ING bank schrapt 2300 banen

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar

 
 
Ann99

Berichten: 439
Geregistreerd: 03-11-14
Woonplaats: Leeuwarden

ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-16 10:14

Bron: http://www.nu.nl/economie/4330554/ing-s ... rland.html
Citaat:
ING snijdt fors in zijn personeelsbestand. Vooral Nederland en België worden daarbij getroffen. In totaal schrapt het financiële concern zevenduizend banen. In Nederland vervallen 2.300 voltijdsbanen, in België 3.500 banen.
Daarbij neemt ING in Nederland ook afscheid van 950 extern ingehuurde krachten, voornamelijk IT-ers.

De herstructurering moet per 2021 een jaarlijkse kostenbesparing van 900 miljoen euro opleveren, meldt ING maandag.

De bank wil bovendien tot 2021 zo'n 800 miljoen euro investeren in een verdere overgang naar online bankieren. Dat is bijvoorbeeld nodig, omdat steeds meer klanten bankieren bij ING via mobiele apparaten.

België
In België worden de filialen van ING en Record Bank samengevoegd. Die stappen zijn eveneens nodig om te kunnen investeren in digitalisering. Nederland en België gaan verder gebruikmaken van een digitaal platform voor alle gecombineerde activiteiten.

Bij welke onderdelen en afdelingen de banen verdwijnen, is nog niet precies duidelijk. In Nederland worden in elk geval onder meer staffuncties onder de loep genomen. genomen. Ook zullen er bij de bankfilialen, waar steeds minder mensen langskomen, banen vervallen.

Bij ING werken meer dan 52.000 mensen, van wie ruim 14.800 in Nederland en meer dan 8.100 in België. Vorige week meldden verschillende media al dat de bank een forse reorganisatie voorbereidt.

Harde boodschap
"Digitalisering is ook wat ING heel veel succes brengt. We groeien hard buiten Nederland en België. We weten waar de toekomst ligt", zegt ING-topman Ralph Hamers maandag tegen BNR Nieuwsradio.

"In Nederland en België waar we ook een kantorenbank zijn, betekent dat dat de beweging naar een digitale bank jammer genoeg ook gepaard gaat met herstructureringen", aldus Hamers. Hij noemt de maatregelen van zijn bank "een harde boodschap voor het personeel."

Hamers benadrukte dat bij de reorganisatie sprake is van een ''bruto-aantal''. ''We nemen ook mensen aan wanneer en waar dat nodig is'', zo zei hij.

De reorganisatie is niet goed gevallen bij de betrokken vakbonden in Nederland. De Belgische vakbonden roepen het personeel van ING op om maandag het werk neer te leggen.

Winst
ING boekte in het tweede kwartaal nog aanzienlijk meer winst dan een jaar eerder. De bank verleende daarbij meer kredieten en boekte betere resultaten op de financiële markten dan in de eerste drie maanden van 2016.

ING had een nettowinst van 1,3 miljard euro voor het tweede kwartaal, tegen 358 miljoen euro een jaar eerder. Destijds werd het resultaat gedrukt door een eenmalige afschrijving. Gecorrigeerd voor incidentele posten liep de winst met ruim een kwart op, naar 1,4 miljard euro.

De bank (ING Groep) boekte over 2015 een nettowinst van ruim 4,2 miljard euro.


Ik snap het niet.

Lees ik zoveel vacatures van de ING bank en raak enthousiast en denk ik er zelfs over dat ik in de toekomst misschien daar kan werken.
En lees ik net het nieuws en staat op de voorpagina dat ING 2300 banen schrapt.
:?
Laatst bijgewerkt door EvelijnS op 04-10-16 15:40, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Bron en nieuwbericht toegevoegd.


Winged

Berichten: 33089
Geregistreerd: 28-12-05

Re: ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 10:15

dat is hoe reorganisaties werken...

Oude garde er uit, nieuwe functies bedenken, nieuwe mensen er in.

purny

Berichten: 27566
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 10:34

Triest. Vind het ook heel sneu voor de mensen die hun banen verliezen. Tegenwoordig geven ze geen vaste contracten meer. En dat allemaal dankzij dit kabinet die het volgens de media o zo goed heeft gedaan

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

Ann99

Berichten: 439
Geregistreerd: 03-11-14
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-16 10:48

Dan dus geen ING meer voor mij...
Het is idd sneu voor de mensen die er dan uit moeten. Ik hoop dat fnv dan wat voor elkaar krijgt. ING zou geen werkgever van het jaar kunnen worden :n
Straks wil niemand er nog werken.

Winged

Berichten: 33089
Geregistreerd: 28-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 10:50

Ann99 schreef:
Straks wil niemand er nog werken.

*\o/*

Bij heel veel bedrijven niet meer die mensen op zo'n manier gedumpt hebben nu en tijdens de crisis. Ik kijk nu al uit naar het keerpunt wanneer deze bedrijven wel mensen nodig hebben :7

x_Anne_x

Berichten: 6548
Geregistreerd: 19-03-07
Woonplaats: Zeewolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 10:56

ING geeft nog wel gewoon vaste contracten maar die zijn niets waard bij zo'n reorganisatie.
Helaas al de zoveelste keer in korte tijd.
Mijn zus en haar vriend werken er beiden en moeten weer op hun eigen functie solliciteren. Gelukkig is het voor beide redelijk zeker dat zie die weer krijgen.

Jade <3 29-12-19 <3

verootjoo
Berichten: 35671
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 10:58

Ik snap nooit hoe er 2300 mensen uit kunnen gaan. Hebben die dan al die tijd een nutteloze taak gehad? Hadden ze gewoon een raar systeem waardoor veel mensen hetzelfde werk deden? Komt al het werk dat deze mensen deden nu bovenop de taken van anderen :?

En waarom het 'banen' schrappen genoemd wordt... Ze schrappen toch gewoon mensen :? (En gezinnen :x)

[o]

janouk
Blogger

Berichten: 17920
Geregistreerd: 18-04-06

Re: ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:01

@verootjoo
De werkzaamheden binnen het bankwezen verandert de laatste jaren sterk, doordat mensen en bedrijven steeds meer bankzaken online doen. Dat vraagt dat het bedrijf minder werknemers nodig heeft en ander soort werknemers. Bankfilialen in de steden en dorpen verdwijnen steeds meer.
Dat geldt in veel bedrijven waar steeds meer geautomatiseerd wordt.

Meneer Anton M dressuur ZZ vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Madness, draver, 7 overwinningen, kilometer record 1.14.7
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

purny

Berichten: 27566
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:01

x_Anne_x schreef:
ING geeft nog wel gewoon vaste contracten maar die zijn niets waard bij zo'n reorganisatie.
Helaas al de zoveelste keer in korte tijd.
Mijn zus en haar vriend werken er beiden en moeten weer op hun eigen functie solliciteren. Gelukkig is het voor beide redelijk zeker dat zie die weer krijgen.

Vaak bij reorganisaties. Dus een vast contract is niks meer waard tegenwoordig.
Ik ben op dit moment met m'n derde tijdelijke contract bezig. Dus moet maar afwachten over 2 maanden of ik vaste aanstelling krijg

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

daffieduck83

Berichten: 1749
Geregistreerd: 10-10-06
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:02

Die mensen hebben zeker geen nutteloze taak gehad. Maar 2300 banen schrappen betekent dat er een gedeelte van het werk niet meer gedaan wordt, of wordt uitbesteed aan uitzendkrachten. En dat de medewerkers die mogen blijven het drukker krijgen. Een gedeelte kan met slimme ict-toepassingen worden opgevangen, maar dat is in de praktijk meestal maar een klein gedeelte. Helaas in de 10 jaar dat ik werk al meerdere reorganisaties meegemaakt.

Het heet banen schrappen omdat 2300 banen in de praktijk vaak meer mensen betekend, bijvoorbeeld parttimers hebben geen volledige baan. En het klinkt afstandelijker en maakt het daardoor minder erg.

De truc is dansen op de gulden middenweg, dat red ik nog maar net.

ireika

Berichten: 509
Geregistreerd: 07-06-05
Woonplaats: Asse

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:16

Hier in België spreken ze zelfs van 3500 jobs die geschrapt zouden worden.
Zelf heb ik stage gedaan bij ING een drietal jaren geleden, toen in België ook al veel jobs moesten verdwijnen.

Ik snap het zelf wel, de bankwereld is de laatste jaren nu eenmaal erg veel veranderd (alles wordt mobile/online), klanten zoeken steeds meer de 'goedkoopste' oplossing, de banken kunnen veel minder winst maken en dergelijke. Als je dan telt hoe, tijdens de goede jaren, de banken net héél véél mensen zijn gaan aanwerven, en hen (of toch een deel van hen) héél mooie lonen en voordelen heeft gegeven. Heel veel mensen hebben hier heel mooi van kunnen leven.

Nu kan dit niet blijven duren, indien ING niets aan de situatie zou veranderen, dan gaan ze gewoon over de kop op een bepaald moment, en dan zijn er niet enkel nog meer banen bedreigd, maar ook het geld van klanten (en daarna mogelijks zelf van elke belastingbetaler, in België hebben we dit al eerder ervaren)

Ondanks dat er nu heel wat banen geschrapt worden, wil dit zeker niet zeggen dat ING geen nieuwe mensen zal aanwerven, in tegendeel. Op vlak van IT en online support van klanten wordt de vraag net groter, een deel verschuift dus.
Ik heb mijn stage bij ING als zeer positief ervaren, ondanks dat ze toen ook in herstructurering zaten. Ze deden best veel moeite om te kijken of mensen van wie de job geschrapt werd, konden herplaatst worden in een andere job binnen ING.

Het blijft uiteraard wel verschrikkelijk voor wie het moet meemaken.

Ireika!
Royal Grande!

AmyJamess

Berichten: 2127
Geregistreerd: 03-10-08
Woonplaats: Hengelo (OV)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:19

Winged schreef:
Ann99 schreef:
Straks wil niemand er nog werken.

*\o/*

Bij heel veel bedrijven niet meer die mensen op zo'n manier gedumpt hebben nu en tijdens de crisis. Ik kijk nu al uit naar het keerpunt wanneer deze bedrijven wel mensen nodig hebben :7


Bedrijven zullen nooit zonder mensen komen te zitten. Mensen gaan er toch wel werken, ik denk dat de meeste al blij zullen zijn als ze tenminste aan het werk kunnen.
In deze tijd is het al moeilijk om werk te vinden, als je daar dan wel kunt werken sla je dat niet af.
Tenminste dat zou ik niet doen, zal al lang blij zijn als ik lekker 34 uur aan het werk kan.

Vind het heel sneu voor al die mensen die er uit moeten.

Diverse boeken en leuke kleding.

https://www.vinted.nl/member/67934478-amyjames28

Sakura789

Berichten: 2830
Geregistreerd: 19-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:20

Het is de consequentie van dit tijdperk. Voorheen zaten in alle dorpen bankfilialen (soms van meerdere banken), nu kun je alles online regelen en krijg je een ander type mensen nodig. Dus van de bankmedewerker achter de balie, zul je gaan naar meer IT achtige types. Het hangt er dus vanaf waar je wilt werken, je kunt nog best solliciteren. Op de callcenters blijven bijvoorbeeld mensen nodig (tenzij deze naar het buitenland verdwijnen), in marketing & communicatie zullen banen blijven bestaan, adviesfuncties zullen bijvoorbeeld blijven. Ze zullen ook niet in één keer gaan verdwijnen (gaat tot 2021), een gedeelte zal natuurlijk gaan afvloeien (pensioen, niet functioneren, zelf weg gaan).

Citaat telegraaf:
Citaat:
Onder meer alle verschillende technische systemen worden wereldwijd geharmoniseed. Voor dit laatste investeert ING tegelijk €800 miljoen in verbetering van alle systemen.


Als alle systemen op elkaar aansluiten (en werken :+) is er minder menselijke tussenkomst nodig. Door de investering hebben wel heel veel mensen op andere plekken weer werk. Als ze niet investeren en de boel reorganiseren dan houdt het ook een keer op. Dan worden ze ingehaald door anderen en in het ergste geval vallen ze om. Voor de gezondheid van het bedrijf moet je af en toe kritisch naar je bedrijf kijken. De wereld ziet er heel anders uit dan 15 jaar geleden en hier zul je op moeten anticiperen.

Joltsje

Berichten: 9050
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:21

Er verandert inderdaad vwel. De behoefte van de klant wordt anders.

Kantoren gaan dicht, er wordt veel geautomatiseerd etc.

Hierdoor wel.behoefte aan ict'ers en klantenservice. Maar bijvoorbeeld niet aan mensen die gegevens controleren en administratief werk verrichten.

Be your best self

verootjoo
Berichten: 35671
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 11:27

janouk schreef:
@verootjoo
De werkzaamheden binnen het bankwezen verandert de laatste jaren sterk, doordat mensen en bedrijven steeds meer bankzaken online doen. Dat vraagt dat het bedrijf minder werknemers nodig heeft en ander soort werknemers. Bankfilialen in de steden en dorpen verdwijnen steeds meer.
Dat geldt in veel bedrijven waar steeds meer geautomatiseerd wordt.


Kan ik me voorstellen.
Maar kun je dan je werknemers niet aanbieden een opleiding te volgen zodat je ze wel kunt behouden? Zomaar even 2300 mensen 'wegdoen' en nieuwe aannemen die wel in het straatje passen vind ik niet echt werknemervriendelijk :n

[o]

Sakura789

Berichten: 2830
Geregistreerd: 19-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:07

verootjoo schreef:
Kan ik me voorstellen.
Maar kun je dan je werknemers niet aanbieden een opleiding te volgen zodat je ze wel kunt behouden? Zomaar even 2300 mensen 'wegdoen' en nieuwe aannemen die wel in het straatje passen vind ik niet echt werknemervriendelijk :n


Daar zullen ze ongetwijfeld naar kijken. Het gaat tot en met 2021, dus een deel zal omgeschoold worden, een deel gaat vanuit zichzelf weg, een deel zal met pensioen gaan, etc. etc. Omscholen zal ook zeker als optie worden genomen, het is over het algemeen duurder iemand op straat te zetten, dan iemand om te scholen (mits degene wil/kan). Geloof me, dit zijn voor alle betrokkenen geen leuke trajecten. Er wordt niet ineens besloten om mensen uit een bedrijf te gooien. Dit heeft enorm veel impact in een bedrijf, ook onder de werknemers die blijven.

Zo door gaan en over een paar jaar omvallen is ook niet heel handig. Soms moet er echt gesneden worden, bedrijven moeten blijven veranderen en dat gaat helaas niet altijd alleen maar op positieve manieren.

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33865
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:10

En niet alleen bij de ING, ook bij andere banken gaan er klappen vallen. Er zijn gewoon niet zoveel banken meer nodig nu iedereen alles via internet kan regelen.

Autumnn

Berichten: 8083
Geregistreerd: 26-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:25

verootjoo schreef:
janouk schreef:
@verootjoo
De werkzaamheden binnen het bankwezen verandert de laatste jaren sterk, doordat mensen en bedrijven steeds meer bankzaken online doen. Dat vraagt dat het bedrijf minder werknemers nodig heeft en ander soort werknemers. Bankfilialen in de steden en dorpen verdwijnen steeds meer.
Dat geldt in veel bedrijven waar steeds meer geautomatiseerd wordt.


Kan ik me voorstellen.
Maar kun je dan je werknemers niet aanbieden een opleiding te volgen zodat je ze wel kunt behouden? Zomaar even 2300 mensen 'wegdoen' en nieuwe aannemen die wel in het straatje passen vind ik niet echt werknemervriendelijk :n


Kostentechnisch is het natuurlijk aantrekkelijker om net afgestudeerden aan te nemen die jong en enthousiast zijn én afgestudeerd in het desbetreffend vakgebied, dan om oude medewerker die hangen aan oude gewoontes een cursus of opleiding te laten volgen (in de baas zijn tijd veelal).
1 en 1 is twee ;)

Shadow0

Berichten: 43537
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:29

verootjoo schreef:
Ik snap nooit hoe er 2300 mensen uit kunnen gaan. Hebben die dan al die tijd een nutteloze taak gehad? Hadden ze gewoon een raar systeem waardoor veel mensen hetzelfde werk deden? Komt al het werk dat deze mensen deden nu bovenop de taken van anderen :?


Vaak een combinatie van factoren. Deels was het werk soms inderdaad nutteloos of inmiddels vervangen door een automatisch proces. Ik heb ooit als bijbaantje met de hand internationale betalingen ingevoerd. Die werden toen per post verstuurd, daarna door iemand ingetoetst, en dan door twee personen gecontroleerd of het wel goed was ingetoetst (en nog een paar dingen.) Dat werk is echt verdwenen, de paar papieren overboekingen die mensen nog willen doen worden grotendeels automatisch verwerkt.

Soms wordt het aanbod beperkt. Dan heb je inderdaad minder mensen nodig - de keerzijde is dus ook dat er gewoon minder kan. Denk aan het beperken van openingsuren.

In een aantal gevallen betekent het dat het werk er wel is, maar niet gedaan wordt: op allerlei plekken worden mensen geschrapt, en verwacht men dat het werk 'automagisch' efficienter gedaan wordt. (Vaak genoeg is het tegendeel overigens het geval: er blijft werk liggen, er worden meer fouten gemaakt en mensen belanden overspannen thuis bv, en dan als de situatie ongeveer onhoudbaar is komen er weer mensen bij en gaan ze weer reorganiseren. Kapitaalvernietiging is dat, maar we lijken er in te volharden omdat de effecten niet terugkomen in de kwartaalcijfers: het nadelige effect treedt pas later op.)

Ook wordt een deel van het werk uitbesteed, IT-werk naar India bijvoorbeeld, service naar callcenters die scriptjes uitvoeren, allerlei zaken naar gedetacheerden. Dat kost in elk geval veel functies van ervaren vakmensen met vaste contracten hier in Nederland.

Verbetering geeft het volgens mij maar soms, in andere gevallen leidt het tot achteruitgang van de kwaliteit (en dat merk je ook wel toch? Waar bankrekeningen vroeger gratis waren en je veel service kreeg, moet je nu betalen voor vrij weinig service. Al die automatisering heeft wel veel mensen hun baan gekost, maar de daadwerkelijke vooruitgang in bankmogelijkheden / kosten zijn toch redelijk beperkt.)

janouk
Blogger

Berichten: 17920
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:44

verootjoo schreef:
janouk schreef:
@verootjoo
De werkzaamheden binnen het bankwezen verandert de laatste jaren sterk, doordat mensen en bedrijven steeds meer bankzaken online doen. Dat vraagt dat het bedrijf minder werknemers nodig heeft en ander soort werknemers. Bankfilialen in de steden en dorpen verdwijnen steeds meer.
Dat geldt in veel bedrijven waar steeds meer geautomatiseerd wordt.


Kan ik me voorstellen.
Maar kun je dan je werknemers niet aanbieden een opleiding te volgen zodat je ze wel kunt behouden? Zomaar even 2300 mensen 'wegdoen' en nieuwe aannemen die wel in het straatje passen vind ik niet echt werknemervriendelijk :nEr zijn minder mensen nodig. En medewerkers, die 'geschikt' gemaakt kunnen worden door omscholen etc, dan wordt dat zeker gedaan. Alleen een it specialist is echt een ander type medewerker/mens dan een bankfiliaal medewerker die super in de dienstverlening klanten te woord staat. Die maak je soms niet happy als ze dehel dag achter de computer moeten zitten om hackers buiten de deur te houden.
Ik snap jouw gevoel hoor, maar in praktijk is het niet zo gemakkelijk om mensen om te scholen.
Sommige mensen zijn echte alpha mensen goed in talen, terwijl andere echte beta mensen zijn, goed in cijfertjes. Dat is aanleg, dat kan je niet veranderen. Dat zie je op school al.

Meneer Anton M dressuur ZZ vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Madness, draver, 7 overwinningen, kilometer record 1.14.7
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

Knakker

Berichten: 9010
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:45

ik hoor de het ook vanochtend, verbaasde me inderdaad niet, al is 2300 wel heel veel.

Leef: neem en geef!

Winged

Berichten: 33089
Geregistreerd: 28-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 12:50

AmyJamess schreef:
Winged schreef:
*\o/*

Bij heel veel bedrijven niet meer die mensen op zo'n manier gedumpt hebben nu en tijdens de crisis. Ik kijk nu al uit naar het keerpunt wanneer deze bedrijven wel mensen nodig hebben :7


Bedrijven zullen nooit zonder mensen komen te zitten. Mensen gaan er toch wel werken, ik denk dat de meeste al blij zullen zijn als ze tenminste aan het werk kunnen.
In deze tijd is het al moeilijk om werk te vinden, als je daar dan wel kunt werken sla je dat niet af.
Tenminste dat zou ik niet doen, zal al lang blij zijn als ik lekker 34 uur aan het werk kan.

Vind het heel sneu voor al die mensen die er uit moeten.


Lezen is een vak he... Zie het keerpunt wat ik noem. Ik heb het niet over deze tijd.

Flicka12

Berichten: 3113
Geregistreerd: 05-12-10
Woonplaats: Friesland

Re: ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 13:10

Pffffff de vorige reorganisatie is nog maar net afgelopen.... -O-

Flicka (Silberstern x Master Imladris) B+10 L1+12 L2+12 M1+11 M2+11 Z1+3

Askja

Berichten: 5263
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 13:16

Uiteraard verandert het bankwezen door internetbankieren. Maar dat lijkt mij geen afdoende verklaring voor zulke massa-ontslagen. Ik denk dat deze reden vooral als excuus gebruikt wordt om af te komen van vaste en dus dure werknemers en deze in te ruilen voor tijdelijke werknemers/uitzendkrachten/externen (outsourcing). Dat proces is bij bijna alle grote bedrijven gaande, en het gaat vaker met de botte bijl maar meestal niet zo extreem als nu bij ING. Alles voor winstmaximalisatie. Nu gaan ING-werknemers in België staken uit protest. Ik ben bang dat het weinig uithaalt.
De realiteit is dat vaste contracten steeds minder vast worden en dat er steeds meer losvastmedewerkers en zzp'ers komen. Hoog tijd dat dat eens erkend wordt en dat de maatschappij minder ingericht wordt op de ' vaste baan voor het leven' die straks voor bijna niemand meer weggelegd is.
Wat overigens op zich niet erg hoeft te zijn, als de mastschappij maar mee flexibiliseert. Ook banken als ING, bijv. door het verstrekken van hypotheken aan flexwerkers/zzp'ers etc. gemakkelijker te maken.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

Oehlala
Berichten: 4318
Geregistreerd: 02-08-09
Woonplaats: On my horse!

Re: ING bank schrapt 2300 banen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 13:37

2300 klinkt ook wel als heel veel, maar totaal werken er in nederland geloof ik 15.000, en dan valt het wel mee qua percentages.
Het is een beetje hetzelfde als bij de belastingdienst waar er 5000 uitmoeten, er zitten gewoon nog heel veel administratieve krachten, wier werkzaamheden steeds minder worden, omdat veel geautomatiseerd en online gedaan wordt. Mensen die dus een complete belastingaangifte in het systeem zetten, heb je dus niet meer nodig. Klinkt hard, maar zo werkt het, en zo heeft het ook altijd gewerkt.
Ik ga er wel vanuit dat ING het netjes aanpakt, en er zal ook een overgangstermijn komen, misschien ook via natuurlijk verloop etc.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker