Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
mika11 schreef:Een echte crimineel dus.
Die mogen ze dan weer flink lang opsluiten, zonder verlof.
Lente schreef:Ik vind het ingewikkeld, dit soort dingen.
Eerste prioriteit in de justitiële inrichtingen en TBS instellingen is de veiligheid van de maatschappij. Maar daarnaast zijn al die criminelen -hoe erg hun delict ook moge zijn- wel mensen. Die mensen zitten langere tijd opgesloten maar in veel gevallen is het toch de bedoeling dat ze uiteindelijk terug kunnen keren in de maatschappij. Dit geldt natuurlijk niet voor de mensen die tot levenslang veroordeeld zijn.
Om ze terug te kunnen laten keren in de maatschappij gebruiken ze binnen de instellingen verschillende methodes en bij goed gedrag is het ook wel logisch dat deze mensen meer buitenlucht te zien krijgen.
Ingesloten zijn doet iets met je, zelfs als je er niet opgesloten zit. Ik ben dus in zekere zin toch een voorstander van verlof. Ik denk alleen dat het toch anders ingericht zal moeten worden om ontsnappingen te voorkomen.
Electra63 schreef:Wake up!!
Tegen het einde van de TBS, zal men de cliënt laten reïntegreren in de maatschappij. Daar gaat wel een grondig onderzoek aan vooraf. Bij een positief besluit zal eerst onder begeleiding van een medewerker en later zelfs zonder begeleiding met de cliënt naar buiten worden gegaan. Sommige cliënten doen werkervaring op. Bewoners in de omgeving van de Kliniek weten dit. In het centrum van de omliggende dorpen kom je de cliënten (onder begeleiding) regelmatig tegen.
Zolang mensen niet tot levenslang zijn veroordeeld, zal men voordat de cliënt definitief weer de maatschappij in gaat, toch ervaring op moeten doen.
Voor verdere info, zie onderstaande link.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen ... ijdens-tbs
Kanelly schreef:Waar baseer jij dat feit op Anoli? (hoeveel verlofbewegingen zijn er per jaar, hoeveel onttrekkingen aan verlof zijn er per jaar en van deze onttrekkingen, welke zijn ook daadwerkelijk 'ontsnappingen' en niet 5 minuten te laat vanwege busvertraging? want ja, iemand die te laat binnen is, wordt al geregistreerd als zijnde onttrekking, dat moet).
En welke regels zouden scherper moeten?
Deijs schreef:Ze hadden het net over dat hij eigenlijk helemaal niet met verlof mocht en zo wel dan moest er strenge bewaking mee... maar hoe doen ze dat dan?:s ze zullen geen politie mee sturen lijkt mij?
daisssx schreef:Maar de begeleider was hem uit het oog verloren????
Moet 'ie dan niet ontslagen worden ....
Kamerstuk Ministerie van Justitie schreef:Het aantal OA’s is de laatste jaren laag. Afgezet tegen het aantal gepraktiseerde verlofbewegingen bedraagt het aantal OA’s nog niet één promille. In 2002 bedroeg het aantal OA’s nog 111. Tot en met 2009 daalde het aantal gestaag tot 22, tot zich in 2010 een stijging voordeed. In relatie tot het totaal aantal verlofmachtigingen is het aantal OA’s zelfs fors gedaald. In 2002 was dit aantal verlofmachtigingen 741 (geregistreerde verlofmarges) met 111 OA’s en in 2011 bedroeg dit aantal verlofmachtigingen 1185 met 37 OA’s. Het aantal OA’s als percentage van het aantal machtigingen is daarmee gedaald van bijna 15 procent in 2002 naar een percentage dat de laatste vier jaar schommelt rond de drie procent. Dit toont naar mijn mening aan dat het verlofstelsel in de tbs goed functioneert.