Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Citaat:"Wij hadden voorgesteld om de quarantaine in Peru te laten verlopen, maar tegen de adviezen in is de kat toch meegebracht naar België." Ook op zijn website had het FAVV al aangegeven dat Selena de kat illegaal naar ons land gebracht heeft, en dat ze zelf besloten heeft om het risico te lopen dat de kat hier niet toegelaten zou worden.
Princess_ schreef:Citaat:"Wij hadden voorgesteld om de quarantaine in Peru te laten verlopen, maar tegen de adviezen in is de kat toch meegebracht naar België." Ook op zijn website had het FAVV al aangegeven dat Selena de kat illegaal naar ons land gebracht heeft, en dat ze zelf besloten heeft om het risico te lopen dat de kat hier niet toegelaten zou worden.
Tsja....
Regels zijn regels, dat is hoe ik erover denk. Hoe zielig het ook is.
Thioro schreef:Álle recente rabiës gevallen in Europa zijn er gekomen door illegaal zielige beestjes uit verre landen mee te nemen.
Dat resulteerde dan steevast in euthanasie van het desbetreffende dier én de dieren die ermee in contact geweest waren en niet gevaccineerd waren én een spoedvaccinatie van alle mensen die in contact geweest zijn met het besmette dier.
Rabiës is geen ziekte om mee te lachen en overheidsdiensten doen dat dan ook niet.
Als het diertje volgens de regels was ingevoerd (want dat is ook gewoon mogelijk) was er helemaal geen heisa geweest.
Ze deed daar stage, dus zat er lang genoeg om goede voorbereidingen te treffen.
HopeMyDay schreef:Ik zou dit diertje, hoe harteloos mensen mij nu gaan vinden, per direct euthanaseren.
Het meisje heeft al een waarschuwing gehad en een oplossing aangeboden gekregen en desondanks voert ze hem illegaal in.
Dat dit diertje antistoffen heeft tegen Rabiës zegt mij niet veel goeds. Dieren met Rabiës gaan dood, hoe je het ook wendt of keert. Het feit dat deze antistoffen heeft kan 3 dingen betekenen. Hij heeft een maternale immuniteit opgebouwd (wat met Rabiës vrijwel onmogelijk is), hij heeft ooit een vaccinatie gehad (dat moet geregistreerd zijn) of hij is actief besmet en voor- of net in het eerste stadium van besmetting.
Daarnaast, rabiës is levend niet te testen dus hoe is dit vastgesteld?
Rabiës is een heel eng virus waar je écht geen risico's mee wil nemen. Daarnaast kan deze kat nog veel meer virusziekten hebben die in Nederland haast niet voorkomen.
Ze heeft de kans gehad en dan snap ik de borgsom zeker! Als ze dit doorlaten door hem in quarantaine te zetten dan komen er binnen een mum van tijd bergen illegale invoeringen van dieren die ook kans hebben op rabiës of iets soortgelijks. Omdat ze zo "lief kijken en zielig zijn".
Moraal van het verhaal: niet spelen met virussen. Gewoon niet.
HopeMyDay schreef:Wellicht dat het in België anders is dan in Nederland maar hier geldt een wettelijke eis van 21 dagen tot invoering na vaccinatie. Geen 3 maanden maar 3 weken dus. Daarnaast kon ze hem overigens wel daar de aflopende tijd laten zitten en hem later invoeren. Die oplossing is gegeven. Ze heeft zelf de beslissing genomen dit niet te doen en dat is gewoon tegen de wet.
Van Peru mocht ze hem wellicht meenemen maar van België niet en dat wist ze voordat ze hem invoerde (omdat er dus een oplossing gegeven was).
Sjong schreef:HopeMyDay schreef:Wellicht dat het in België anders is dan in Nederland maar hier geldt een wettelijke eis van 21 dagen tot invoering na vaccinatie. Geen 3 maanden maar 3 weken dus. Daarnaast kon ze hem overigens wel daar de aflopende tijd laten zitten en hem later invoeren. Die oplossing is gegeven. Ze heeft zelf de beslissing genomen dit niet te doen en dat is gewoon tegen de wet.
Van Peru mocht ze hem wellicht meenemen maar van België niet en dat wist ze voordat ze hem invoerde (omdat er dus een oplossing gegeven was).
Dat klopt niet hoor. Vanuit Peru moet ook in Nederland 3 maanden gewacht worden.