Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Balko schreef:Het zijn enkele gevallen waarbij het fout gaat.
Tegenover die ene slachterij die het niet netjes doet staan er een heleboel die het goed doen.
Dat hoor je dan alleen niet.
Neem als voorbeeld de paardensport. Een enkeling komt slecht in het nieuws en houd zich niet aan regels, daardoor hebben we nu roeptoeters die indoor Brabant af willen laten lassen.
We slaan door en vergeten de andere kant van goede paardenhouders en veehouderij.
Kritisch is goed maar geloof niet alles wat er langskomt. De tegenhangers brengen veel leugens de wereld in.
dorientjuh schreef:Voor de geïnteresseerden wellicht leuk om te lezen:
https://www.groene.nl/artikel/de-o-van- ... &fs=e&s=cl
fransje23 schreef:Balko schreef:Het zijn enkele gevallen waarbij het fout gaat.
Tegenover die ene slachterij die het niet netjes doet staan er een heleboel die het goed doen.
Dat hoor je dan alleen niet.
Neem als voorbeeld de paardensport. Een enkeling komt slecht in het nieuws en houd zich niet aan regels, daardoor hebben we nu roeptoeters die indoor Brabant af willen laten lassen.
We slaan door en vergeten de andere kant van goede paardenhouders en veehouderij.
Kritisch is goed maar geloof niet alles wat er langskomt. De tegenhangers brengen veel leugens de wereld in.
Die vlieger gaat niet helemaal op. Er zijn slechts enkele tientallen slachthuizen en bij meerdere zijn er meldingen van misstanden waarbij ook is vastgesteld dat er in de jaren erna weinig veranderd. NVWA worden ook bedreigd en melden lang niet alles.
Grote slachthuizen werken onder grote tijdsdruk wat niet meehelpt en hebben moeite personeel te vinden. Dat zal niet meehelpen in het geheel.
Balko schreef:Maar ik betwijfel of het geïmporteerde vlees uit diverse landen het beter heeft gehad. Ik denk dat die dieren het nog veel slechter getroffen hebben.
Zunzuncito schreef:Het is een utopie te denken dat alle Nederlandse veetelers het met, pak 'm beet, 50 extensief gehouden koeien gaan redden, zonder dat een kilo rundvlees 100+ euro per kg gaat kosten en melk wat: 6 euro/liter?
Wat voor alternatief heeft de overheid nu om aan de wetgeving te voldoen?
Balko schreef:Daarnaast vind ik dat van die bedreigingen altijd twijfelachtig. Zo makkelijk leugens de wereld in te helpen. Je durft wel te vertellen dat je bedreigd word maar je durft dan niet naar buiten te brengen om welke informatie dat dan is?????
Overal gebeurt wel wat, bij elke werkgever, niemand is volledig ‘schoon’.
Binnen winkels, binnen scholen, binnen elk bedrijf hoor je wel dingen die niet door de beugel kunnen.
Zunzuncito schreef:Knuppel in het hoenderhok: de boer in dat artikel doet voor stikstofuitstoot als basis hetzelfde als de Nederlandse overheid op het moment? De toverwoorden voor minder emissies uitstoten is; minder koeien in een gebied houden. De boer in het artikel doet het op bedrijfsniveau. De Nederlandse overheid wil hetzelfde bereiken, alleen gebeurt het daar door op regioniveau te kijken.
Het is een utopie te denken dat alle Nederlandse veetelers het met, pak 'm beet, 50 extensief gehouden koeien gaan redden, zonder dat een kilo rundvlees 100+ euro per kg gaat kosten en melk wat: 6 euro/liter?
Wat voor alternatief heeft de overheid nu om aan de wetgeving te voldoen?
fransje23 schreef:Balko schreef:Daarnaast vind ik dat van die bedreigingen altijd twijfelachtig. Zo makkelijk leugens de wereld in te helpen. Je durft wel te vertellen dat je bedreigd word maar je durft dan niet naar buiten te brengen om welke informatie dat dan is?????
Overal gebeurt wel wat, bij elke werkgever, niemand is volledig ‘schoon’.
Binnen winkels, binnen scholen, binnen elk bedrijf hoor je wel dingen die niet door de beugel kunnen.
Dit is de weg van de minste weerstand, het ligt aan het slachtoffer?
Als medewerkers van nvwa klagen zal dat niet zijn om leugens in de wereld te brengen. Het controleren van het slachtproces is hun broodwinning.
Zunzuncito schreef:Knuppel in het hoenderhok: de boer in dat artikel doet voor stikstofuitstoot als basis hetzelfde als de Nederlandse overheid op het moment? De toverwoorden voor minder emissies uitstoten is; minder koeien in een gebied houden. De boer in het artikel doet het op bedrijfsniveau. De Nederlandse overheid wil hetzelfde bereiken, alleen gebeurt het daar door op regioniveau te kijken.
Het is een utopie te denken dat alle Nederlandse veetelers het met, pak 'm beet, 50 extensief gehouden koeien gaan redden, zonder dat een kilo rundvlees 100+ euro per kg gaat kosten en melk wat: 6 euro/liter?
Wat voor alternatief heeft de overheid nu om aan de wetgeving te voldoen?
fransje23 schreef:Balko schreef:Maar wie zegt dat ze klagen over bedreigingen?
Ik ken er ook een paar, die heb ik er nooit over gehoord.
En dus bestaat het niet?
Helemaal met deze stelling eens; de overheid gaat door met de ingezette lijn van schaalvergroting, op alle vlakken.Citaat:Maar met deze plannen sneuvelen de kleinen en blijven de massa bestaan.
Zunzuncito schreef:@pantykous, ik spreek geregeld de veeteelt onderzoekers over die veelbelovende emissie reducerende innovaties. Ik zou er geen bitcoins in investeren, mocht je daar ooit rendement uit willen gaan halen. Waar je winst maakt op reductie van het ene stofje, komt het via een andere stof alsnog naar buiten; lood om oud ijzer.
Citaat:Waaruit maken jullie dat dan op?
Zunzuncito schreef:Citaat:Waaruit maken jullie dat dan op?
Omdat de overheid bedrijven wil sluiten, maar de bedrijven die over blijven, gaan door op de voet zoals het er nu aan toe gaat, en het motto van overleven daar is: groeien/groter dan je buren zijn. Er moet echt een structurele verandering komen en ik zie die (nog) niet komen. Nederland concurreert zichzelf van de internationale markt af. Ik zie De Markt aanpakken niet gebeuren onder de VVD.
Sizzle schreef:Zunzuncito en inderdaad ook de invoer van vlees door consumenten sterk gereguleerd is. Daarnaast is doorvoer van slachtvee ook niet toegestaan.
Op iedere menu kaart staat verplicht een declaratie van herkomst voor ieder soort vlees.
Ik ben er inmiddels helemaal aan gewend dat het een luxe product en zou niet meer terug willen naar wat anders.
Het is altijd wel grappig als er nieuwe expats zijn die eerst beledigt reageren als er een uitnodiging komt voor een bbq waar je je eigen vlees moet meenemen, totdat ze daadwerkelijk zelf vlees gaan kopen![]()
Ik vind het fascinerend hoe dan toch vaker mensen kiezen voor 1 kwalitatief stuk ipv een grote stapel worst en speklapjes.
Uiteraard zijn er ook veel mensen die al hun vlees uit Duitsland halen.
Janneke2 schreef:Ik denk dat heel veel 'innovaties' "meer van hetzelfde" zijn.
Veeteelt moet zo goedkoop en intensief mogelijk - 'en dat kan met DIT peperdure apparaat'.
Ik denk idd dat de prijs op de één of andere manier drastisch omhoog moet (1 euro per liter melk)
en dan extensiveren.
Kost vast een lieve duit, maar het wegzakken van de stad Gouda is ook een kostenpost.