claud1 schreef:als we niet oppassen kunnen we alleen nog maar importeren.
Ik zie daar het probleem niet van. Zeker van buiten europa zouden ze dat wel willen. Is voor de consument nog een stuk goedkoper ook...
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
claud1 schreef:als we niet oppassen kunnen we alleen nog maar importeren.
Wendy schreef:Net alsof het in NL zo goed met dierenwelzijn gesteld is? Of voedselveiligheid? De regels zijn er, maar niemand kan ook van Nederlands vlees bijvoorbeeld nagaan waar het precies vandaan komt. Dus of het allemaal nageleefd wordt is de vraag.
Let's face it: de sector heeft gewoon geen bestaansrecht meer hier. De productie kan de concurrentie van over de grens niet aan en wordt kunstmatig in stand gehouden. Iedereen klaagt dat NL zo vol is, maar dat gevoel en beeld wordt vooral veroorzaakt door een oneerlijke verdeling van de ruimte. Dus grond is duur en dat is een van de oorzaken van de stijgende kosten.
En de consument: die betaalt dubbel: voor het product en voor de subsidies.
runningkawa schreef:Het heeft wel bestaanrecht...het word alleen kapot gemaakt...dat is wat anders.
En ook al is de grond al in bezit redden boeren en tuinders het niet...
Door bijv de hoge gas prijs...
Daar waar ze in een warm land geen last van hebben...
tienus63 schreef:Dat is kul!
Bij de zelfslachtende slager staat het bedrijf met naam en toenaam genoemd plus het diernummer wordt genoemd, de herkomst is dus duidelijk!!
Wendy schreef:Net alsof het in NL zo goed met dierenwelzijn gesteld is? Of voedselveiligheid? De regels zijn er, maar niemand kan ook van Nederlands vlees bijvoorbeeld nagaan waar het precies vandaan komt. Dus of het allemaal nageleefd wordt is de vraag.
Let's face it: de sector heeft gewoon geen bestaansrecht meer hier. De productie kan de concurrentie van over de grens niet aan en wordt kunstmatig in stand gehouden. Iedereen klaagt dat NL zo vol is, maar dat gevoel en beeld wordt vooral veroorzaakt door een oneerlijke verdeling van de ruimte. Dus grond is duur en dat is een van de oorzaken van de stijgende kosten.
En de consument: die betaalt dubbel: voor het product en voor de subsidies.
Citaat:en dan mijn laatste vraag; hoe kwetsbaar ben je als land als je qua voedselproduktie geheel afhankelijk bent van een ander land