Jonge beesten blijven schattig maar je moet ze ooit ook weer kwijt. Waarom dan niet door een slager bij je thuis te laten komen? Diervriendlijker vlees bestaat niet. Nu ben ik sinds m'n 9e vegetarisch, (vanwege datzelfde plotselinge besef dat mijn oh-zo-lekkere hapje vlees ooit een aaibaar dier was wat meer mensen hier blijkbaar kennen
) en ik heb ook zo'n periode gehad dat ik weigerde om leer te gebruiken, maar ach dat is wel weer over. Zolang het leer en bont dat ik gebruik van slachtvee komt, wat in principe dus voor hun vlees geslacht is, heb ik er geen problemen mee.
Gelatine/stremsel ga ik niet moeilijk over doen. Als je gewoon met de rest van de mensheid mee eet ontkom je er niet aan om soms iets dierlijks binnen te krijgen, dus ik accepteer maar dat ik naar mijn principes leef en zo min mogelijk dierenleed veroorzaak.


) maar ik heb er verder niets op tegen en zou het vlees daarna ook gewoon opeten...
Ze fokken die kalfjes echt niet alleen omdat de koeien melk moeten geven