bulck schreef:Idd niet mooi, maar zal heus niet enkel daar gebeuren.
Zelf ben ik een zoon van vetmesters en destijds ook een slachtzaal gehad.
Wat ik me afvraag, waar zijn al die controle-veeartsen? Er zijn -tich regels te voldoen, maar je ziet ze amper. En tja het volgend is nu ook eenmaal het "personeel". Laat ons eerlijk zijn, en dat was destijds al bij ons bedrijf, een gewone "Belg", "Nederlander", trekt er zijn neus voor op. Resultaat, mensen worden aangetrokken uit delen van Europa (en daarbuiten), om die werkjes op te knappen. In landen waar amper respect is voor de medemens of bvb de dieren in kwestie als 'vuil' of 'onrein' bestempeld worden, kan je ook niet anders verwachten. Neem zo'n mensen hier in dienst, dan verandert dat niets! Het hart is er niet, dus daar zou al bijna constant iemand bij moeten zijn om te superviseren. En ja daar zijn de middelen niet voor en de controle-organismen dus duidelijk niet voldoende actief. Zonde en vooral ziekelijk
Mooi verwoord.
Als boerendochter kan ik niet anders dan bovenstaande beamen