ga ik op zoek naar een natuurwinkel hier in de buurt. Is het heel veel duurder dan gewone kaas? En hebben ze dan alleen maar kaas-kaas of ook de dingen als feta en mozarella?
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
ga ik op zoek naar een natuurwinkel hier in de buurt. Is het heel veel duurder dan gewone kaas? En hebben ze dan alleen maar kaas-kaas of ook de dingen als feta en mozarella?
rannaMaar schreef:ook hier geldt, je moet gezond blijven eten. Als je terugvalt in eetgewoontes zal het terugkeren.
Maar dan is het de vraag; wil je gezond blijven of een levensgevaarlijke ziekte hebben?
ranna schreef:als jij ooit echt biologisch brood koopt weet je dat dit de volgende dag al niet meer vers is - haha.
ranna schreef:Ik haalde het altijd bij de Natuurwinkel.
@Litterbox, dat is net zoiets als een verslaafde blijft altijd een verslaafde maar zolang ze niet in de buurt van het 'slechte' spul komen zijn ze gezond. Zal met diabetes ook zo zijn. Als je op engelstalige sites zoekt op 'reverse diabetes type 2' krijg je een lading aan sites die uitleggen hoe of wat.
Het is vanzelfsprekend dat, als je je leefwijze niet veranderd of terugvalt en ongezonde dingen eet, de diabetes je weer parten zal gaan spelen.
Heb een docu gezien 'spimply raw for 30 days' waarin zelfs type 1 diabetes werd teruggedraaid, dit alles onder strenge begeleiding van medici. De man die het programma samenstelde was zelf al jaren practiserend arts en vroeg zich af hoe het toch kan dat er zoveel 'rare' ziektes zijn ook op al heel jonge leeftijd. Hij ging op zoek en kwam al snel uit bij ons eetpatroon. Een erg boeiende docu.
Maar ook hier geldt, je moet gezond blijven eten. Als je terugvalt in eetgewoontes zal het terugkeren.
Maar dan is het de vraag; wil je gezond blijven of een levensgevaarlijke ziekte hebben?
En over melk dat botontkalking veroorzaakt en nog meer narigheid; er zijn plenty sites waarop dat te vinden is. Mss zelf even zoeken

ranna schreef:Voeding is niet het enige waar je ziek van kunt worden maar het is een feit dat onze voeding ver onder de maat is dankzij o.a. pesticidegebruik en kunstmest.
Lenneke_ schreef:Dit zijn niet de biologische groentes, ik weet niet hoe het daar mee zit.
Citaat:Zo blijkt het gehalte aan anti-oxidanten in biologische melk tot 90 procent hoger te liggen dan in gewone melk. In biologische aardappelen, kool, uien, sla, tomaten en tarwe werden aanzienlijk meer vitaminen en mineralen – zoals vitamine-C, ijzer en zink – aangetroffen dan in op conventionele wijze geteelde gewassen. Er werden grote variaties aangetroffen in het gehalte aan nuttige stoffen
. Eet dus wel vlees, heb ik nodig om me fit te voelen. Mijn vriend voelt zich wel beter zonder. We eten uitsluitend biologisch, en minder vlees: maar paar keer per week en kleinere hoeveelheden (100gr samen ipv 150gr per persoon). Is het financieel ook geen struikelblok meer 
YamaDeva schreef:Volgend jaar gaan we emigreren: dan zullen we alles zelf gaan doen: eigen groenten en ja, ook eigen dieren opfokken en slachten... Dan weet je zeker dat ze goed leven hebben gehad.
). Dat is mooi en eerlijk vlees. Kip koop ik af en toe bij de bioslager a 9 euro de kipfilet van 200 gram.
Groentekroket vind ik bijvoorbeeld zó veel lekkerder dan een gewone kroket, op de mackroket na dan
Huertecilla schreef:YamaDeva schreef:Volgend jaar gaan we emigreren: dan zullen we alles zelf gaan doen: eigen groenten en ja, ook eigen dieren opfokken en slachten... Dan weet je zeker dat ze goed leven hebben gehad.
Wij inmiddels bijna 10 jaar ervaring.
Hier een gelukkig varken wat een jaarvoorraad opleverde:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-QM6CEFW3.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SUBWZNPY.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-T37YGQZQ-1.jpg
We zijn nu in een vrolijker periode; volop fruitoogst. Eigen vruchtenijs, eigen frisdrank, bedenk het maar.
Het mooiste is wel moeserende yogi: yoghurt van eigen geitenmelk met eigen vruchten en dat licht gisten laten![]()
We malen zelf het meel voor ons zelfgebakken brood. De mout is ook zelf gebrand van zelf gekiemde granen.
hc
Huertecilla schreef:YamaDeva schreef:Volgend jaar gaan we emigreren: dan zullen we alles zelf gaan doen: eigen groenten en ja, ook eigen dieren opfokken en slachten... Dan weet je zeker dat ze goed leven hebben gehad.
Wij inmiddels bijna 10 jaar ervaring.
Hier een gelukkig varken wat een jaarvoorraad opleverde:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-QM6CEFW3.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SUBWZNPY.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-T37YGQZQ-1.jpg
We zijn nu in een vrolijker periode; volop fruitoogst. Eigen vruchtenijs, eigen frisdrank, bedenk het maar.
Het mooiste is wel moeserende yogi: yoghurt van eigen geitenmelk met eigen vruchten en dat licht gisten laten![]()
We malen zelf het meel voor ons zelfgebakken brood. De mout is ook zelf gebrand van zelf gekiemde granen.
hc