Berdien schreef:Tjee wat een massale hypocrisie hier zeg! Omdat het de stempel halal heeft is het direct des duivels, het is slecht en OH WEE als het ook nog eens in de kantine ligt.
Maar dat het elektrocuteren van kippen en varkens vaker mis gaat dan je wilt denken (met alle gevolgen van dien) en we over het algemeen alleen de misstanden van het halal-slachten te zien krijgen stappen we voor het gemak maar over heen.
En oh ja, we hebben het alleen over de manier van slachten. Want dát is belangrijk. Dat een dier zijn (gelukkig vaak korte) leventje op een walgelijke manier gehouden wordt tellen we niet mee. Want het gaat om de manier van slachten. Die één? twee? minuten staan immers niet in verhouding met een leven lang lijden.
Nog één ding. Bij een goede halssnede is een dier net zo dood als bij een pin, de druk valt namelijk van de hersens af. Dat het dier nog stuipt staat daar verder los van, een dier wat geschoten is kan ook nog een tijd door stuipen. Om het over de lopende kippen zonder kop maar niet te hebben. Natuurlijk valt of staat alles met de slachter zelf. Maar om nou alleen maar naar de halalslachter te wijzen en alle misstanden in de 'gewone' slachthuizen voor het gemak maar te vergeten...
Ik kan er écht niet bij. We vallen allemaal massaal over het één en vergeten voor het gemak maar al dat andere leed dat bij de vleesconsumptie komt kijken?
Precies!