Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Polar schreef:Ik weet niet of je mij bedoelt, maar ik heb al een aantal geprobeerd en dat was geen succes.
Daarnaast zit in het grootste deel helaas Soja, wat ik niet kan eten.
Dus ik ben erg benieuwd naar de kip van de Lidl en of die voor mij 'veilig' is om te proberen.
Sheran schreef:Iedereeen zo zijn eigen smaak - even meerdere proberen om te kijken om te kijken wat je smaak is. Of dat je het helemaal niet lekker vuist, dat kan ook. Dan vervang je het gewoon door wat anders. De meeste vleesvervangers smaken niet naar vlees en dat vind ik echt helemaal prima. De vegetarische slager heeft wel een paar goede in het assortiment vind ik, maar gewoon een kwestie van uitproberen.
8nnemiek schreef:Oja, beyond meat! Daar heb ik ooit iets van geprobeerd, die was ook goed.Vleesvervangers zijn niet ‘ultrabewerkt’, en er zitten meestal minder E-nummers in dan bewerkt vlees als boterhamworst enzo.
Neem seitan als voorbeeld; dat kun je zelfs thuis maken, van bloem, met kruiden en sojasaus naar smaak.
Als het echt naar vlees moet smaken dan zou ik de vleesvervangers van de vegetarische slager proberen. Hun gehaktbal heeft bv een gehaktballenwedstrijd gewonnen tussen de vleesballen. Of Beyond meat, dat vind ik zo sterk naar vlees ruiken en smaken dat ik het echt niet lekker vindtMaar als je daar van houdt is dat wellicht een goede vervanger.
Eten weggooien omdat het ‘goor’ zou zijn, terwijl je met een lekkere saus niks ervan proeft, dat vind ik gewoon verwend.
Ik heb zo vaak nieuwe recepten of groenten die flink tegen vallen.. Geen haar op mijn hoofd die denkt aan weggooien
germie schreef:Sheran schreef:Iedereeen zo zijn eigen smaak - even meerdere proberen om te kijken om te kijken wat je smaak is. Of dat je het helemaal niet lekker vuist, dat kan ook. Dan vervang je het gewoon door wat anders. De meeste vleesvervangers smaken niet naar vlees en dat vind ik echt helemaal prima. De vegetarische slager heeft wel een paar goede in het assortiment vind ik, maar gewoon een kwestie van uitproberen.
Maar dan hoef ik het niet. Ik vind vleessmaak belangrijk, we zijn tenslotte omnivoren. Ik vind een keer geen vlees niet erg, maar nu ik dus eens wat probeer, dan is het meteen goor. En daarmee niet duurzaam, want heb het weg moeten gooien. Is nog ultrabewerkt ook.
Gewoon vlees eten is prima en duurzaam denk ik dan.
Ik heb nu nog vivera schnitzels liggen. Als die ook smerig zijn, dan geen nepvlees meer voor mij. Het moet wel lekker zijn.
CairnTerrier schreef:Oke, ik zal binnenkort naar een Lidl in de buurt gaan, kijken of de ingrediënten in mijn dieet passen en of ze het hier überhaupt hebben.Polar schreef:Welk merk van de Lidl? Zou iemand een foto kunnen maken/vinden?
Het is niet te missen. Ze hebben een schap vol (tenminste hier in de buurt) in de koeling.
Polar schreef:Netjes! Mij lijkt wecken ook wel interessant, maar ik weet niet of we daar ooit de tijd voor kunnen vinden.
Ik heb ook gelezen dat je dood kunt gaan als je iets eet dat verkeerd geweckt is, klopt dat?
Ik vind het wel echt heel knap als mensen dit zo kunnen, helemaal als het uit eigen tuin is!