
En vanavond gaan er gewoon pp 2 speklappen de pan in, ik vind het heerlijk. Wij eten dagelijks vlees/vis/kip en ga dat niet laten door zo'n stom vaag onderbouwd artikel.
Zoals al eerder benoemd kan ook ik de exacte onderzoeken niet terug vinden.
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Annem84 schreef:Ik leef gezond, sport regelmatig, heb nooit gerookt drink weinig en toch kreeg ik vorig jaar op mijn 29e borstkanker.
Mijn kanker voede zich op mijn eigen hormonen, progesteron en oestrogeen..
Dus tsja, je kan overal rekening mee houden en dan kan het nog. Ik denk dat we vooral moeten leven en moeten genieten van het hier en nu. Risico's loop je overal in het leven , geniet maar gewoon van het moment!
Spruitjee schreef:Gohya, dat was geen slager maar een restaurant die paardenbiefstuk als koeienbiefstuk verkocht. Toch weer iets andersdie eigenaar wist natuurlijk dat paard goedkoper is dan koe en loog erover
kohtje schreef:Wat noem jij vroeger? Mijn ouder aten elke dag vlees van kinds af aan.
MariekeB schreef:Verbaasd over de reacties hier. Natuurlijk loop je risico's, maar je gaat toch ook niet vrijwillig midden op de snelweg wandelen. Daar waar risico's eenvoudig te vermijden zijn doe je dat toch.
Dat betekent niet dat je nooit ziek wordt, maar het betekent wel dat er 50.000 mensen zijn die niet zullen sterven aan kanker.
Het gaat hier niet eens om het vlees ( en ik ben vega) maar om het bewerkte. Zoals je vandaag ook op Nu.nl kan lezen Producten die als vlees verkocht worden maar amper vlees bevatten.
separatorvlees, vol met allerlei stoffen om de houdbaarheid te verbeteren, aan elkaar geplakt met lijmstoffen etc etc etc.
8nnemiek schreef:Tuurlijk kun je het ook krijgen als je heel gezond eet en leeft, maar dat is voor mij persoonlijk geen reden om dan maar heel ongezond te gaan leven. Hoe lager het risico, hoe beter.
Wel erg zeg, dat je toch kanker kreeg! Ik hoop dat je weer helemaal genezen bent. Heeft die kanker je leefwijze beïnvloed? Blijf je toch gezond eten, of heb je nu echt zoiets van, het boeit niet meer, ik ga lekker vet en zoet en ongezond eten vanaf nu?
8nnemiek schreef:Mijn opa at vroeger alleen op zondag vlees. Dat was toen normaal. Destijds had men een varken en wat kippen, en een koe voor de melk, en daar leefde een groot gezin een heel jaar van. Pas na de tweede wereldoorlog, na de crisis, begon men meer vlees te eten.
8nnemiek schreef:Dat lees ik heel vaak. 'Alles is tegenwoordig ongezond, en dus blijf ik net zo veel vlees eten', maar ik vraag me wel af, als je zo denkt, denk je zo dan ook over sigaretten roken, en asbest verwerken, straling, alcohol, E-nummers, GGO's..?
8nnemiek schreef:Dat lees ik heel vaak. 'Alles is tegenwoordig ongezond, en dus blijf ik net zo veel vlees eten', maar ik vraag me wel af, als je zo denkt, denk je zo dan ook over sigaretten roken, en asbest verwerken, straling, alcohol, E-nummers, GGO's..?
kohtje schreef:http://www.ingevanhaselen.nl/voeding/zi ... rs-gezond/ in vleesvervangers zitten ook foute stoffen.
Het is allemaal keuzes maken.
vibabu schreef:E nummers, toevallig laatst nog met m'n moeder over gehad die alles weet van chemie en celopbouw. Allemaal zwaar overtrokken en verzonnen door mensen die niet gestudeerd hebben, tenzij je een studie marketing oid heb gedaan. Er zijn namelijk zelfs "e-nummers" die als gevaarlijk bestempeld worden die je lichaam zelf ook aanmaakt. Je lichaam is immers een grote chemische fabriek. Maar dat is weer een andere discussie.
Ik las ook een stuk van de enige Nederlandse onderzoeker die mee heeft gedaan aan het onderzoek. En daar werd ook gewoon gezegd dat vlees eten geen kwaad kan en zoals de media zeggen de vergelijking met asbest en roken zwaar overdreven en onzin is.
kaatje888 schreef:Wel makkelijk praten : ach we gaan allemaal een keer dood.
Totdat je zelf echt ziek wordt, dan denk je er wel anders over.