http://nos.nl/artikel/2065160-who-bewer ... zaken.html
Citaat:Bewerkt vlees zoals hamburgers, worstjes, ham, bacon en spek kan kanker veroorzaken. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie in een vanochtend verschenen rapport. Een samenvatting van de studie is gepubliceerd in The Lancet Oncology. Een werkgroep van 22 wetenschappers uit tien landen bekeek de resultaten van 800 epidemiologische studies uit de hele wereld.
Volgens de WHO verhoogt het dagelijks eten van 50 gram bewerkt vlees de kans op het ontwikkelen van darmkanker met 18 procent ten opzichte van mensen die niet zo veel bewerkt vlees eten. Verder werd een minder sterk verband gevonden met het voorkomen van maagkanker. Bewerkt vlees is vlees dat een of andere verandering heeft ondergaan om het langer houdbaar te maken of de smaak te veranderen. Daarbij valt bij voorbeeld te denken aan het roken of zouten van vlees.
Citaat:Het Voedingscentrum in Nederland geeft geen apart advies voor bewerkt vlees, maar voor rood en bewerkt vlees gezamenlijk: niet meer dan 500 gram per week. "Dat betekent dat veel mensen al minder zouden moeten eten dan ze nu doen", zegt Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum.
Hoeveel vlees eten bokkers eigenlijk en wat denken jullie over dit onderzoek. Veranderd dit het beeld voor jullie, of is het meer een naaah?