1Boefje schreef:vleeseters die beginnen over hun lekkere biefstukje (alsof ze me daar mee om zouden kunnen pratenAls je vlees wilt eten van dieren die het goed hebben gehad kan je eigenlijk het beste wild pakken. Geschoten vlees. Niet opgejaagd, niet opgesloten. Maar het idee van jagers vind ik walgelijk.
) zijn vaak volledig geshockeerd als ik verkondig dat als ik ooit nog vlees eet, het een stukje ree of haas zal zijn dat ik zelf geschoten en gesneden heb
Dat komt veel mensen te dicht bij. Ze willen wel als een oermens vlees weten, want we hebben immers ook scherpe hoektanden, maar als een oermens zelf verantwoordelijkheid nemen vooral een stukje vlees is een stap te ver. Het moet klinisch en fabrieksmatig verpakt zijn en men verteld liefelijk tegen de kinderen dat ze lekker hun stukje "vleesje" moeten opeten.... Alsof er iets schattig is aan het stuk varkenlijk dat er op het bord ligt.
, we hébben geen scherpe hoektanden!
bovendien hoeft een melkkoe maar 1x of 2x een kalf te krijgen zolang ze gemolken blijven worden, komt er gewoon melk uit
Enige buiten wat die dieren zien is als de staldeuren open staan. Boer is er zelf heel simpel in, koeien op stal en land gebruiken voor mais/kuilvoer levert meer geld op, het voordroog wat hij van het land haalt wordt voor veel geld doorverkocht. Tja...