petra8 schreef:Bij ons kopen ze kindjes..........
Onze buurman heeft het altijd over ons mannen, daar bedoeld hij zijn dochters mee......
Misschien iets van de Kempen?
Jups

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Citaat:Ik luister trouwens altijd naar NL radio (3FM). De dj’s vind ik zoveel grappiger en leuker dan Belgische radiomakers. Vooral Peter van de Veire is echt een kwal in mijn ogen.
LiannePuthzy schreef:Pannenkoekenrestaurants/pannenkoekenhuizen zijn geweldig![]()
![]()
Bij mij op t dorp zit er 1 heerlijk een pannenkoek met geitenkaas, pecannoten en honing of mrt serranoham, brie en rucola(en uiteraard zijn er veel meer creaties waar je uit kan kiezen)
Granoek schreef:Varekaj schreef:Een croissant hoort zoet te zijn en niks anders![]()
Ook typisch NL: een pannenkoekenrestaurant. Ben ik in B nog nooit tegengekomen. Kan het me ook niet inbeelden met wat anders da bloemsuiker, slagroom, ijs of stroop.
En toch ligt er hier eentjewel een Nederlandse keten haha
Granoek schreef:Niet opgeklopte slagroom is gewoon gesuikerde room. Als je die klopt wordt het slagroom. Als hij ongesuikerd is, is het gewoon room of kookroom
Damned schreef:slagroom zit in een bus (indien niet zelfgemaakt) en is luchtig en opgeklopt -> te gebruiken voor desserts
room is nog niet opgeklopt en dus lopend en te gebruiken voor het gewone eten.
Of bedoelen jullie met slagroom in feite gewone room?
Granoek schreef:Maar als ik in NL boodschappen doe staat zure room en crème fraiche naast elkaar en dan weet ik het allemaal niet meer
LiannePuthzy schreef:Granoek schreef:Maar als ik in NL boodschappen doe staat zure room en crème fraiche naast elkaar en dan weet ik het allemaal niet meer
Volgensmij is t ene geschikt voor warme gerechten en de ander voor koude ofzoalthans dat heeft iemand mij een keer verteld, welke voor wat voor gerecht bedoeld is geen idee