Ik ben altijd al een klein beetje panisch met eten geweest, maar de laatste tijd wordt het weer steeds meer. Ik check altijd houdbaarheidsdata en als het over de datum is eet ik het niet (met enkele uitzonderingen), maar ik merkte de laatste tijd dat ik wel heel vreemde dingen aan het doen was, zoals gaan controleren of zakjes niet bol staan, er niet teveel condens in een verpakking zit etc etc. Kortom: zwaar overdreven waarschijnlijk. Het is denk ik ontstaan na een paar nare voedselvergiftigingen. Het uit zich bijvoorbeeld op de volgende manieren:
-moeite hebben met eten bij anderen als ik niet bij de bereiding geweest ben
-verpakkingen in de supermarkt controleren op vreemde dingen
-pannen uit onze keuken naspoelen voordat ik ze gebruik
-dingen niet te lang in de koelkast laten liggen (onze koelkast is qua temperatuur niet helemaal constant)
- kliekjes uiterlijk de volgende dag eten
- de tht dus niet altijd vertrouwen
Ik heb trouwens totaal geen moeite met dingen als brood, koek, fruit, ongesneden groente etc etc.

Wie herkent dit en wat doe je eraan?