Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Jessix schreef:Vind het ook prima om niet mee te eten of wanneer het een broodje met jam is. En op de standaard verjaardag zit er meestal wel wat bij (een nootje of zo) en anders maar niet.
Needje schreef:In wat voor een producten zit dan bv koemelk waar je het niet van verwacht?
Needje schreef:Zo'n rare vraag is het niet want er zijn ook zat mensen die niet principieel vega zijn.
Net als dat er zat mensen zeuren over glutenvrij eten terwijl ze geen Coeliakie hebben.
Ik denk ook dat vegan echt wel lastiger is dan vega in een (niet vega/vegan) restaurant.
wb de vraag van Onali: Omdat iemand wel vlees eet zegt dat niet dat ze niet zonder vlees kunnen imo. Dus lijkt mij geen probleem om bij vega mensen gewoon met de pot mee te eten en als ze bij jou komen het stukje vlees er uit te laten.
Ik kook trouwens ook zat vega zonder zelf vega te zijn. Dus als je bij mij eet als carnivoor kan het maar zo dat je alsnog geen vlees krijgt.
Vegan weet ik niet 100% of me dat lukt. Maar dat heeft meer te maken dat ik niet alles ga bijhouden of er ergens misschien een spoortje dierlijk product in zit of voor is gebruikt.
en kom op... KAAS!
Jessix schreef:Ja jam is meestal plantaardig. Staat ook gewoon op wat er in zit, dus dat is geen probleem.
Verder is de AH bij ons zo ingericht dat vegan of vega heel goed herkenbaar is. Maar nogmaals, groente alleen met aardappel of rijst (net wat de pot schaft) is voor mij ook prima. Als je de sausjes weg laat is het voor mij vegan genoeg.
Zelf vind ik de meeste vlees vervangers niet zo lekker dus daar doe je me in principe geen plezier mee.
En weet je, het gaat mij om de gezelligheid. Een keertje minder uitgebreid eten is echt geen issue. Restaurants kies ik wel graag zelf. Houd dan ook rekening met de vleeseter. Maar vind als je best wat moet betalen voor een avondje uiteten dan moet het gewoon voor iedereen de moeite waard zijn. En dat lukt ook altijd.
superpony schreef:En hoe doe je dat bijv als je een dagje weg wilt? Niet overal is het goed geregeld en ik kan me voorstellen dat een dagje weg ook een stukje gezelligheid samen is en je niet geheel kan voorkomen dat ergens geen vegan aangeboden wordt.
Loretta schreef:superpony schreef:En hoe doe je dat bijv als je een dagje weg wilt? Niet overal is het goed geregeld en ik kan me voorstellen dat een dagje weg ook een stukje gezelligheid samen is en je niet geheel kan voorkomen dat ergens geen vegan aangeboden wordt.
Gewoon lekker ouderwets vegan broodjes en koffie mee in de trein.
Maar als niet vegan krijg ik het idee dat er genoeg ondernemers zijn die de doelgroep op hun wenken bediend.
superpony schreef:Jessix schreef:Ja jam is meestal plantaardig. Staat ook gewoon op wat er in zit, dus dat is geen probleem.
Verder is de AH bij ons zo ingericht dat vegan of vega heel goed herkenbaar is. Maar nogmaals, groente alleen met aardappel of rijst (net wat de pot schaft) is voor mij ook prima. Als je de sausjes weg laat is het voor mij vegan genoeg.
Zelf vind ik de meeste vlees vervangers niet zo lekker dus daar doe je me in principe geen plezier mee.
En weet je, het gaat mij om de gezelligheid. Een keertje minder uitgebreid eten is echt geen issue. Restaurants kies ik wel graag zelf. Houd dan ook rekening met de vleeseter. Maar vind als je best wat moet betalen voor een avondje uiteten dan moet het gewoon voor iedereen de moeite waard zijn. En dat lukt ook altijd.
En als er mest is gebruikt voor je groente en fruit?
En hoe doe je dat bijv als je een dagje weg wilt? Niet overal is het goed geregeld en ik kan me voorstellen dat een dagje weg ook een stukje gezelligheid samen is en je niet geheel kan voorkomen dat ergens geen vegan aangeboden wordt.
Of bijv met de auto op vakantie. Dan moet je echt alles zelf meenemen of de route erg goed uitstippelen?
Ik denk zelf dat als meer mensen weer vers zouden eten en alles zelf maken, je al veel kan voorkomen. Het is imo niet normaal hoeveel kant en klaar en bewerkt voedsel er te koop is.
Needje schreef:Janneke2 schreef:Een soort van dieptepunt vond ik een ober die mij vroeg "Hoe erg ik vegetarisch was" (en een tafelgenoot die dat 'een hele normale vraag vond'.)
Zo'n rare vraag is het niet want er zijn ook zat mensen die niet principieel vega zijn.
Net als dat er zat mensen zeuren over glutenvrij eten terwijl ze geen Coeliakie hebben.
Ik denk ook dat vegan echt wel lastiger is dan vega in een (niet vega/vegan) restaurant.
Onali schreef:Een vraag aan de mensen die vegetarisch of vegan eten (en graag zonder moord of dierenmishandeling willen reageren)
Ik las een tijd geleden iets en vond dat een hele leuke en interessante vraag.
Als ik iemand op bezoek krijg of iemand die blijft eten die geen vlees of dierproducten eet houd ik daar rekening mee. Maw die persoon krijgt speciaal aangeschafte producten die ik nooit zou kopen voorgeschoteld.
Maar hoe zit het andersom? Als ik bij iemand op bezoek ga of blijf eten, houd die persoon dan ook rekening met mij? Krijg ik dan wel een biefstukje? Of word ik geacht mee te eten met de pot.
Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb, maar vond de context eigenlijk wel heel erg interessant om voor te leggen.
In dat stukje ging het dus om de gast die normaal wel vlees eet maar dan bij iemand ging eten die vegetarisch of vegan is.
pol013 schreef:Oei, ik ben best handig in de keuken. En we eten het merendeel van de week zelfs zonder vlees. Maar echt streng vegan koken zie ik niet meteen zitten. Dan moet ik zo veel lekkere dingen laten staan. Ik hou best van een nieuwe dingen proberen. En er zal vast een recept te vinden zijn. Maar hmmmmm. Zou me tocht echt even achter de oren krabben of ik daar nou blij van wordt.
Daarbij ligt het dan ook echt té ver van mijn denkbeeld af. Want de eieren komen gewoon van eigen kippen en daar kan ik echt echt echt niks zieligs in zien.
(en in veel van de andere producten ook niet. Omdat wij al heel veel heel bewuste keuzes maken. Zoals alleen vlees van de boerderij van een collega waarbij we precies weten hoe ze gehouden worden en we weten dat hij zelfs de slachterij zelf met zorg heeft uitgezocht)
pol013 schreef:(en in veel van de andere producten ook niet. Omdat wij al heel veel heel bewuste keuzes maken. Zoals alleen vlees van de boerderij van een collega waarbij we precies weten hoe ze gehouden worden en we weten dat hij zelfs de slachterij zelf met zorg heeft uitgezocht)
Amber_anne schreef:pol013 schreef:Oei, ik ben best handig in de keuken. En we eten het merendeel van de week zelfs zonder vlees. Maar echt streng vegan koken zie ik niet meteen zitten. Dan moet ik zo veel lekkere dingen laten staan. Ik hou best van een nieuwe dingen proberen. En er zal vast een recept te vinden zijn. Maar hmmmmm. Zou me tocht echt even achter de oren krabben of ik daar nou blij van wordt.
Daarbij ligt het dan ook echt té ver van mijn denkbeeld af. Want de eieren komen gewoon van eigen kippen en daar kan ik echt echt echt niks zieligs in zien.
(en in veel van de andere producten ook niet. Omdat wij al heel veel heel bewuste keuzes maken. Zoals alleen vlees van de boerderij van een collega waarbij we precies weten hoe ze gehouden worden en we weten dat hij zelfs de slachterij zelf met zorg heeft uitgezocht)
Er bestaan echt ontzettend veel lekkere vegan gerechten. Ik maak bijvoorbeeld vanavond bloemkool curry, daar hoef je niet eens iets voor aan te passen in het gerecht.
superpony schreef:.
Ja, dat is maar deels een oplossing.
Als wij als gezin een dagje weg zijn, gaan we ergens zitten en nemen iets. Vaak mag je niet zelf meegenomen eten en drinken nuttigen, dus dan is het gezellig samen zitten toch echt wel een dingetje.
Ik wil echt wel rekening met mensen houden, maar ergens een hele dag rondlopen zonder even te zitten en iets te nemen, trek ik zelf sws niet.
Met mooi/droog weer kan je vast zeggen; we nemen voor iedereen wat mee of iedereen neemt zelf iets mee. Maar er zijn genoeg momenten dat het niet kan.
En in het buitenland? Dan ben ik sws voorzichtig met waar we gaan zitten, maar dat zijn toch wel situaties dat je misschien niet 100% vegan kan zijn.