8nnemiek schreef:Hebben jullie Forks over Knives en Sick, Fat and nearly Dead inmiddels al gekeken?
Tuurlijk is gezond eten geen garantie dat je nooit kanker krijgt. Dat beweert ook niemand. Alleen dat de kans een heel stuk lager is.
Citaat:En daarom sterven meer dan 100 mensen per dag in nederland aan hart en vaatziekten.. Dat komt echt alleen door ons dieet.. En kanker ook voor een groot deel en dat is doodsoorzaak nummer 1 in westerse landen..
nou ja, van hart en vaatziekten zeg je het wel.. En van kanker het grootste deel van de kankerpatienten zeg je het ook..
sommigen soorten voedsel verlagen de kans op hart en bloedvaten, sommigen verhogen het..
overigens kunnen bepaalde groenten in overmaat ook behoorlijke problemen geven. Mensen genoeg die behoorlijk reageren op zaken uit de nachtschade familie.. niet goed over aardappels kunnen omdat ze gewrichtsklachten krijgen.. van paprika en tomaat direct buikpijn krijgen.. de nachtschade kent stoffen die giftig zijn, de meesten krijgen hier pas last van in grote hoeveelheden, anderen al bij hele kleine beetjes.
En zijn we ineens nitraathoudende groenten vergeten. Nitraat op zich niet giftig, maar kan worden omgezet in nitriet in ons lichaam, wat in bepaalde omstandigheden weer kan omgezet worden in kankerverwekkende nitrosamines..
Waarom is vega dan wel goed, maar vergeten we voor het gemak dat overdaad zeker kan schaden, met name in nachtschades en nitraatrijke groenten..
maar vlees mag compleet niet, terwijl ook daarvoor geldt, overmaat schaad, met name wanneer het verwerkt vlees betreft..
maar wat dan over verwerkte groenten? want ook daarin zit rotzooi die kankerverwekkend is.. immers bij vlees ging het voornamelijk om de verwerking en toevoegingen. idem gebeurd met groenten ook. Maar dan ineens valt dat wel onder gezonde voeding? puur omdat het geen vlees is?