Nederland wil graag het WK voetbal in 2018 of 2022 binnenhalen.
Hartstikke leuk natuurlijk, zo'n groot evenement naar ons land halen.
Maar.... het eisenpakket van de FIFA is op z'n zachts gezegd buitenproportioneel en Nederland lijkt als een kwijlende puppy achter de FIFA aan te lopen, want alle eisen worden zonder problemen ingewilligd.
Ik vind het van de zotten, de eisen gaan te ver en dat deze dan ook klakkeloos ingewilligd worden..om maar het WK binnen te kunnen halen,

Als we uitgaan van het ergste, kan het ons een schuld van een miljard euro opleveren.
Dat geld kunnen we toch veel beter gebruiken?
Of is het juist goed dat we zo ver gaan en is het WK voetbal belangrijker dan dat?
Citaat:Nederland gaat heel ver bij binnenhalen WK
Nederland wil heel ver gaan om het WK 2018 binnen te halen. De eisen zijn bizar: de FIFA wil geen cent belasting betalen, de investeringen zijn enorm en ook de wet moet worden aangepast om bijvoorbeeld de Bavaria-meisjes uit het stadion te weren. Lees verder voor alle eisen en documenten.
Akkoord
Nederland gaat zonder protest akkoord. Minister De Jager van Financiën geeft de FIFA zelfs een totale belastingvrijstelling, ondermeer BTW, winst- en inkomsten-belasting hoeft niet te worden betaald. Het scheelt Nederland honderden miljoenen euro's aan inkomsten. Genereus, oordelen deskundigen en mogelijk in strijd met Europese regels. Het zou namelijk gaan om verboden staatssteun. Opvallend feit is dat de Tweede Kamer het Bid Book (nog niet) heeft gekregen.
Geen BTW
Een kamer in een mooi hotel kost normaal 250 euro, maar de FIFA betaalt slechts 200 euro. Zelfs bij de Albert Heijn en bijvoorbeeld een tankstation hoeft de president van de FIFA en al zijn personeel geen BTW te betalen.
Maar de FIFA heeft nog meer eisen:
Er moet voor 900 miljoen euro in stadions worden geïnvesteerd, daarvan is nu al bekend dat 470 miljoen euro onrendabel is.
Wij draaien op voor de beveiligingskosten van minimaal 200 miljoen euro
De kosten voor extra wegen en stations lopen tot zo'n 500 miljoen euro
Eisen
Een stevig pakket eisen, dat Nederland zonder een enkele tegenwerping lijkt te gaan inwilligen. Maar is het al dat geld waard? Met andere woorden; verdienen we aan het organiseren van een WK?
Winst of verlies
Het kabinet denkt van wel; In een brief aan de Tweede Kamer wordt zelfs gesuggereerd dat er geld verdiend gaat worden, maar economisch onderzoek komt tot heel een andere conclusie. Onderzoekers van SEO denken dat we na een WK in Nederland met een verlies van ruim 150 miljoen Euro blijven zitten. In het ergste geval blijven we zelfs zitten met een schuld van een 1 miljard euro.
Bron+volledige artikel met documenten: http://www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/ni ... len_WK.xml