stoofpot doe ik dat wel op de snijplank. Maar dat doe ik toch voor openingstijd dus gaat die snijplank net zo simpel daarna de afwas in.
Die kleinere varkenshaas, lamsfilet, etc past best op een bord. Hiermee sluit ik persoonlijk eventuele (kruis)besmettingen nóg wat meer uit.