Moderators: Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Essie73, Polly, Firelight, Muiz, NadjaNadja
GabberGill schreef:Vreselijk, maar waar!
Voordat dit ophoud moet iedereen zijn handen in 1 steken.
Slachten en vlees eten echt prima, maar hoe ze dit doen vind ik om te janken
Pantykous schreef:De stoeterijen verantwoordelijk maken voor het volgen van hun eigen dieren. Die brandmerken zijn makkelijk genoeg te volgen. Daarnaast kost dat geld en is er dan minder over om nog meer dieren te fokken.
Elisa2 schreef:Ik vind dat we er ook niet in moeten doorslaan en moeten eisen van stoeterijen dat ze alles tot in den treure zelf in leven moeten houden, want dat is ten eerste niet realistisch, en ten tweede verwachten we dat ook niet van stoeterijen die andere rassen fokken. Wat ik wel vind, en dat is waar ze wat mij betreft hun verantwoordelijkheid in kunnen nemen samen met trainers en racing owners, is om door hen gefokte paarden te herscholen en te voorzien van een nieuwe eigenaar als de racing owners besluiten om het dier niet zelf aan te willen houden als retiree, sportpaard, of fokdier. Er zijn al dergelijke initiatieven overigens. Godolphin herschoolt hun paarden bijvoorbeeld, en Edinburgh Park betaalt een gegarandeerde 1000 AUD voor paarden met hun brandmerk om ze een pensioen te geven, maar het initiatief daarvoor ligt bij de eigenaar, en dat is wat mij betreft prima. Besluit een post-racing eigenaar zo’n dier toch te laten slachten, dan hoort dat imo niet meer op het bordje van de fokker als er een dergelijk aanbod op tafel ligt.Pantykous schreef:De stoeterijen verantwoordelijk maken voor het volgen van hun eigen dieren. Die brandmerken zijn makkelijk genoeg te volgen. Daarnaast kost dat geld en is er dan minder over om nog meer dieren te fokken.
Dit vind ik ook een hele goede, alleen..wat doe je met verkocht= verkocht?
Slachten zal inderdaad altijd wel blijven, maar de manier waar op..en de levenskwaliteit van de dieren dat zou toch veel beter moeten kunnen.
En het slechte van gezonde en jonge dieren stuit gevoelsmatig toch op veel weerstand bij mij, zeker bij de paarden. (hypocriet, ja ik weet het)
wortel115 schreef:Wat jammer ook is dat als een renpaard retires zo vaak verkocht worden als beginners paard en daar gaat het natuurlijk al mis. Deze paarden zijn absoluut niet voor beginners en moeten hertraind worden. Ook verkijken mensen zich vaak op de hoeveelheid eten zon renpaard nodig heeft vooral in het eerste jaar na retirement. Jammer want die dieren kunnen na training prima nog als recreatie of zelfs spring/dressuur of eventing paard gebruikt worden.
Wel vind ik dit echt afschuwelijk als een dier dan toch geslacht moet worden kan dat ook op een andere manier.
Elisa2 schreef:Olle schreef:Ik heb een mini-stukje gekeken en toen werd ik er zo verdrietig van dat ik het ook maar niet meer verder ga kijken.
Waarom zijn mensen soms echt barbaren
@Palmera; Ik geloof direct dat het bij meerdere slachthuizen gebeurd, maar ze zijn echt niet allemaal slecht. Ik heb ze gezien waar de paarden gezellig om zich heen keken, nog een aai en knuffel kregen alvorens de kogel werd geschoten.
Wat mij betreft mag er fundumentaal iets veranderen betreffende consumptie van vlees en dus ook gigantisch qua prijs omhoog, zodat ook de vraag minder wordt en alleen de "diervriendelijke" slachthuizen mogen blijven slachten van dieren.
Ben ik het helemaal mee eens, maak vlees maar zo duur mogelijk.
1x een stukje vlees in de week eten is genoeg voor een mens.
MarjanB schreef:Afschuwelijk! Vind het echt niet kunnen..
Echter lees ik hier weer dat er mensen zijn die gelijk zo’n bericht aangrijpen om meteen de hele Nederlandse sector er onder te scharen... Deze mensen zijn kennelijk nog nooit in een slachterij geweest. Stress bij een dier geeft taai vlees dus slachterijen zullen er alles aan doen om de dieren rustig naar het einde te krijgen.
Ik ben zelf bij meerdere slachthuizen binnen geweest en heb alle handelingen gezien. Van doden tot uitbenen. En ik heb nergens gezien dat dieren mishandeld werden. Vaak gaan ze met een groepje een smalle oplopende gang in en dan een box in (koeien) en daar worden ze geschoten en gelijk de halsslagader doorgesneden. Zodra dat karkas weg is staat de volgende er al weer rustig in, ze krijgen geen tijd om na te denken zeg maar en ze zijn al dood.
Voor mij een reden om alleen vlees uit NL te willen eten.
NenaC schreef:de hele essentie van het bericht zijn ook niet de (mis) handelingen op de slachthuizen van de renpaarden, maar het feit dat er überhaupt renpaarden bij de slacht eindigen. de branche vereniging heeft afgesproken dat zij ervoor zorgen dat er voor alle renpaarden een goed pensioen (toekomst) is na het koersen, en dat dat niet nageleefd wordt. dus de 1% van de dieren waarvan zij aangeven dat bij de slacht eindigt, is in werkelijkheid vele malen hoger. en dat is waar in essentie de documentaire overgaat.
Nu kun je naar aanleiding van deze documentaire niet 1-1 kopiëren naar de situatie in Nederland, want zoals de dieren daar staan in de documentaire heb ik ze hier nog nooit gezien.
MarjanB schreef:Afschuwelijk! Vind het echt niet kunnen..
Echter lees ik hier weer dat er mensen zijn die gelijk zo’n bericht aangrijpen om meteen de hele Nederlandse sector er onder te scharen... Deze mensen zijn kennelijk nog nooit in een slachterij geweest. Stress bij een dier geeft taai vlees dus slachterijen zullen er alles aan doen om de dieren rustig naar het einde te krijgen.
Ik ben zelf bij meerdere slachthuizen binnen geweest en heb alle handelingen gezien. Van doden tot uitbenen. En ik heb nergens gezien dat dieren mishandeld werden. Vaak gaan ze met een groepje een smalle oplopende gang in en dan een box in (koeien) en daar worden ze geschoten en gelijk de halsslagader doorgesneden. Zodra dat karkas weg is staat de volgende er al weer rustig in, ze krijgen geen tijd om na te denken zeg maar en ze zijn al dood.
Voor mij een reden om alleen vlees uit NL te willen eten.
bigone schreef:wortel115 schreef:Wat jammer ook is dat als een renpaard retires zo vaak verkocht worden als beginners paard en daar gaat het natuurlijk al mis. Deze paarden zijn absoluut niet voor beginners en moeten hertraind worden. Ook verkijken mensen zich vaak op de hoeveelheid eten zon renpaard nodig heeft vooral in het eerste jaar na retirement. Jammer want die dieren kunnen na training prima nog als recreatie of zelfs spring/dressuur of eventing paard gebruikt worden.
Wel vind ik dit echt afschuwelijk als een dier dan toch geslacht moet worden kan dat ook op een andere manier.
Word op deze video in Australie ook gereageerd met afschuw??
wortel115 schreef:Wat jammer ook is dat als een renpaard retires zo vaak verkocht worden als beginners paard en daar gaat het natuurlijk al mis. Deze paarden zijn absoluut niet voor beginners en moeten hertraind worden. Ook verkijken mensen zich vaak op de hoeveelheid eten zon renpaard nodig heeft vooral in het eerste jaar na retirement. Jammer want die dieren kunnen na training prima nog als recreatie of zelfs spring/dressuur of eventing paard gebruikt worden.
Wel vind ik dit echt afschuwelijk als een dier dan toch geslacht moet worden kan dat ook op een andere manier.
NenaC schreef:de hele essentie van het bericht zijn ook niet de (mis) handelingen op de slachthuizen van de renpaarden, maar het feit dat er überhaupt renpaarden bij de slacht eindigen. de branche vereniging heeft afgesproken dat zij ervoor zorgen dat er voor alle renpaarden een goed pensioen (toekomst) is na het koersen, en dat dat niet nageleefd wordt. dus de 1% van de dieren waarvan zij aangeven dat bij de slacht eindigt, is in werkelijkheid vele malen hoger. en dat is waar in essentie de documentaire overgaat.
Nu kun je naar aanleiding van deze documentaire niet 1-1 kopiëren naar de situatie in Nederland, want zoals de dieren daar staan in de documentaire heb ik ze hier nog nooit gezien.
tamary schreef:GabberGill schreef:Vreselijk, maar waar!
Voordat dit ophoud moet iedereen zijn handen in 1 steken.
Slachten en vlees eten echt prima, maar hoe ze dit doen vind ik om te janken
Dat er paarden naar de slacht gaan is realiteit en voor een aantal dieren ook de beste optie, maar dan moet de industrie de ballen hebben een eigen slachthuis op te zetten die deze dieren netjes slacht ipv niet willen accepteren dat er altijd dieren zullen zijn die geen geschikt huis kunnen vinden of waarvoor in leven blijven niet diervriendelijk meer is. Verbieden is ronduit domme manier om het probleem op te lossen.
DezeNaam schreef:Wat mij interessant lijkt is dat ze eens een onderzoek doen naar de mensen die werken in slachthuizen... Sommige lijken echt een groot gebrek aan empathie te hebben. Nu kan ik me voorstellen dat het werken in een slachthuis mensen ook kan veranderen. De omstandigheden lijken er daar in het algemeen niet al te best.
Het is ook de verantwoordelijkheid van de staat/de eigenaars van het slachthuis om ervoor te zorgen dat hun personeel een goede mentale gezondheid heeft. Op die manier kan je dit soort mishandelingen al voor een stuk voorkomen...
Ik schrok er trouwens wel van. Die paarden zijn ongelooflijk veel waard. Hoe komt het dat ze ineens voor praktisch niks de deur uitgaan? Zijn racepaarden op die leeftijd echt al stuk?
Jessica24 schreef:DezeNaam schreef:Wat mij interessant lijkt is dat ze eens een onderzoek doen naar de mensen die werken in slachthuizen... Sommige lijken echt een groot gebrek aan empathie te hebben. Nu kan ik me voorstellen dat het werken in een slachthuis mensen ook kan veranderen. De omstandigheden lijken er daar in het algemeen niet al te best.
Het is ook de verantwoordelijkheid van de staat/de eigenaars van het slachthuis om ervoor te zorgen dat hun personeel een goede mentale gezondheid heeft. Op die manier kan je dit soort mishandelingen al voor een stuk voorkomen...
Ik schrok er trouwens wel van. Die paarden zijn ongelooflijk veel waard. Hoe komt het dat ze ineens voor praktisch niks de deur uitgaan? Zijn racepaarden op die leeftijd echt al stuk?
Paarden zijn echt niet altijd kapot. Wel kost het tijd en geld om ze om te scholen. En daar gaat het helaas mis.