Citaat:DEN HAAG - Wie slim koopt en kookt, verspilt minder eten. En dat is hoognodig, vindt minister Gerda Verburg. Want per jaar verspilt een Nederlander 50 kilo aan fruit, brood, vlees en ander voedsel.
Dat meldde het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit donderdag. Een huishouden verspilt niet alleen een berg eten, maar daarmee ook een hoop geld.
Ongeveer tussen de 270 en 400 euro per jaar, zo berekende het Voedingscentrum, dat wordt gefinancierd door het ministerie.
Bedorven
Bedorven voedsel is de grootste reden om eten te verspillen. Huishoudens bewaren hun eten vaak op de verkeerde plaats of te lang. Het Voedingscentrum komt daarom met een top twaalf met antiverspillingtips.
Ook is er op de site van het centrum een bewaarwijzer te downloaden. Goed voor de portemonnee en het milieu, redeneert het Voedingscentrum.
Het centrum zal volgend jaar het hele jaar aandacht besteden aan voedselverspilling.
--------
Ik zat van de week al te twijfelen om hierover een topic te openen aangezien ik het idee heb dat wij extreem zuinig zijn met eten. En ik als ex-Brabander heb nogal last van: Das sund! ( oftewel, dat is zonde

Wij gooien amper eten weg, stem alles af op 1 dag. Heb ik iets over dan schuift dat op of gaat in een bakkie in de vriezer.
Brood hebben we in de vriezer in halfjes liggen. Hoeven we zelden wat van weg te gooien. Of dit gaat naar de beesten of de vogeltjes buiten.
Fruit en groentenresten gaat naar de cavia of naar de vogeltjes.
Beleg, zuivel en melk is hier allemaal zodoende afgestemd dat ik daar maar zelden iets van weg hoef te gooien.
Ik weet dat toen we het wat breder hadden veel meer weggooide of iets wat 1 dag voor de datum zat hoefde ik niet meer. Nu maak ik het dezelfde dag nog op, vroeger stond er immers ook nergens een datum op

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie met voedsel omgaan
