DuoPenotti schreef:Ach welnee
Alsof vroegah B12 er in zat terwijl er dan niet gemest werd, nu ineens niet omdat de mest verkeerd is.
Gewoon durven toegeven, we hebben dierlijke producten nodig.
Nee geen kilo's zowat op een dag, wel grammen.
Wil je dat niet, ook prima, maar zwam dan niet van alles er omheen
De mens was vroeger een jager dat is niet voor niets zo. Anders aten we wel als een koe.
Hoe denk je dat planteneters aan hun B12 komen?
Paarden kunnen ook een B12 tekort krijgen bijvoorbeeld.
Alle planteneters krijgen die B12 gewoon binnen via gras en andere planten die gemest zijn of waar poep van wilde dieren bij heeft gelegen. En dat geldt ook voor mensen die plantaardig willen/moeten eten.
Zoals ik eerder al zei; die culturen die helemaal geen dierlijke producten eten zijn ook prima gezond. Dus nee, we hebben zeker geen vlees nodig, en zelfs geen supplementen als de aarde verder gezond zou zijn en we meer aan kringlooplandbouw zouden doen.

Daar zou wat mij betreft wel wat meer onderzoek naar gedaan mogen worden. Vooral die mensen die hun leven lang nooit dierlijke producten eten en toch ruim voldoende B12 in hun bloed hebben vind ik interessant. Want die kunnen het óf uit hun eigen darmen opnemen zodra het daar wordt aangemaakt, óf kunnen toch voldoende uit planten opnemen, en wat heeft zo’n plant dan nodig om genoeg voeding te kunnen opnemen. Super interessant, maar er wordt helaas te veel gekeken naar kwantiteit in plaats van kwaliteit als het gaat om de landbouw. Ik ben ook elke keer weer verbaasd als ik groente uit de supermarkt vergelijk met die uit de moestuin, dat is zo’n groot verschil!
Dit is vast veel gevaarlijker dan die zware metalen die in vis zitten. Om nog maar te zwijgen over wat ik allemaal moest toevoegen aan tofu om het naar chorizo te laten smakenn, al die gemalen kruiden en specerijen, brrrrrr.
) en dat doe ik ook echt zo snel en zo netjes mogelijk, want nee ik geloof niet dat ze geen pijn voelen.

