liekec schreef:Volgens vele is brood ook slecht... Heb deze week speltbrood om te proberen. Mensen die hier meer van weten?
Helaas is niet alles wat verkocht wordt als brood ECHT brood.
Echt brood is eigenlijk hetzelfde als bier.
Brooddeeg hoort te fermenteren met gist voor het gebakken wordt.
Sodium-bicarbonaat is GEEN alternatief, dat lijkt dan op brood maar is wat anders.
Is het brood niet/ niet goed gefermenteerd en dan daarna ook nog eens niet echt goed gaar bakken, dan is het lastig verteerbaar.
En dan heb ik het nog niet eens over zuurdesem
'Mijn' vriendin is wat je regelrecht artesenaal broodartiest kan noemen.
Die maakt de ongelooflijkste broden. Heeft kookwedstrijden gewonnen, overall, met een broodje
Maakt op bestelling de broodjes voor restaurants die aan tapas concoursen deelnemen.
Verkoopt ook op bestelling (hier locaal in het Spaanse dorp.
Vanavond gaat de een bestelling walnootbroden en multi-granenbroden bakken. Het deeg staat al te fermeteren.
Ze maakt ook veel speltbrood. Helaas is door de mode daarin het spelt erg duur geworden.
Ze gebruikt het meest granen van ecologische teelt welke ze zelf maalt.
Maakt ook haar eigen mout.
SMULLEN hoor!