Kinke schreef:Roodvos schreef:Laten we beginnen met eerlijk te zijn over zuivel. Zuivel is bedoeld om kalfjes in korte tijd te laten groeien. Het is sowieso heel gek om de melk te nuttigen van een andere diersoort, en helemaal als je ouder dan 9 à 10 jaar bent. Melk is geen noodzakelijk bestanddeel van ons dieet. Ik zeg niet dat je geen zuivel moet nuttigen, maar dat je dat niet moet doen omdat het noodzakelijk zou zijn, want dat is het meestal niet. Als je het neemt moet je dat doen omdat je het lekker vindt.
Zoals een stukje oude kaas mee, hmmm.
Tja, de meeste mensen vinden zuivel hartstikke lekker.
En mijn verhaal geeft juist aan dat het geblaat over 'de consument wil heus wel extra betalen' niet klopt.
Wat is trouwens 'eerlijk zijn over zuivel'? Wie geloof je dan?
Hmm, geloven betekent bij mij zoveel als "iets voor waar aannemen waar geen bewijs voor bestaat". Ik geloof niet, maar kijk naar "moeder natuur". Hoeveel zoogdiersoorten ken jij die nooit gespeend worden? En hoeveel zoogdiersoorten ken jij die én niet gespeend worden én "aan de tiet" van een andere zoogdiersoort hangen? Juist....
Melk is misschien(?) hardstikke lekker maar ook gewoon hardstikke onnatuurlijk.
Ik geloof dat ik nergens in dit topic heb gezegd dat "de consument meer wil betalen". Het verbaast mij ook niet dat dit niet klopt. Je gaat toch geen 4€ betalen voor een stukje kaas als je voor 2€ ook iets kan kopen wat je lekker vindt?
Wat volgens mij de boodschap van enige bijdragen in dit topic is: als 4€ een redelijke vergoeding is voor de boer om het bedrijf te kunnen runnen, dan moet dat stukje kaas gewoon 4€ kosten en niet die 2€ waarvoor het nu in de winkel ligt. Daar moet gewoon wat aan veranderen.
@Tiefoudt, ik heb je bijdrage gelezen, bedankt daarvoor, maar ga er niet op reageren.
@Kinke, is dat facebook bericht ook ergens te lezen waar je niet gelijk je hele privacy hoeft op te geven aan Mark Suikerberg? Heb je anders een samenvatting? Bvd.
M.b.t. melkquotum <-> fosfaatrechten. Ik zit voor mijn werk vrij dicht op de ontwikkeling van de Brusselse regelgeving. Totaal niet-agrarische hoek trouwens, maar ik heb toen toevalligerwijze wel de conceptregels over de fosfaatrechten voorbij zien komen. Ik heb mij daar niet in verdiept, maar het was zelfs voor mij duidelijk dat het op basis van grandfathering zou gaan. Hoe iemand dan verzonnen heeft dat uitbreiden een goed idee was is mij nog steeds een raadsel.
En dat neem ik niet de boeren kwalijk, want dit soort trajecten zijn vaak stroperig en lastig te volgen, maar wel hun adviseurs/landbouworganisaties die gewoon echt beter hadden moeten weten.