Citaat:
Fitch schreef:
Het verdoven van het dier (bij kippen wel veel vaker dan bij andere dieren) mislukt gemiddeld 1/3e van de tijd, waardoor dieren spartelend in de lucht hangen. Bij kippen gaan ze vervolgens levend door kokend water, spartelende koeien, varkens en paarden die al hangen wordt fijn de ruggengraat doorgesneden zodat ze niet zo spartelen. Zijn helaas nog wel bij bewustzijn...
Ik weet niet in welk land jij woont, maar het zal vast niet in NL zijn. Anders heb je blijkbaar geen idee van hoe het slachten hier gebeurd
In Belgïe zal het ook niet zijn.
Halal slachten ben ik ook geen voorstander van. Het duurt echt langer dan bij gewoon slachten en het dier stikt eerst nog voordat het volledig uitgebloed is.
Bij schapen valt de druk idd gelijk weg op de hersenen waardoor ze het niet bewust meemaken. Onderzoek heeft laatst uitgewezen dat dit bij koeien waarschijnlijk niet zo is omdat runderen ook nog een bloedvat dorsaal in de nek hebben dat naar de hersenen loopt en niet doorgesneden kan worden (tenzij het dier met 1 haal volledig onthoofd wordt). Koeien zouden dus wel bij bewustzijn blijven tijdens het stikken/doodbloeden, in tegenstelling tot schapen.
Met 1 welgemikte slag van een pin is het dier onmiddelijk volledig bewusteloos. Het kan idd gebeuren dat er eens misgeschoten wordt, maar hier wordt weldegelijk op gecontroleerd.