Even kijken als je geen probleem hebt met plofkip

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Tiggs schreef:Als IK maar goedkoop kan eten.
Als IK m'n mening maar kan geven.
Ik zie een overeenkomst.
Citaat:Ik neem aan dat de bokkers die hier toegeven dat ze plofkip etc. eten, niet in andere topics reageren dat ze het zielig vinden als een paard 23 uur per dag op stal staat of een hond 8 uur per dag alleen thuis is?
Citaat:Hoezo? Jij zegt hier keihard 'het welzijn van die dieren interesseert me niet', hoe kan je dan in een ander topic wel iemand anders aanspreken op dierenwelzijn?
Dat is net zoiets als wanneer ik geen vrijwilligerswerk zou doen (doe ik overigens wel) en tegen jou zou zeggen dat je nog maar wat meer vrijwilligerswerk moet gaan doen.
ogidni schreef:Ik heb niet alle reacties gelezen want na 1 pagina gingen mijn haren al overeind staan. Wil ook niet alles goed praten van de supermarkten maar kom op mensen.........
Wij als klant bepalen het inkoop beleid van de supers. Als nu iedereen die nu commentaar heeft op de de "plofkip" van de supermarkten eens biologische/vrije uitloop kip (en ander vlees) koopt dan wordt het biologische vlees een stuk goedkoper en verdwijnt de "plofkip", heel simpel een kwestie van vraag en aanbod.
Ik eet zelf ook het goedkope vlees uit de supers. Alleen als het biologische vlees in de aanbieding is koop ik dat.
ogidni schreef:Tiggs schreef:Als IK maar goedkoop kan eten.
Als IK m'n mening maar kan geven.
Ik zie een overeenkomst.
Hoe bedoel je bevooroordeeldEn ja, ook ik mag mijn mening geven net als JIJ
:
Citaat:Ik neem aan dat de bokkers die hier toegeven dat ze plofkip etc. eten, niet in andere topics reageren dat ze het zielig vinden als een paard 23 uur per dag op stal staat of een hond 8 uur per dag alleen thuis is?
Waarvoor zou ik dat niet zielig vinden en andere mensen er niet op mogen wijzen dat ze dingen kunnen verbeteren???? Alleen maar omdat ik hier toegeef goedkoop vlees te eten (2 á 3 keer per week)zodat ik niet meer uitgeef als dat er binnenkomt?Citaat:Hoezo? Jij zegt hier keihard 'het welzijn van die dieren interesseert me niet', hoe kan je dan in een ander topic wel iemand anders aanspreken op dierenwelzijn?
Dat is net zoiets als wanneer ik geen vrijwilligerswerk zou doen (doe ik overigens wel) en tegen jou zou zeggen dat je nog maar wat meer vrijwilligerswerk moet gaan doen.
Ik kan toch niet vanachter een monitor bepalen of het dierenwelzijn wel in orde is. Dat kan alleen maar door het ter plekke te gaan bekijken.
Het vetgedrukte is wat jij er van maakt en niet wat er geschreven is.
yvje86 schreef:Wij kopen vlees van kippen die echt vrij rond hebben gelopen net als het rundvlees van een koe die bij een boer heeft gelopen.
En dat vlees is echt stukken lekkerder dan het vlees van de supermarkt, ook weten we wat er met het vlees gebeurd is qua hormonen en antibiotica ect.
Shadow0 schreef:Urielle schreef:Te goedkoop bestaat imo echt niet in deze crisistijden.
Te goedkoop = beneden de kostprijs / redelijke prijs.
En daar hebben we nogal wat van: te goedkoop omdat de prijzen gedrukt worden door kinderarbeid en uitbuiting (dat laatste bv ook dichter bij huis in distributiecentra), door schade aan het milieu niet mee te berekenen, door dierenleed dus, ook doordat grote concerns hun leveranciers dwingen beneden kostprijs te leveren waardoor bedrijfjes failliet gaan (met alle leed voor de betrokken gezinnen), etc.
't Is niet heel makkelijk om daar helemaal ethisch in te staan, maar als je daar helemaal niets van wilt zien en alleen maar naar je eigen voordeeltjes kijkt, dan is dat wel heel erg beperkt.
Tiggs schreef:Ik neem aan dat de bokkers die hier toegeven dat ze plofkip etc. eten, niet in andere topics reageren dat ze het zielig vinden als een paard 23 uur per dag op stal staat of een hond 8 uur per dag alleen thuis is?
Ik eet heel weinig vlees, een van de belangrijkste redenen daarvoor is het dierenwelzijn. Want als je alle berichten zo hoort is scharrel of biologisch ook niet zaligmakend. Anderzijds is het natuurlijk altijd beter dan vlees uit de bio-industrie en geeft het kopen van scharrrel of biologisch vlees hopelijk ook een teken af naar de producenten/supermarkten.
xFioon schreef:Dus jij staat te springen van geluk in de winkel als de koffie weer een euro is verhoogd en alles wat je nodig hebt niet in de aanbieding is? Jij koopt van alle producten die je nodig hebt de duurste die er te vinden is?
Jennyj01 schreef:ogidni schreef:Ik heb niet alle reacties gelezen want na 1 pagina gingen mijn haren al overeind staan. Wil ook niet alles goed praten van de supermarkten maar kom op mensen.........
Wij als klant bepalen het inkoop beleid van de supers. Als nu iedereen die nu commentaar heeft op de de "plofkip" van de supermarkten eens biologische/vrije uitloop kip (en ander vlees) koopt dan wordt het biologische vlees een stuk goedkoper en verdwijnt de "plofkip", heel simpel een kwestie van vraag en aanbod.
Ik eet zelf ook het goedkope vlees uit de supers. Alleen als het biologische vlees in de aanbieding is koop ik dat.
Ben het niet helemaal met je eens hoor. Als ik in de supermarkt kom dan zie ik 80% foute kip, 10% minder fout en 10% verantwoorde kip in het schap. En eigenlijk zou dat heel anders moeten zijn. De biologische kip op ooghoogte voor minstens 2/3 van het assortiment.
De psychologische manipulatie in de supermarkt is enorm.
xFioon schreef:Tiggs schreef:Ik neem aan dat de bokkers die hier toegeven dat ze plofkip etc. eten, niet in andere topics reageren dat ze het zielig vinden als een paard 23 uur per dag op stal staat of een hond 8 uur per dag alleen thuis is?
Ik eet heel weinig vlees, een van de belangrijkste redenen daarvoor is het dierenwelzijn. Want als je alle berichten zo hoort is scharrel of biologisch ook niet zaligmakend. Anderzijds is het natuurlijk altijd beter dan vlees uit de bio-industrie en geeft het kopen van scharrrel of biologisch vlees hopelijk ook een teken af naar de producenten/supermarkten.
Andersom zullen er hier ook mensen zijn die het hardste roepen dat plofkip echt niet kan en wél hun paard 23 uur per dag in een stal hebben staan of op manegepaarden rijden die dat doen.
Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dat zou ik kunnen doen door alleen maar bio-kip te eten. Maar dat doe ik door mijn eigen beesten het beste te geven, en daar geef ik dan liever meer geld aan uit dan de bio-kip, de plofkip blijft toch wel in de winkel en anders is hii voor niks geslacht, net als al dat vlees van paardenschandalen in rundvlees. Plak er een ander etiketje op en dan kan je het alsnog eten. Zonde dat dat weggaat.
Eleionomae schreef:Zolang de prijs van biologisch vlees zo hoog blijft, blijf ik de 'gewone' kip wel kopen, en met mij gok ik nog vele anderen, want niet iedereen heeft het maandelijks budget zo hoog om volledig biologisch te gaan eten![]()
Wendy schreef:Als ik deze discussie ook weer lees denk ik dat er gewoon nog een generatie overheen moet, voordat we hier in het westen écht beseffen dat we op te grote voet hebben geleefd, ten koste van:
- dieren
- mensen in andere delen van de wereld
- milieu.
Veel producten die wij gebruiken (voedsel, kleding) betalen we simpelweg te weinig voor. En dat praten we goed met argumenten als dat we elke dag vlees nodig hebben, dat we toch wel voor die gelegenheid nieuwe kleding nodig hebben, dat we dat vestje toch echt niet meer aan kunnen (ondanks dat het nog lang niet versleten is) omdat het niet meer in de mode is....
Ondanks de zogenaamde "crisis" is ons idee van wat de minimale levensstandaard zou moeten zijn, eigenlijk totaal onrealistisch. En dat blijkt ook wel doordat maar weinig mensen bereid zijn om een eerlijke prijs te betalen voor bijvoorbeeld voedsel.
Blijkbaar is de urgentie nog niet groot genoeg....
Wendy schreef:. En dat praten we goed met argumenten als dat we elke dag vlees nodig hebben, dat we toch wel voor die gelegenheid nieuwe kleding nodig hebben, dat we dat vestje toch echt niet meer aan kunnen (ondanks dat het nog lang niet versleten is) omdat het niet meer in de mode is....
MarisdB schreef:Dit is eigenlijk de kern van de discussie. Wij zijn er met z'n allen aan gewend geraakt dat voedsel in zo'n overvloed (en daarmee goedkoop) aanwezig is, dat we eisen zijn gaan stellen aan wat we eten.
De generatie van mijn ouders zegt in zo'n geval nog: "dan eet ik dus niet elke dag een stukje vlees"
De bio-industrie is ontstaan doordat er goedkoper geproduceerd moest worden. Bij biologische landbouw zijn de productiekosten hoger. Het lijkt me zinvol om te bekijken hoe je zo goedkoop mogelijk biologisch kunt produceren, maar er zal een ondergrens aan zitten. Biologische kip zal nooit zo goedkoop worden als bio-industrie kip. Het vereist ook een bepaalde omslag in de manier van denken van de consument.
Overigens zijn de plofkip-reclames van Wakker Dier zo gekleurd als wat, die organisatie moet je niet al te serieus nemen.
Wendy schreef:Als ik deze discussie ook weer lees denk ik dat er gewoon nog een generatie overheen moet, voordat we hier in het westen écht beseffen dat we op te grote voet hebben geleefd, ten koste van:
- dieren
- mensen in andere delen van de wereld
- milieu.
Veel producten die wij gebruiken (voedsel, kleding) betalen we simpelweg te weinig voor. En dat praten we goed met argumenten als dat we elke dag vlees nodig hebben, dat we toch wel voor die gelegenheid nieuwe kleding nodig hebben, dat we dat vestje toch echt niet meer aan kunnen (ondanks dat het nog lang niet versleten is) omdat het niet meer in de mode is....
Ondanks de zogenaamde "crisis" is ons idee van wat de minimale levensstandaard zou moeten zijn, eigenlijk totaal onrealistisch. En dat blijkt ook wel doordat maar weinig mensen bereid zijn om een eerlijke prijs te betalen voor bijvoorbeeld voedsel.
Blijkbaar is de urgentie nog niet groot genoeg....
Sabini schreef:MarisdB schreef:Ik mag toch hopen dat meer mensen hier niet elke dag vlees eten?De generatie van mijn ouders zegt in zo'n geval nog: "dan eet ik dus niet elke dag een stukje vlees"Of ben ik dan 'ouderwets'?
Sabini schreef:MarisdB schreef:Ik mag toch hopen dat meer mensen hier niet elke dag vlees eten?De generatie van mijn ouders zegt in zo'n geval nog: "dan eet ik dus niet elke dag een stukje vlees"Of ben ik dan 'ouderwets'?
vuurneon schreef:Overigens stammen mijn ouders uit de tijd dat veel huishoudens zelf dieren in de tuin hadden en die aanleverden bij de slager, dus vlees was kostbaar. Hoewel er elke dag vlees op het menu staat, gaat het om hele kleine porties.