gebeurt dit ook zo in nederland?
wil dan niet weten wat er met Cairo (vzpaardje) gebeurd is...

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Daphnezz schreef:Ik ben zelf joods, en ben VOOR ritueel slachten.
Zoals die jongen vertelde is dit niet wat g'd bedoelt met Kosjer... Het dier moet met respect behandeld worden wat in deze beelden niet gebeurd. Hij wil dus duidelijk maken, dat wat kosjer genoemd word, in werkelijk ondanks dat het wel volgens de basis regels gedaan word, NIET kosjer is. Dit is dus geen ware ritueele slachting, dit is bio industrie!
Tyron schreef:Vind al deze reacties zoooo overdreven. Ja, het filmpje is misselijkmakend, maar weer een reden voor iedereen om tegen het moslim geloof aan te schoppen!! Niet overal gaat het op deze manier!!
MisMartine schreef:Ik ben niet voor, ik ben niet tegen.
Ik accepteer het maar. Het is een ritueel van mensen, dat moet geaccepteert worden. Je kunt niet zomaar even een ritueel afschrijven omdat het "zielig" is. Men moet het maar accepteren..
MisMartine schreef:Ik ben niet voor, ik ben niet tegen.
Ik accepteer het maar. Het is een ritueel van mensen, dat moet geaccepteert worden. Je kunt niet zomaar even een ritueel afschrijven omdat het "zielig" is. Men moet het maar accepteren..
Lovely1 schreef:MisMartine schreef:Ik ben niet voor, ik ben niet tegen.
Ik accepteer het maar. Het is een ritueel van mensen, dat moet geaccepteert worden. Je kunt niet zomaar even een ritueel afschrijven omdat het "zielig" is. Men moet het maar accepteren..
Echt een rare reactie... dus als mensen hier ritueel kinderen vermoorden (wat ook gebeurd) om geloofsredenen mag dat ook... beetje rare filosofie hou je erop na![]()
Voor degene die zeggen je eet 's avonds wel een stukje vlees enz.. ik ben vegatariër al heeeeeeeeeeel veel jaartjes
Citaat:Wat je op sites van wakker dier ens ziet is zieltjes trekken en dat gaat niet met de beelden als het gewoon gaat.
Dat gaat met beelden die ver van de gewone werkelijkheid staan.
Zo simpel werkt het
En geloof je dat ben je gewoon enorm naief (en die mensen zoeken ze bij wakker dier) en word het eens tijd dat je eigenhandig gaat kijken....
hafgirl15 schreef:misschien een stomme vraag,maar wat trekken ze er na het doorsnijden van de kelen er dan uit? En hoe kan het dat ze hierna nog leven?
Citaat:Wat maakt mij het uit of je vegatarier bent of niet? Als mensen ritueel kinderen vermoorden moeten ze dat gewoon blijven doen. Het zijn rituelen. Mensen geloven daarin daarom doen zij dat.
MisMartine schreef:Wat maakt mij het uit of je vegatarier bent of niet? Als mensen ritueel kinderen vermoorden moeten ze dat gewoon blijven doen. Het zijn rituelen. Mensen geloven daarin daarom doen zij dat.
Mis heel bot van me, maar wat wil je er aan doen?
Tinky12 schreef:Hallo Daphnezz,
Fijn dat er ook iemand reageerd die wel voor is maar op de "juiste" manier.
Je bent Joods en ik neem aan dat je ook volledig koshjer eet.Hoe hoort het volgens jou te gaan??
Bij een schaap kan ik mij nog wel wat voorstellen omdat ze niet zo groot zijn...maar een koe...hoe lang mag het duren voordat zo'n dier dood(gebloed) is??
Ik neem aan dat als iemand het doet die echt weet hoe het moet,het dier ook snel kan doden.Helaas kon je op het filmpje zien wat er gebeurd als je 18.000 dieren per week moet slachten.Er is dan geen tijd meer om het netjes te doen wan t de teller tikt door.Op zo'n moment word een persoon ook compleet gevoelloos en verliest het doel uit ogen.(Tenminste...dat is wat ik denk,zonder het goed te praten...want het is niet goed te praten).
Het slachthuis in Nijkerk is een klein slachthuis waarbij er niet veel dieren op een dag gedood worden,op deze manier kun je dus meer aandacht aan elk dier geven waardoor de kans op fouten en wantoestanden kleiner worden.
Kun jij ons misschien uitleggen waarom zo'n dier geen pin mag hebben voor het uiteindelijke slachten??
Citaat:Kosher slaughtering
The mammals and birds that may be eaten must be slaughtered in accordance with Jewish law. (Deut. 12:21). We may not eat animals that died of natural causes (Deut. 14:21) or that were killed by other animals. In addition, the animal must have no disease or flaws in the organs at the time of slaughter. These restrictions do not apply to fish; only to the flocks and herds (Num. 11:22).
Ritual slaughter is known as shechitah, and the person who performs the slaughter is called a shochet, both from the Hebrew root Shin-Chet-Tav, meaning to destroy or kill. The method of slaughter is a quick, deep stroke across the throat with a perfectly sharp blade with no nicks or unevenness. This method is painless, causes unconsciousness within two seconds, and is widely recognized as the most humane method of slaughter possible.
Another advantage of shechitah is that ensures rapid, complete draining of the blood, which is also necessary to render the meat kosher.
The shochet is not simply a butcher; he must be a pious man, well-trained in Jewish law, particularly as it relates to kashrut. In smaller, more remote communities, the rabbi and the shochet were often the same person.
Draining of Blood
The Torah prohibits consumption of blood. Lev. 7:26-27; Lev. 17:10-14. This is the only dietary law that has a reason specified in Torah: we do not eat blood because the life of the animal (literally, the soul of the animal) is contained in the blood. This applies only to the blood of birds and mammals, not to fish blood. Thus, it is necessary to remove all blood from the flesh of kosher animals.
The first step in this process occurs at the time of slaughter. As discussed above, shechitah allows for rapid draining of most of the blood.
The remaining blood must be removed, either by broiling or soaking and salting. Liver may only be kashered by the broiling method, because it has so much blood in it and such complex blood vessels. This final process must be completed within 72 hours after slaughter, and before the meat is frozen or ground. Most butchers and all frozen food vendors take care of the soaking and salting for you, but you should always check this when you are buying someplace you are unfamiliar with.
An egg that contains a blood spot may not be eaten. This isn't very common, but I find them once in a while. It is a good idea to break an egg into a glass and check it before you put it into a heated pan, because if you put a blood-stained egg into a heated pan, the pan becomes non-kosher.
MisMartine schreef:
Daphnezz schreef:Omdat g'd dat zo niet in het boek heeft gescheven...
griebels schreef:Daphnezz schreef:Omdat g'd dat zo niet in het boek heeft gescheven...
wat heeft hij dan wel in de boeken geschreven??
En bedoel je met g'd misschien god? (even voor de duidelijkheid want ik ken hem niet)
Daphnezz schreef:.
Dat bedoel ik idd met G'd...