Ecosysteem bedreigd door eerste goudmijn in diepzee

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

moet dit kunnen of niet?

ja
1 (7%)
nee
10 (71%)
eigenlijk niet,,,maar dat is wel hypocriet,vanuit een welvarend land zonder 1M2 echte natuur.
3 (21%)

Totaal aantal stemmen: 14


papagroom

Berichten: 5410
Geregistreerd: 19-07-10
Woonplaats: Friesland

Ecosysteem bedreigd door eerste goudmijn in diepzee

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-12 14:42

Moet dit kunnen of niet?
Maar denk goed na voor je antwoord geeft,want we wonen zelf in een welvarend land zonder 1 M2 echte natuur.....Bron:het parool.

Citaat:
De regering van Papoea-Nieuw-Guinea heeft de Canadese mijnbouwfirma Nautilus Minerals een licentie gegeven om de eerste diepzeemijn ter wereld te bouwen. Op 1.600 meter diepte is dit de eerste in zijn soort, en zou het unieke ecosysteem grondig kunnen verstoren bij het ontginnen van goud en koper.

Dat meldt Treehugger.com. Het is niet de eerste keer dat arme landen makkelijk akkoord gaan om rijkdommen te laten ontginnen, dankzij de beloftes van gedeelde inkomsten, economische vooruitgang en het creëren van nieuwe banen. Vaak brengt dat ook een negatief kantje met zich mee, en opnieuw lijkt het milieu er het grootste slachtoffer van te worden.

Nog nooit werd er op een diepte van 1.600 meter aan mijnbouw gedaan. Wetenschappers kunnen dan ook enkel voorspellen wat er zal gebeuren, en die voorspellingen zijn niet onmiddellijk positief te noemen. De mijnbouw zou een impact hebben op het ecosysteem in een omtrek van anderhalve miljoen vierkante kilometer, 'op manieren die we ons zelfs niet kunnen voorstellen'.

Zomereczeem?
Equi-Protecta paardenlotion geeft verlichting!
http://www.equiprotecta.nl/dealeroverzicht


Zunzuncito

Berichten: 1447
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 15:16

Wat nog het allerergste is dat deze deal waarschijnlijk inhoudt dat een schijntje richting de regering gaat en het merendeel van de winst direct in een buitenlands *kuch = uit het Westen* bedrijf verdampt.

Salir De Guatemala Y Entrar En Guatepeor

Dani
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 11448
Geregistreerd: 26-12-08
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 15:59

Tsja. Echt tof is het misschien niet. Maar de natuur past zich ook wel weer aan. Als de wereld ijstijden, meteorietinslagen, en noem maar op is doorgekomen, dan zal ze ons mensen ook wel overleven. En als er planten- en diersoorten uitsterven, ach..ook dat is eerder gebeurd, tot 95% van alle toen bestaande diersoorten in korte tijd.

Het is egoïstisch om dat goud te willen. Maar het is óók egoïstisch om de natuur te willen preserveren, want dat willen we ook vooral omdat wij niet op ons geweten willen hebben dat dieren uitsterven/de natuur verandert/het klimaat verandert/de wereld minder mooi wordt. De natuur zélf, die maakt het allemaal niks uit, of er nu haaien rondzwemmen of alleen kleine eencelligen.

Alleen foto's in een topic bekijken? Zet &if=1 achter de link.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: shadowstar en 2 bezoekers